Weekoverzicht week 40; Eerste Zwemles, Mini-Vakantie en Gebroken Teen (!?)

by - oktober 11, 2017

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Een bijzondere week met ups en downs en misschien iets te veel tekst. Laat me even weten als jullie het vervelend vinden als ik in deze overzichten te veel uitweid over een bepaald onderwerp. Ik weet dat er aardig wat mensen meelezen, mijn dank daarvoor! Maar ik kan niet zo goed inschatten wat jullie prettig vinden om te lezen.


Maandag
Vandaag werken en naar school. De jongens blijven over en oma Bep past na school nog even twee uurtjes op. Ik rijd met lood in mijn schoenen naar het werk; hoe zal de sfeer zijn? Wat voor gevoelens gaat dit naar boven brengen? Als ik het terrein op rijd word ik overvallen door een onbehaaglijk gevoel en begint de realiteit pas echt tot me door te dringen. *Voor degene die niet weten waarom, gisteren heb ik te horen gekregen dat een collega van mij overleden is.

Als ik binnen kom is het een hectische boel, ik zie het gezicht van mijn bazin en dat zegt genoeg. Met mijn naaste collega's praat ik er over en ik regel nog het één en ander. Gedurende de dag komen er namen boven van mensen die we ook moeten inlichten en het blijft een beetje een rare dag.

Thuis herenig ik me weer met de jongens. Dit soort dingen zet je weer even met beide benen op de grond en laat je beseffen wat echt belangrijk is. 

In de brievenbus vinden we een flinke stapel met plaatjes van de Albert Heijn. Ode aan mijn tante! Na het eten wordt er dan ook druk geplakt!


Dinsdag
Vandaag weer werken en naar school. Oma past op en via de school-app zie ik foto's voorbij komen dat de jongste bezoek heeft gehad in de klas. Hoe gaaf is dit en hoe handig is toch de techniek van tegenwoordig!


De oudste gaat uit school met een vriendinnetje mee die jarig is vandaag. Oma neemt een pakket aan voor ons met de Family Survival Planner. Vorig jaar was ik te laat met bestellen en visten we mooi naast het net. Daar baalde ik zo van dat ik er dit jaar extra vroeg bij wilde zijn. Het leuke is dat je de laatste paar maanden van het jaar ervoor als bonus krijgt, dus we kunnen hem nu al gebruiken tot eind 2018.


s'Avonds doen we iets totaal buiten mijn comfort zone; we boeken "zo maar" een paar dagen weg naar een huisje op een park. Martijn maakt misbruik van mijn "geniet van het leven, want het is zo kort" -modus, dus er wordt gelijk geboekt. Zelfs mijn moeder valt van haar stoel als ze het hoort. Goede beslissing ook in onze "no-spend" maand.

Woensdag
Vandaag mijn parttime dag en dus lekker sporten. De jongens naar school, waar ik om elf uur aansluit voor de opening van de kinderboekenweek. Het thema dit jaar is "Gruwelijk Eng" en de juffen en meester openen de week met een soort toneelstukje voor de hele school.


Na de gym halen we een vriendje van de jongste op die bij ons komt spelen. De oudste gaat naar zijn yogales en ik pak eindelijk de knutseldeur aan. Nu we de mooie nieuwe planner in huis hebben, mag de rest ook wel even uitgezocht worden. Verder poets ik ook alle andere deuren op de benedenverdieping, een bevredigend werkje, kan ik je vertellen.


Donderdag
Vandaag geen school in verband met de staking van de leraren. Ik heb een dagje vrij genomen en we maken er een gezellige dag van. s'Ochtends doen we het rustig aan en we hebben om 11 uur een afspraak bij opa om te knippen.


Daarna fietsen we gelijk door naar de bibliotheek, de jongens nemen allebei een boek in het thema van de kinderboekenweek.

Daarna lekker lunchen en spelen. Om half vier vertrekt de oudste voor zijn weerbaarheidstraining. Daarna gaan we door naar het zwembad voorde  eerste (watervrije) zwemles van de jongste. Meneer steekt er met kop en schouders boven uit samen met nog een meisje. Maar als het moment suprême is aangebroken weigert hij toch om er in te springen.


Na het eten gaat Martijn sporten en ik ga condoleren bij de familie van mijn collega. Ome Hans is zo lief om even een uurtje op te passen. Ik hoopte binnen een half uurtje terug te zijn, maar dat verliep heel anders door het weerzien van oud-collega's en klanten onder deze verdrietige omstandigheid.

Vrijdag
Vandaag vrij en de jongens naar school. Na het sporten fiets ik naar een tante van mij om even een bakkie te doen en wat plantjes op te halen. Altijd leuk en gezellig bij mijn tante. Als ik iemand een consuminder-rubriek op mijn blog zou moeten geven is zij het wel. Voor haar is het heel normaal en er zijn een hoop mensen die er nog wat van kunnen leren. Met een tas vol met stekjes en een hoofd vol inspiratie fiets ik weer naar huis.


Na de lunch gaat de oudste met de fiets weer terug naar school. De jongste en ik doen de nodige boodschapjes in de stad. Uit school gaat de oudste gelijk met een vriendje mee om te spelen. Als hij weer naar huis fietst haalt hij zijn vriendinnetje op om bij ons thuis gezellig pannenkoeken te eten.


De oudste maakt een prachtige pannenkoek voor zijn vriendinnetje en we krijgen van haar een  hele lieve kaart. Ik hoop met heel mijn hart dat ze over een jaar of 15 nog steeds goede vrienden mogen zijn. Wat een topmeid!


Tijdens het eten komt "ome" Pim nog even langs die samen met Martijn naar een vriend gaan waar ze bezoek krijgen uit België. Deze jongen hebben ze dit jaar in Frankrijk ontmoet tijdens het vissen en komt nu een weekend hier heen om te vissen en bij te kletsen.

Zaterdag
We starten rustig op, op zich geen plannen en ik verwen mezelf met een lekker ontbijtje achter de laptop.


Martijn komt rond elf uur thuis van het vissen en duikt samen met de jongste nog even in bed. De oudste en ik gaan op Pokemon- en cadeaujacht. Op de terugweg halen we nog wat kibbeling voor de jongens en voor mezelf neem ik een gezonde wrap met garnalen.

's Middags heeft de oudste een verjaardag van een vriendinnetje en haar moeder. De jongste en Martijn gaan nog even naar de vismaatjes toe en zo heb ik onverwachts even een uurtje het rijk alleen!

Aan het eind van de middag krijg ik onverwachts bezoek van een vriendin. Ik krijg twee prachtige cadeaus nog voor mijn verjaardag. Nooit aan gedacht en totaal niet verwacht; een prachtig luxe notitieboek en een mooie houten pennendoos met mijn naam er in gegraveerd. Zo mooi en zo origineel, ik word er blij van!


Na het eten doen we lekker niets meer; een rustige zaterdagavond.

Zondag
s'Ochtends wordt ik wakker met een hele dikke teen, ik was er al bang voor. Gisteren heb ik mijn teen flink zeer gedaan op de trap. Hoe het gebeurde weet ik nog steeds niet, maar het voelde 10x erger dan het stoten van je kleine teen. Ik had er gisteren al flink last van, maar hoopte dat het vandaag wel minder zou zijn. Maar nu merk ik dus dat het helemaal niet meevalt en als we het zo bekijken ben ik toch wel bang dat ie gebroken is. Maar zoals bekend wordt daar niks aan gedaan, dus we kijken het de komende dagen wel even aan. Natuurlijk hoop ik dat ik mijn teen gewoon gekneusd heb en dat de pijn snel minder wordt.


Dat wordt helaas dus niet hardlopen vandaag en daar baal ik wel van. Ik wil begin volgende maand mee doen aan een evenement bij ons in de buurt. Martijn gaat voor het eerst sinds zijn rugpijn een klein rondje lopen. Vijf kilometer is dan ook echt genoeg voor hem.

s'Middags hebben we een kraamfeestje bij onze oude buren. We gaan er een uurtje naar toe en het is helemaal gezellig. Leuk om elkaar weer te spreken, hun nieuwe huis te zien en de kleine lieve baby te bewonderen! Daarna doen we nog even boodschappen om daarna lekker thuis te cocoonen.


Na het eten begin ik eindelijk met het uitzoeken van het videomateriaal van onze vakantie. Van de 227 filmpjes selecteer ik er 69 voor mijn vlog. Nu kan het monteren beginnen, wat een werk, ik weet in ieder geval waar ik de komende week iedere avond druk mee ben. Ook krijg ik de mail over de collecte van de Nierstichting en ik moet zeggen dat ik zelf ook best blij ben met mijn opbrengst. Is alle inspanning, emotie en ergernis niet voor niets geweest.

En zo is er weer een week voorbij, wat gaat het snel. Het was een bijzondere week met wisselende emotie's, maar het hoort er allemaal bij. Bedankt weer voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

  1. Ondanks dat het een afwisselende week was qua emoties, vond ik het een fijn weekoverzicht om te lezen. Hardop gelachen bij het spontaan boeken van een reisje. Beterschap met je teen!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: