Het Spoorwegmuseum

oktober 30, 2016

Vorige week vrijdag, de laatste dag van de herfstvakantie brachten we een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ik was er zelf nog nooit geweest, de jongens één keer met opa en oma een paar jaar geleden. We gingen met de trein, voor de jongens een hele belevenis, Ezra stond op de uitkijk waar de trein bleef.


We stapte uit bij het nieuwe station Vaartsche Rijn vlak voor Utrecht om vanuit daar onze reis te vervolgen met het hop-on-hop-off-treintje. Dit is een soort treintje dat gewoon over de weg rijdt vanaf dit treinstation naar het museum.


De aankomst is superleuk, want je komt eerst al door een mooi oud station waar ook de kassa's zijn.
Ik had de kaartjes via de AH-Uitjes besteld op internet, daardoor hadden we 1 kaartje gratis, dus wij mochten doorlopen. Je komt dan eerst nog langs een paar mooie oude treinen die je ook van binnen mag bekijken, voor dat je bij de echt ingang komt waar je je kaartjes moet laten zien.


Ezra wilde heel graag een plattegrond en liep dan ook voorop met de plattegrond, eerste bekeken we de oudere treinen, daar stonden ook een dubbeldekker en een hondekoptrein. Voor mij heel bekend, voor de jongens helemaal niet meer. Dat is dan weer heel grappig. Ook mochten de jongens buiten in een oud seinhuis de wissels en seinen omzetten, daar moet je echt heel sterk voor zijn.

 

We speelden lekker buiten waar ze diverse activiteiten hebben zoals een trekbootje, een pomptreintje en het kindertreintje. Ezra vond het trekbootje geweldig, Nathan iets minder. Samen bereden ze het pomptreintje en ze gingen ook samen in het kindertreintje.


Daarna vervolgden we ons weg weer binnen, we nuttigden ons zelf meegenomen lunch tijdens de Chuggington-filmpjes, Ezra liet zich schminken en speelden ze met de zelfgebouwde knikkerbanen. Ook was er een grote hal waar je kon spelen met de Chuggington-treinbanen.We brachten een bezoekje aan de vuurproef, dit is een nieuwe attractie waar eerst het een en ander werd verteld over de geschiedenis van het spoor en de treinen. Daarna mocht je plaats nemen in een soort trein die werkte als simulator. Voor de jongens achteraf iets te heftig. Ik vond het wel grappig en zeker een aanrader voor kinderen van boven de 7 jaar ;)

Rond een uur of 2 gingen we met het hop-on-hop-off-treintje weer terug naar het station om nog even naar Utrecht Centraal te reizen om wat kleding voor jongens te kopen en lekker te eten bij de gele M.


Moe maar voldaan gingen we weer de trein naar huis!

You Might Also Like

0 reacties

Bekijk hier ons laatste vlog!

Taxx Lifestyle

Taxx Lifestyle
Bekijk ook eens mijn andere blog of mijn webshop voor handgemaakte vintage slingers en woonaccessoires.

Like ons op facebook