Herfsttip: Het IJsselbos

by - november 12, 2017

Wat hadden wij het getroffen aan het begin van de herfstvakantie. Niet alleen dat weekend was mooi, het mooie weer hield nog lekker een paar dagen aan. De zaterdag rommelden wij lekker in en om het huis. Voor de zondag hadden wij een bezoekje aan de bouwmarkt gepland. Over dit laatste voelde ik mij best wel schuldig. Het was een weekend met prachtig weer en wij namen de jongens mee naar de bouwmarkt. 


Om van de nood een deugd te maken bedacht ik een plannetje. Ik googelde op de woorden 'bos' en 'Nieuwegein' (de plaats waar we naar de bouwmarkt gingen). Het was een typisch gevalletje twee zielen een gedachte, want Martijn had precies hetzelfde gedaan. Zonder dat we er überhaupt maar één woord over hadden gesproken. En zo kwamen we allebei met het idee om ons bouwmarkt bezoek te combineren met Het IJsselbos.


Zo gezegd zo gedaan! We bezochten eerst twee bouwmarkten waar we inspiratie op deden voor onze plannetjes met de keuken. Daarna gingen we naar het het IJsselbos. Via kleine weggetjes strak langs de A2, kwamen we uit bij een oase van rust.

Er is een ruime parkeerplaats aanwezig, al stond deze natuurlijk op een dag als vandaag flink vol. Langs een hek, dat het gebied beschermd tegen auto's, loop je een groot open veld op.Alleen dit mooie open veld met twee kleine meertjes is al een heerlijkheid op zich. De jongens konden daar lekker rennen. En spelen bij de waterrand is altijd leuk.Daarna lekker het bos in, waar je heerlijk kunt wandelen en spelen. Het is niet heel erg groot, maar eerlijk gezegd hebben we niet alles gezien, dus je kunt er een flinke boswandeling maken.


De jongens konden er heerlijk spelen met grote takken en boomstammen. Er is zelfs een 'echt' griezelbos met spookachtige struiken waar je als kind lekker kunt griezelen.Na een heerlijke wandeling, met heel wat tussenstops om te spelen, kwamen we aan de andere kant van het open veld uit. Waar we heerlijk met zijn viertjes op een bankje in de zon gingen zitten bij één van de meertjes. Dit is pas echt genieten!Met als afsluiter een bezoekje aan de grote gele M. was het voor iedereen een geslaagde middag. De jongens willen het in ieder geval nog eens over doen. Dat gaan we ook zeker doen, want we hebben nog lang niet alles gezien. En in combinatie met een bezoekje aan de bouwmarkt of de meubelboulevard is het voor iedereen een win-win-situatie.

Om het IJsselbos te vinden stel je de navigatie in op 'Parallelweg 13, 3434 NT Nieuwegein'. Laat me weten wat je van deze herfsttip vindt. Of misschien heb jij wel een leuke herfsttip voor ons? Laat een hier onder een reactie achter.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: