Wat wil ik nou eigenlijk met mijn blog?

by - oktober 22, 2017

Het wordt tijd dat ik hier eens over na ga denken. Het lijkt misschien alsof ik het allemaal wel weet, maar dat is niet zo. Wie wil ik bereiken? Hoe kan ik mensen boeien zodat ze mij blijven volgen?


Begin deze week werd ik via Facebook gewezen op dit bericht van een jaar geleden. Na jaren en jaren bloggen wanneer het mij uitkwam, was het tijd om er wat regelmaat in te gaan brengen.


Wat ging dit jaar snel, ik heb nog steeds het gevoel in de kinderschoenen te staan en werk er hard aan om mijn blog naar een hoger level te tillen. Ik ben zeker niet ontevreden, het blijft natuurlijk een hobby. Zo af en toe krijg ik feedback uit vaak onverwachte hoek, wat me heel erg goed doet. Maar wat meer volgers en feedback zou toch wel fijn zijn. Hoe ga ik dat doen? Hoe kan ik mezelf onderscheiden van die duizenden bloggers in Nederland?

Als ik hier met mensen over praat, komt al gauw de vraag: maar wat wil jij? Wat wil je bereiken of laten zien aan mensen? In het begin moest ik daar lang over nadenken, niet zo zeer over wat ik wilde, maar hoe ik dit moest verwoorden. Waarom ik dit zo wil, wat daar de achterliggende gedachte bij is. En dat was best een proces op zich.

Aan de ene kant wil ik heel graag mijn creativiteit delen, zo is natuurlijk ooit Taxx Lifestyle ontstaan. Ik heb zoveel creatieve plannen in mijn hoofd, maar door tijdgebrek kom ik gewoon niet toe aan wat ik echt graag wil; het maken van mooie dingen.

Door het uitblijven van mooie projecten is Taxx Life Blog ontstaan waarmee ik jullie een kijkje in ons leven geef. Maar waarom wil ik dat? Waarom wil ik jullie meenemen in ons leven? Vaak geef ik zelf al aan dat we een doorsnee, beetje saai, gezin zijn en wat is daar nou leuk aan?

Ik denk dat ik bij de laatste zin de spijker op zijn kop sla, ik wil laten zien dat 'gewoon' ook goed is. Tegenwoordig zie je alleen maar pracht en praal en de mooie kanten van het leven op Social Media. En heel eerlijk, ik vind het ook leuk om te kijken naar mensen die het goed hebben en leuke dingen doen. Maar waar ik echt blij van word zijn mensen die hard werken om hun doelen te bereiken, mooie dingen creëren en positief in het leven staan.

Ik begrijp heel goed dat er soms dingen in het leven gebeuren waardoor dit niet voor iedereen is weggelegd. Ik denk wel dat je een leuk en fijn leven kan hebben als je tevreden bent met wat je hebt en daaruit kan gaan bouwen.

Misschien heb ik makkelijk praten. We hebben allebei een leuke baan en kunnen goed rondkomen. Maar heel eerlijk; we hebben beiden geen topsalaris. Martijn heeft ouderschapsverlof waarvoor hij sowieso al 10% van zijn salaris inlevert en ook nog een leaseauto. Hierdoor blijft er onder aan de streep een stuk minder over. Ik werk zelf maar 20 uur. Allemaal bewuste keuzes om er voor te zorgen dat ons gezin lekker draait. Maar dit houdt wel in dat we bewust met ons geld om moeten gaan.

Ik dwaal af en jullie merken dat ik dit leuk vind om te delen. Over hoe wij het allemaal doen. Welke beslissingen we nemen of hebben genomen in het verleden. Dus tijd om hier meer over te gaan delen en een doel te geven aan mijn blog.

Houd jij je bewust bezig met jouw financiële situatie, jouw gezinssituatie of huishoudelijke planning? Wanneer is goed, goed genoeg? Ben je tevreden met het leven dat je leidt? Misschien vind je het leuk om meer over dit soort onderwerpen te lezen? Ik ben benieuwd, laat een berichtje achter in de comments onder dit artikel.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: