Weekoverzicht week 41; Huiswerk, Nieuwe Auto, Sprong in het Diepe en Mooi Weer!

by - oktober 18, 2017

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze week kreeg Manlief zijn nieuwe auto, deed de jongste mee met de gymles van de oudste en ik genoten we van het mooie weer.


Maandag
Vandaag mijn parttime dag, ondanks mijn zere teen ga ik het toch even proberen in de sportschool. Op zich gaat het goed, maar ik merk bij de krachttraining voor mijn benen dat het nog best gevoelig is. Ook bepaalde cardio oefeningen laat ik vandaag maar even voor wat het is.

De jongens naar school en om drie uur neemt de oudste een vriendinnetje mee om te spelen. Ik werk hard aan mijn weekoverzicht van vorige week want door het sorteren van mijn vlog-fragmentjes afgelopen weekend is dat overzicht er een beetje bij ingeschoten.


Na het eten vraagt de jongste om hem te overhoren over de tekst van de toets die de oudste vandaag heeft gehad. Van het weekend hebben we met zijn allen deze tekst geoefend en hij wil ook graag een "toets" doen. Hij slaagt met vlag en wimpel en kan zo meedoen in groep 5.


Dinsdag
Vandaag werken en de jongens naar school. Als ik op mijn werk kom is er een kleine onaangename verrassing. Alle scenario's schieten door mijn hoofd heen, maar ik besluit het maar even per dag te gaan bekijken. Vandaag dus het werk van een collega die ziek is en de laatste dag met mijn vaste maatje. Hij vertrekt binnenkort voor drie weken naar de Orlando.

Oma Bep past vandaag op de jongens en verder is het geen bijzondere dag. Na het eten gaan de jongste en Martijn voeren bij een visstek waar Martijn aankomend weekend gaat vissen.


Ik ga verder met het editen van onze vakantievlog en word gezelschap gehouden door Snoes ♥


Woensdag
Vandaag een bijzondere dag; Martijn krijgt een nieuwe auto van zijn werk en hebben we een hele drukke middag voor de boeg. Martijn brengt de jongens naar school en ik fiets naar de sportschool. Daarna flink aan de gang in het huishouden.

Ondertussen worden we op de hoogte gehouden van Martijn zijn avontuur. Een gloednieuwe auto met elf kilometer op de teller. De auto wordt officieel onthuld, wat een circus en dat voor een bedrijfsauto. Waar van we nog niet eens zeker zijn of het wel rendabel is. Deze auto is, mede door de nieuwe regels, een flink stuk duurder dan de vorige. Dus we gaan eerst kijken of het niet ons persoonlijke faillissement wordt.


's Middags gaan we gymen. Vandaag mag de jongste mee doen in de groep van de oudste, omdat er op dit moment te weinig animo is voor deze 'extra'-gym. Als de jongste zijn plankenkoorts heeft overwonnen, gaat hij helemaal los. Hij wint met paaltjes-voetbal en springt zijn eerste les gewoon van de hoge plank in de schuimbak.


Het was een geweldige les en ik neem een formulier mee om de jongste officieel in te schrijven. Daarna gaan we gelijk door naar de fysio en om half vier heeft de oudste zijn laatste yogales. De jongste, de buurjongens en ik mogen om vier uur aan sluiten bij deze les om zo de periode af te sluiten.

Na het eten wordt de nieuwe auto uitgebreid bekeken en gekeurd. De jongste en Martijn gaan nog even voeren bij de visstek. De oudste speelt lekker op de computer en ik bereid me voor op weer een nieuwe les yoga.

Donderdag
Vandaag werken en naar school. Oma Tineke past op vandaag. De oudste heeft zijn training en de jongste weer naar zwemles.

Martijn en Oma gaan mee naar de zwemles en ja hoor! De jongste springt helemaal alleen van de rand in het water. Super goed en super trots op hem. De juf laat dan ook weten dat hij door mag, maar wanneer dat is, is een grote tegenvaller. Heel anders dan het advies wat we kregen. Wat dat betreft blijft het geldklopperij, als ik het even zo plat mag zeggen.


Als ik uit mijn werk kom knutsel ik nog even een aantal slingers in elkaar voor mijn webshop. Ik kreeg een super leuke en schattige bestelling binnen. Verder waren er nog wat newborns in de omgeving, dus ik kon lekker aan de slag.


Vrijdag
Martijn thuis vandaag en ik aan de arbeid. Vandaag mogen de jongens verkleed omdat het de afsluiting is van de kinderboekenweek met het thema 'Gruwelijk Eng'.


Verder is het weer een druk dagje op het werk, nog steeds werk voor twee en half persoon. Maar ondanks dat is het gezellig en wordt er aardig wat afgelachen. De oudste heeft eindelijk zijn cijfers terug van twee toetsen die hij de afgelopen weken heeft gehad. En wat voor cijfers, echt heel erg trots op hem.


Na het eten gaat Martijn een nachtje vissen langs de Lek. De jongens en ik hebben s'avonds een heerlijke cakeje bij de thee. Lekker zelfgemaakte healthy cakejes van de achterbuurvrouw, dit is smullen!


Zaterdag
Vandaag een heerlijk burgelijk dagje voor de boeg zonder plannen. Zoals iedere zaterdag begint het met de wasmachine aangooien. Vandaag kan de was lekker naar buiten en daar word ik altijd erg blij van!


Martijn en de jongens testen de laadruimte van de nieuwe auto. Martijn heeft gisteren de schuur opgeruimd en ze brengen alle overbodige spullen naar de AVRI. Laadruimte is goed gekeurd en mama is ook blij!


Eind van de ochtend komt ome Hans nog even op de koffie en daarna gaan de jongste en Martijn nog even op pad. De oudste en ik brengen even wat spullen bij de oude buurtjes en gaan daarna nog even naar het park voor de Pokémon.

En zo was het een heerlijke dag en hebben we echt genoten van het prachtige weer. Wat een heerlijkheid. Na het eten gaat Martijn met een maatje op pad om te wegen bij een viswedstrijd.

De jongens en ik spelen nog een spelletje en ik kijk de documentaire 'The Ultimate Guide to Penny Pinching'. Het gaat over een aantal excentrieke vrekken, die op alle mogelijke manieren geld proberen te besparen. Via via had ik er over gelezen, maar eerlijk gezegd vond ik hem tegenvallen.


Zondag
Vandaag een spannende dag want onze zomervakantievlog komt online. Hoeveel mensen zullen er nu wel daadwerkelijk de vlog opstarten. Ik ben echt heel benieuwd.

Na de nieuwe vlog van mijn favoriete vlogger te hebben bekeken besluit ik een rondje te gaan hardlopen. Ik ben heel erg benieuwd hoe het gaat met mijn teen. Gelukkig valt het mee en loop ik 6 kilometer. Ik ben blij, mijn teen blijft gevoelig maar met de juiste schoenen is het prima te doen.


s'Middags brengen we een bezoekje aan wat bouwmarkten om wat inspiratie op te doen. We lopen al een tijdje rond met de plannen om wat kleine aanpassingen in de keuken te doen. We combineren deze trip met een bezoekje aan het IJsselbos. We hadden er zelf nog nooit van gehoord en kwamen hier terecht via google.

Met de zoektermen "bos" en "Nieuwegein" kom je dus terecht in dit prachtige natuurgebied. Er is een groot open veld met twee kleine meertjes en een heerlijk bos. Het is niet heel groot, maar je kunt er een heerlijke boswandeling maken.


Met een voldaan gevoel komen we aan het einde van middag thuis. De jongens spelen nog even lekker buiten en na een late maaltijd kruipen we met zijn allen op de bank. Omdat het herfstvakantie is, mogen de jongens wat langer opblijven. Ik kijk mijn favoriete series en kruip vroeg in bed.

Bedankt voor het lezen van ons weekoverzicht en tot volgende week. Dan is het herfstvakantie en hebben we even geen school, gym, fysio, yoga, training of andere verplichtingen.You May Also Like

2 Comments

  1. lekker volle week! De auto ziet er netjes uit! Rijdt hij ook lekker?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De auto rijdt zeker lekker, we zijn er erg blij mee. Ook het eerste maandsalaris met deze auto viel mee gelukkig. Helemaal blij!

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: