Het Spoorwegmuseum

by - oktober 30, 2016

Tijdens de herfstvakantie brachten de jongens en ik een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ik was er zelf nog nooit geweest, de jongens één keer met opa en oma een paar jaar geleden. We gingen zoals het hoort natuurlijk met de trein.


Voor de jongens was de treinreis al een hele belevenis. De oudste stond op de uitkijk waar de trein bleef.


We stapte uit bij het nieuwe station Vaartsche Rijn vlak voor Utrecht om vanuit daar onze reis te vervolgen met het hop-on-hop-off-treintje. Dit is een soort treintje dat gewoon over de weg rijdt vanaf dit treinstation naar het museum.


De aankomst is superleuk, want je komt eerst al door een mooi oud station waar ook de kassa's zijn.
Ik had de kaartjes via de AH-Uitjes besteld op internet, daardoor hadden we één kaartje gratis. Dus wij mochten zo doorlopen. Je komt dan eerst nog langs een paar hele mooie, maar vooral oude treinen die je ook van binnen mag bekijken. Daarna kom je eigenlijk pas bij de echte ingang waar je de kaartjes moet laten zien.


De oudste wilde heel graag een plattegrond en liep dan ook voorop met de plattegrond in zijn handen. Eerst bekeken we de oudere treinen, daar stonden ook een dubbeldekker en een hondekoptrein. Voor mij heel bekend, voor de jongens helemaal niet. Dat is dan weer heel grappig. Ook mochten de jongens buiten in een oud seinhuis de wissels en seinen omzetten, daar moet je echt heel sterk voor zijn.

 

We speelden lekker buiten waar ze diverse activiteiten hebben zoals een trekbootje, een pomptreintje en het kindertreintje. De oudste vond het trekbootje geweldig, De jongste iets minder. Samen bereden ze het pomptreintje en ze gingen ook samen in het kindertreintje.


Daarna vervolgden we ons weg weer binnen, we nuttigden ons zelf meegenomen lunch tijdens de Chuggington-filmpjes. De oudste liet zich schminken en speelden ze samen met de zelfgebouwde knikkerbanen. Ook was er een grote hal waar je kon spelen met de Chuggington-treinbanen.


We brachten een bezoekje aan de vuurproef, dit is een nieuwe attractie waar eerst het één en ander werd verteld over de geschiedenis van het spoor en de treinen. Daarna mocht je plaats nemen in een soort trein die werkte als simulator. Voor de jongens achteraf iets te heftig. Ik vond het wel grappig en zeker een aanrader voor kinderen van boven de zeven jaar ;)

Rond een uur of twee gingen we met het hop-on-hop-off-treintje weer terug naar het station om nog even naar Utrecht Centraal te reizen om wat kleding voor jongens te kopen. We sloten de dag af met een lekkere maaltijd bij de grote gele M.


Moe maar voldaan gingen we weer met de trein naar huis! Maar mocht je nog een uitje zoeken voor deze vakantie dan is het spoorwegmuseum zeker een aanrader.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: