Weekoverzicht week 52; 2e kerstdag, logeren en Oud& Nieuw!

by - januari 04, 2017

Welkom bij het laatste weekoverzicht van 2016, het was een gezellige en drukke week.

Maandag 2e Kerstdag
We beginnen de dag rustig met weer een heerlijk uitgebreid ontbijtje. s'Middags maken we een heerlijke wandeling en maken gelijk gebruik van de gelegenheid om nog wat boodschapjes te doen.


s'Avonds gaan we gourmetten bij Martijn zijn broer en zijn vriendin, het was gezellig en we hebben heerlijk gegeten.


Dinsdag 
Vandaag en morgen moet ik werken, Martijn is een paar dagen naar Groningen voor zijn werk, dus de jongens (en ik) maken gebruik van deze gelegenheid; de jongens gaan een nachtje bij opa en oma logeren. Voor mijn werk breng ik de jongens naar opa en oma. Ik ga lekker een dagje werken en de jongens vermaken zich met opa en oma in de dierentuin en worden ook nog getrakteerd op de McDonalds, wat een feest. Ik heb een heerlijk avondje echt helemaal voor mezelf, echt genieten, dat geeft een mens weer energie.


Woensdag
Ik heb nog steeds het rijk alleen en vertrek op mijn gemak richting werk, op het werk app ik even met de jongens hoe het met ze gaat en over de status van de Pokemon ;). De jongens blijven vandaag lekker binnen bij opa en oma spelen en maken heel veel puzzels, ze laten het liggen zodat ik ze na mijn werk kan bewonderen. We eten nog lekker een hapje mee om daarna weer met zijn 3-tjes huiswaarts te keren.Donderdag
Lekker vrij, vandaag komt papa weer thuis en verder doe ik de boodschappen voor Oud& Nieuw. We vieren Oud&Nieuw altijd met 4 gezinnen, wat inhoudt dat we het ieder jaar bij iemand anders vieren, dit jaar dus bij ons. De jongens vermaken zich heel goed vandaag, lekker spelen met elkaar, maar ook nog even met de achter-buurjongens, die ze natuurlijk gemist hebben na hun logeerpartij.

Vrijdag
Vandaag allemaal lekker vrij, we regelen het een en ander voor morgen en ik loop tussendoor nog even 6 kilometer hard in een mooi winterlandschap, de laatste kilometers in 2016.  De jongens vermaken zich ook weer prima en mogen met papa en een vriendje en zijn papa vuurwerk gaan halen.


Zaterdag Oudjaar
Eindelijk is het dan zover, de jongens hebben er weken, nee maanden naar toe geleefd. Vanavond vieren we Oud&Nieuw bij ons thuis. Martijn gaat vroeg op pad voor oliebollen en de jongens en ik maken het huis aan kant en creëren drie slaapplekken, de rest gaat in ons bed, en voor de zekerheid leggen we nog een luchtbed klaar voor de twijfelaars.

Gelukkig hadden we van de week al het één en ander voorbereid, dus op zich hoeven we weinig te doen, de jongens spelen nog lekker met de achter-buurjongens en ik pak nog even mijn rondje Pokemon, deze week weer speciale actie ;) De jongens zijn niet meer te houden en vragen om het uur, wanneer komt de visite nou!?

Eindelijk is het dan zover, de oudste hangt nog even zijn entree-pamflet op en dan mag hij eindelijk de gasten verwelkomen.


Het is een gezellig en drukke boel met tien volwassenen en negen kids, dit jaar zijn onze achterbuurtjes er ook bij. Na het eerste gedeelte vuurwerk, proberen we er toch nog een paar op bed te krijgen voor twaalf uur, maar of ze nou echt allemaal geslapen hebben dat blijft de vraag. Het paste in ieder geval wel.

De drie onderbouw schatjes op de kamer van de oudste..

...en de drie kleine apen in ons bed!

De drie kleine apen hebben nog redelijk geslapen, de drie andere niet echt en die hebben we dan ook rond kwart voor twaalf uit bed gehaald om de jaarwisseling bewust mee te laten maken.


Het was een gezellige avond en rond 02:00 was het feest wel afgelopen. En omdat de jongste nog steeds en beetje bang was voor het vuurwerk (helaas werd er rond 02:00 nog even ergens een bom afgegooid) belandden uiteindelijk de jongste en ik in het grote bed en Martijn in het logeerbed naast de oudste. Op zich een prima keuze want we hebben allemaal redelijk lang geslapen.


Zondag Nieuwjaar!
Vandaag vieren we het nieuwe jaar, een beetje brak en moe, we doen dan ook weinig. Van mijn gestelde doelen komt deze eerste dag dan ook weinig terecht ;) We gaan nog even bij opa en oma langs om gelukkig nieuwjaar te wensen en daarna keren we huiswaarts om de hele dag niets meer te doen. Lekker op de bank hangen en de restjes op eten van het oud&nieuw-feestje en af en toe even een rondje op de fiets voor nog een belangrijke Pokemon. We komen onze dag wel door.


's Avonds bedenken de jongens dat ze bij elkaar op de kamer willen slapen, dus nu is het de beurt van de jongste om in het logeerbed bij de oudste te slapen.


Het was een drukke, maar leuke week, we hebben nu nog een vakantieweek voor de boeg, daarover kunnen jullie volgende week weer lezen in een nieuw weekoverzicht in het nieuwe jaar.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: