Onze zomervakantie in Frankrijk!

by - oktober 08, 2017

We zijn weer terug van onze heerlijke zomervakantie naar Frankrijk. Dit jaar boekten we een stacaravan op camping Village Le Domaine des Bans in het plaatsje Corcieux in de Vogezen. Een prachtig gebied dat al onze verwachtingen overtrof.


De camping is echt een aanrader voor gezinnen met kinderen. Het is een middelgrote camping en alles is prima te doen op loopafstand. Er zijn twee zwembaden, waaronder een heel mooi waterpark met alles erop en er aan. Er is een prima animatieteam, al maakten wij daar weinig gebruik van. Verder zijn er meerdere speelplaatsjes en een prachtig meertje. Je mag hier niet zwemmen, maar wel vissen, spelen en varen. En dat hebben we dan ook volop gedaan.


Vanaf de camping loop je zo het dorpje Corcieux in; een heel klein Frans dorpje met alleen wat plaatselijke detailhandel en totaal niet toeristisch. Ik hou er van! Verder is het gewoon een prachtige omgeving met bergen, meren en bossen.

Lees ook: Viva la France 2018

Vrijdag 21 juli komen we rond drie uur in de middag aan op de camping. Na dat we de auto hebben uit geladen gaan we de camping verkennen. We spelen met kleren en al in het prachtige waterpark en na het eten spelen we nog even met een emmertje en schepje bij het meertje.


De volgende twee dagen konden de jongens lekker zwemmen, al was het de derde dag al best fris. Dit was helaas dè aankondiging voor wat minder weer. We bezochten die dag een groot meer; het 'Meer van Gérardmer'. Een prachtig groot meer omringt door bergen en grenzend aan een grote stad. We wisten niet wat we zagen zo groot. Ondanks het mindere weer keken we onze ogen uit!We kregen een paar dagen slecht weer met flinke regenbuien, maar gelukkig konden we ons prima vermaken. We speelden spelletjes in de caravan, bezochten een binnenspeeltuin en tussen de buien door werd er gespeeld met vriendjes op de camping. Ook besteedden we deze dagen onze tijd aan wat tripjes buiten de camping zoals 'Cascades de Tendon'.


Dit zijn twee prachtige watervallen, een grote en een kleine. Ze liggen op loopafstand van elkaar, maar we hadden al gelezen dat je door het bergachtige gebied drie uur deed over de afstand van acht kilometer. Dat zagen we niet echt zitten met de jongens, dus bezochten we beide watervallen met de auto.


We bezochten eerst de kleine waterval; hier waan je je in een prachtig stukje natuur met een brede beek omgeven door rotswanden. Een paradijsje op zich. Daarna bezochten we de grote waterval waar de jongens heerlijk konden spelen in kleine stromende beekjes.


Uiteindelijk werd het weer beter en kon het echte genieten beginnen. Ten eerste bij het campingmeertje; daar hebben we heel wat uurtjes doorgebracht. De jongste ontpopte zich tot een echt visser en de oudste en ik kregen ook de smaak te pakken. Samen met vriendjes van de camping vaarden we met de opblaasboot op het meer. Verder was het een heerlijke speelplek met stenen, zand en water.
We bezochten het prachtige 'Meer van Longemer', wat nog mooier was dan het vorige meer dat wij bezochten. Het leek wel een ansichtkaart en daar speelden gewoon onze kinderen in. Zo onwerkelijk, dit is pas echt genieten!De oudste vond het heerlijk om uit zijn dak te gaan tijdens de disco. Voor de jongste was dit iets te extrovert en bleef liever op de achtergrond.


De jongens waren verknocht aan de 'animeerhoek' zoals ik het altijd noem, niet mijn ding. Gelukkig is Martijn hier een stuk meer in thuis.


En natuurlijk hebben we heel veel en lekker gegeten. Ontbijtjes in de zon, lekker makkelijk in de caravan, barbecueën op de veranda en lekker uit eten bij de gezellige restaurantjes in het dorp.


Maar het allerfijnste van de vakantie waren toch wel de zwembaden; zowel het waterpark als het vierkante zwembad waren populair bij de jongens. Mama op een bedje in de zon, de oudste die continue in het water lag en de jongste die hem overal probeerde te volgen. En dat deed hij nog best goed! Het maakte niet uit of het diep of ondiep was, hij kon zich prima voortbewegen. Papa ging af en toe een keer mee van de grote glijbaan en het was alleen maar genieten.

Het was een fijne vakantie waar we met tevredenheid op terug kijken. Vooral de omgeving met zijn prachtige meren en bossen heeft er voor gezorgd dat dit gebied een plekje in ons hart heeft veroverd. Net als het kustgebied van België waar we ons de jaren hiervoor ook ontzettend thuis voelden.

Natuurlijk hebben we ook nog het een ander vast gelegd op video, waardoor we een betere impressie kunnen geven dan deze paar foto's. Via deze link kun je de vakantievlog bekijken en als je het leuk vindt, abonneer je dan op ons youtube-kanaal.


You May Also Like

2 Comments

  1. Wat een heerlijk artikel met fijne foto's. Toch nog een beetje vakantiegevoel op deze druilerige dag!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: