Weekoverzicht 41

by - oktober 19, 2016

Welkom bij ons eerste weekoverzicht, graag wil ik elke woensdag een blog plaatsen met onze belevenissen van die week ervoor. De week loopt van maandag tot en met zondag.

Maandag
Mijn vrije dag; ik werk 20 uur in de week en die 20 uur heb ik verdeeld over 3 dagen. Omdat Martijn ook 1 vrijdag per 2 weken ouderschapsverlof heeft, ben ik de ene week op maandag en woensdag vrij en de andere week op woensdag en vrijdag. Dit om het oppas-geregel zo veel mogelijk te beperken.

Vandaag was dus mijn vrije dag en we begon en met een bezoekje aan de huisarts, daarna bracht ik de jongens naar school en kleedde ik me snel om om nog even hard te lopen en te douchen voordat het 12 uur was om de jongens te halen. s'Middags toen de jongens weer naar school gingen, draaidde ik ons oude bed uit elkaar en maakte ik ruimte omdat er die avond een nieuw bed gemaakt zou worden. De oudste nam nog een vriendje mee uit school en om half 5 kwam een vriend van Martijn om het bed te maken en dat lukte, helemaal blij met het eindresultaat.Dinsdag
Mama aan het werk, jongens naar school en op dinsdag past oma altijd op bij ons thuis (met uitzondering van de vakantie's.). Vandaag een speciale dag, omdat de oudste zijn B-diploma heeft gehaald is dit onze eerste zwemlesvrije dinsdag. Heerlijk geen gehaast meer.

Woensdag
Op woensdag ben ik altijd vrij; meestal gebruik ik deze ochtend om de grote dingen in het huishouden te doen. Vandaag kwam een vriendin en haar dochter koffie drinken, waarna we samen naar school liepen om onze kinderen uit school te halen. De jongste had een vriendje mee, eigenlijk was het een soort speeldate annex oppas, zo gaat dat af en toe.

Op woensdag hebben we ook altijd de gym van de oudste en sinds kort halen we iedere week een meisje op omdat haar moeder herstellende is van de vreselijke ziekte. En omdat we vandaag ook nog een speeldate/oppaskind mee hadden, gingen we met 4 kinderen sterk op naar de gym. 2 kinderen gymen, 2 kinderen op de tribune, zichzelf vermakend met de iPad.

Dan hadden we vandaag nog iets speciaals op het programma; een vriendinnetje van de oudste, die ook naast hem zit in de klas, vertrekt volgende week definitief naar Spanje. De oudste wilde dolgraag bloemen aan haar geven. Hij zocht drie mooie bloemen uit bij de bloemist, we kochten een kaartje erbij die hij zelf beschreef en brachten de bloemen bij zijn vriendinnetje. Echt zo schattig, zo trots op mijn kanjer.
                                                                 


s'Avonds ga ik naar yoga en bij thuiskomst is mijn sapkuur geleverd, jaja vrijdag ga ik er toch echt aan geloven.Donderdag
Op donderdag moet ik werken en de kinderen eten dan tussen de middag bij oma Tineke en s'middags gaan ze met oma naar ons huis. Vandaag was het een iets specialere donderdag want i.v.m. de kinderboekenweek was er een boekenmarkt op school voor en door kinderen.  Oma Tineke ging samen met de jongens naar de boekenmarkt en kwamen met het volgende thuis:


Donderdag is altijd onze vaste boodschappen/frietdag, na het werk doet Martijn de grote boodschappen en haalt aansluitend frietjes.  Het is ook Martijn zijn vaste sportavond en ik kom er vandaag op het laatste moment achter dat mijn favo-tv-avond niet doorgaat, maar ik zie wel Floortje de gouden televizier-ring winnen, echt top en zo verdient.

Vrijdag
Vandaag is Martijn zijn papa-dag, dus ik kan lekker relax naar het werk zonder dat ik eerst de jongens naar school moet brengen. Vandaag begin ik aan mijn sapkuur van 3-dagen.


Iets wat ik al heel lang, heel graag wil doen, het gaat prima ondanks dat ik mee een beetje licht in het hoofd voel en een beetje weeïg in de buik, s'Avonds eten de achterbuurjongens (dikke maatjes van onze zoons) pannenkoeken bij ons, super gezellig en lekker druk. Na mijn laatste sapje van 20:00 stort ik een soort van in en ben ik er helemaal klaar mee, ik duik om 21:00 lekker mijn bedje in.

Zaterdag
Vol goede moed start ik weer met mijn sapkuur, het valt me zwaar maar de aanhouder wint. s'Middags ga ik met onze oudste zoon naar het boekenbal in de Gelderlandfabriek, wat een bijzonder mooi pand. de oudste vermaakt zich prima en mama geniet van de oude elementen.


Ook s'avonds gaan de flesjes er weer met moeite in, maar ik voel me wel beter als gisteren, we maken er met de jongens nog een gezellige avond van en doen het lekker rustig aan.

Zondag
Vandaag laatste dag van mijn sapkuur en ik moet zeggen het gaat verbazend goed, had ik dat maar eerder geweten, zo had ik het wel 6 dagen vol kunnen houden. Nee hoor, ik ben blij als het er vanavond op zit. s'Middags brengen we spontaan een bezoekje aan de Fransche School om de film Huisdiergeheimen te bekijken. Het was een geslaagde middag.


s'Avonds neem ik mijn allerlaatste fles van de sapkuur, blij en trots dat ik het heb volgehouden en ik kijk er naar uit als ik morgenochtend weer lekker fruit mag eten.

Dit was ons eerste weekoverzicht, ben benieuwd wat je er van vond. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: