Weekoverzicht week 43; Urban Jungle, Laatste Yogales en Onverwachte Pakketjes!

by - november 01, 2017

Leuk dat je meeleest met ons weekoverzicht; deze week starten de jongens weer met school, maak ik een beginnetje aan mijn 'Urban Jungle' en heeft de jongste zijn eerste kennismaking met de scouting. Ook heb ik heb mijn allerlaatste yogales en krijgen we onverwachte pakketjes binnen.


Maandag
Vandaag lekker thuis en de jongens weer naar school. Ik heb alleen een uurtje sporten op het programma staan en verder lekker niks. Mooi de tijd om wat langlopende klusjes weg te werken!

Ik kan eindelijk de stekjes die ik van mijn tante kreeg gaan poten, ik geloof dat ze 'maar' drie weken op het aanrecht hebben gestaan. Kijken of ik ook een 'Urban Jungle' kan creëren. Helaas ben ik niet zo heel goed in kamerplanten, dus we zullen zien.


In de middag speelt de oudste met wat vrienden van school en de jongste en ik pakken de andere speelgoedkast aan. Dit is de kast waar alle spellen in staan. Er gaat een flinke stapel weg en we houden zelfs ruimte over. Hij is echt mijn minimaliseer-held!


Dinsdag
Vandaag werken en Martijn is thuis vandaag. Hij moet vanavond weer naar de Westerscheldetunnel voor zijn werk. De jongste heeft zijn eerste brede school activiteit vandaag. Hij mag vier keer een kijkje nemen bij de scouting.


Als ik hem op haal zit hij vol met verhalen, hoe leuk is dat. De jongens en ik eten gezellig bij opa en oma.

's Avonds beginnen wij weer met het bijspijkeren van schoolstof. De oudste logt in in een leersysteem van school en de jongste werkt in boekjes waarmee je schrijfoefeningen kan doen. Deze boekjes wilde ik eigenlijk weggooien, maar de jongste creëert voor zich zelf een nieuwe verslaving.


Woensdag
Na een onrustig nachtje beginnen we vol goede moed aan een nieuwe dag. Jongens naar school, ik ga sporten en Martijn chilt lekker thuis.

Als Martijn de jongens van school haalt neem ik een pakketje aan voor hem. Bloemen!? Ja inderdaad een orchidee. Het heeft iets te maken met zijn nieuwe auto in ieder geval.


s'Middags met het hele gezin naar de gym, altijd bijzonder als papa  mee kan naar de gym. Na de gym haalt de oudste een vriendinnetje op en helpen we haar de laatste plaatjes voor het boek van Freek Vonk. En zoals jullie zien is de jongste weer druk met zijn nieuwe 'verslaving'.


s'Avonds mijn allerlaatste yogales, tenminste in deze vorm bij deze yogaschool. Met pijn in mijn hart. Het afscheid van de docente en de eigenaresse was ook nog wel een momentje zeg maar. Maar goed; nu niet meer afhankelijk van vaste tijden en beter voor de portemonnee.

Donderdag
Vandaag weer een fijne werkdag en de jongens naar school. Oma vangt de jongens op en de oudste gaat naar zijn training. Martijn gaat na het werk met de jongste naar zwemles.

Ik pas nog even snel bij daglicht mijn nieuwe sportkleding, die ik gisteren kocht bij het Kruidvat. Ondanks mijn no-spend maand kon ik deze aanbieding niet laten liggen. Ik heb al sportkleding van de lijn van Leontien van Moorsel van het Kruidvat en dat bevalt me erg goed. Deze nieuwe collectie wordt voor de helft van de prijs aangeboden, dus ik sla mijn slag. In hoeverre dat dan echt voor de helft is of het gewoon zo in de markt wordt gezet is nog de vraag. Maar voor € 35,00 ben ik weer voorzien van twee nieuwe combinaties inclusief drie paar hardloopsokken. Dus blij!


Na het eten doen de jongens en ik lekker niks meer. Martijn gaat sporten en daarna nog een paar uurtjes vissen. s'Avonds zie ik dat ik via Instagram ben getagd in deze super schattige foto. Ik maakte deze slinger voor iemand die ooit al eens een leuke bestelling had geplaatst in mijn webshop. Toen zij eind oktober beviel van een dochter, maakte ik deze slinger voor haar.


Vrijdag
Vandaag vroeg uit de veren, ik haal een collega op voor weer een fijne werkdag. De jongens naar school en Martijn rijdt even met mijn auto langs de garage. Gisteren toen ik vanaf mijn werk naar huis reed maakte de auto een raar geluid. Na het garagebezoek is er toch wel lichtelijke paniek. De garagehouder denkt dat het niet best is en ik had er eigenlijk niet meer mee mogen rijden. We zullen later op de dag meer horen.

Dat soort dingen zitten me dan even niet lekker, maar gelukkig valt het allemaal mee. In de middag krijg ik deze app van Martijn. Hij heeft hardlopend mijn auto weer opgehaald bij de garage, gemaakt en wel!


De jongste gaat uit school bij een vriendje spelen. Als de oudste uit school is, gaan ze de jongste ophalen en fietsen ze door naar de stad. Daar halen ze waarschijnlijk het laatste ijsje van het seizoen.


Als ik uit mij werk kom zitten de jongens vol verhalen en bereiden we ons voor op een lekker rustig weekend. We eten lekker boerenkool en Martijn en ik kruipen op de bank om 'The Voice' te kijken.

Zaterdag
Martijn gaat al vroeg bij een vriend helpen met wat elektra klussen. De jongens hebben de zomer in de bol en gaan buiten spelletjes zitten doen. Geen idee waarom, maar ik kan even snel het huis door.


Gisteren ontving ik onverwachts een pakketje. Een mooie leren sporttas en een sporthanddoek van DHL. Echt zo leuk en lief, ik ben er super blij mee! Hier kan ik pas echt de 'fitgirl' mee uithangen.


Verder houden we een 'echte zaterdag'. We lopen even de stad in voor wat cadeautjes, spelen een spelletje met zijn allen en verder lekker niks.

Zondag
Vandaag weer een nieuwe dag met de nieuwe wintertijd. De jongens doen het super goed en houden zich keurig aan de afspraak. Tenminste de oudste dan, de jongste vind het tegenwoordig nodig om een paar keer per week s'nachts om twee tussen ons in te kruipen.

Ik kijk uit naar mijn hardlooprondje van vandaag. Tijdens het lopen merk ik dat er best een harde wind is en betwijfel of het allemaal wel gaat lukken. Achteraf blijkt dat ik het meeste last van het weer had aan het begin en bij een kilometer of zes zit ik er best lekker in. Doorpakken nu en afronden op 10 kilometer en dat lukt! Super blij.


s'Middags bezoeken we de kerstshow bij het tuincentrum bij ons in de stad. Super leuk en vooral het gedeelte met de grove natuurlijke materialen spreken me erg aan. Wat een inspiratie! Maar goed ik ben een echt TN-er, dus kijken en niet kopen. Wel scoren we een paar nieuwe laarzen voor de jongste.

Daarna nog even op familiebezoek om daarna de zondag rustig af te sluiten. Als de jongens naar bed gaan lees ik deze week voor de vijfde keer het boek 'De Gruffalo'. We mochten dit boek lenen van een klasgenootje van school. Wat een ontzettend leuk boek, zelfs ik ben er helemaal weg van en ik kan er uren over kletsen met de jongens. Echt een tip aan alle ouders om voor te lezen en er uitgebreid over te praten.


Bedankt voor het lezen van onze week, die onverwachts en onbedoeld nog best wel vol was. Nogmaals bedankt en tot volgende week.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: