Weekoverzicht week 45; Overblijven, Krabben, Koopjes en Sint Maarten!

by - november 15, 2017

Leuk dat je weer meeleest met een nieuwe weekoverzicht. Het was een kort (school)weekje, waarbij de eerste nachtvorst zijn intrede deed, de jongens een dagje uit gingen met oma en we niet helemaal fit waren. In het weekend gingen we nog even winkelen en liepen we met onze lampion zingend langs de deuren voor Sint Maarten.


Maandag
De jongens starten aan een korte schoolweek; donderdag en vrijdag hebben ze studiedag. Vandaag is het mijn parttime dag en de jongens willen dolgraag overblijven. Eerlijk gezegd is het een beetje buiten mijn comfort zone om dat te doen als ik gewoon thuis ben. Maar ze willen het graag en ik kan mijn tijd goed gebruiken.

Na een uurtje bikkelen in de sportschool kan ik mooi beginnen aan mijn lijstje van vandaag. Ik zet de timer op half 1 omdat ik dan wil gaan lunchen, het blijft vreemd zonder de jongens.


Mijn lijstje gaat hard en ik haal nog wat huishoudelijke boodschapjes. Helaas loop ik tijdens deze boodschappen tegen twee dingen aan bij het Kruidvat die ik echt niet kan laten liggen. Waarschijnlijk ben ik één van de laatste in Nederland die deze dingen koopt, maar voor deze prijsjes kan ik ze echt niet laten liggen. En het is een mooie aanvulling voor de styling van mijn webshop.


Om drie uur ga ik de jongens halen en de oudste neemt een vriendje mee om te spelen. 's Avonds komen er twee dames op bezoek die ik heb leren kennen tijdens de zwangerschapsgym toen ik zwanger was van de oudste. Eigenlijk doen we dit te weinig en we hebben dan ook genoeg te kletsen! Gezelligheid met een kop thee en brokken speculaas.


Dinsdag
Vandaag weer aan het werk, voor mij de eerste ochtend dat ik moet krabben. Ik zorg er altijd voor dat de auto schoon is voor dat ik de jongens naar school breng. Zo dat als ik terug kom van school direct in de auto kan stappen om weg te rijden. De oudste helpt mij even een handje met het ijsvrij maken van de ramen.


's Middags beide jongens weer onder de pannen bij de scouting en de hockey. 's Avonds helpt de oudste Martijn met het koken van een heerlijke maaltijd!


Woensdag
Vandaag de laatste ochtend school voor deze week. Ik pak mijn sportuurtje, daarna snel douchen, wasje ophangen en door naar en vriendin voor een kop thee. Daarna samen naar het schoolplein om de kinderen op te halen.

s'Middag alleen maar gymen, dus lekker een lange woensdagmiddag. De jongens kruipen op de bank met DVD's van de Gruffalo. We mochten deze lenen van mijn vriendin naar aanleiding van het weekoverzicht van twee weken geleden, waarin zij las over het boek waar de jongens zo gek op zijn.


Ik maak nog een leuke bestelling die ik deze week binnen kreeg van een bekende. Met het zwart wordt het een super stoere naamslinger.


Na het avondeten gaat Martijn nog een paar uurtjes vissen met een maatje en ik kijk s'avonds een van mijn favorieten programma's. Vanavond weer de eerste aflevering van een nieuwe serie 'VT-wonen Verhuizen of Verbouwen' op Net5.

Donderdag
De jongens lekker vrij en ik aan de arbeid. Ik breng ze naar oma, waarmee ze vandaag een dagje mee naar Monkey Town gaan. Maar niet voordat opa ze allebei weer even knipt, zo kunnen ze met een nieuw kapsel op pad.


's Middags heeft de oudste gewoon zijn training en de jongste moet weer naar zwemles. Aan het eind van de middag krijgen we een appje van de achterburen of we al een toetje hebben voor bij het eten. Euhm, nou nee......we worden verwend met een stuk van deze heerlijke taart gemaakt door de achterbuurjongen! Wat een feestje.


We zitten allemaal een beetje in de ziekenboeg helaas, Martijn is doodmoe en niet helemaal fit. En ik voel aan mijn keel dat het bij mij ook aan zit te komen. Voor de zekerheid kruip ik met twee paracetamol in bed om lekker te slapen en hopen dat het mij voorbij gaat.

Vrijdag
Martijn vandaag lekker thuis en ik rij naar mijn werk om op tijd te beginnen. Vandaag alweer de laatste vakantiedag van mijn collega. Echt ongelofelijk, ik begrijp niet waar die vier weken zijn gebleven. Echt bizar.

Martijn en de jongens doen boodschappen en hebben lekker een rustig dagje thuis. De jongste verft nog een hele mooie tekening voor Sinterklaas. Echt heel mooi, daar zal de Sint vast blij mee zijn.


s'Avonds eten we lekker boerenkool en helaas zijn we nog niet helemaal fit. Vanavond heb ik het flink te pakken en ik besluit dan ook na het eten om in een lekker heet bad te gaan liggen. Misschien helpt het.

In mijn huispak kruip ik op de bank met Martijn, 'The Voice' en een foute snack.


Zaterdag
Vandaag weer een nieuwe dag, keelpijn en verkoudheid overheerst, maar het gaat beter als gisteren. Martijn vertrekt al vroeg voor een rondje hardlopen. Als hij terug komt met 10 kilometer op de teller, vertrek ik voor de derde keer (trots) deze week naar de sportschool.

Na de lunch besluiten wij om nog even naar Tiel te gaan. De oudste heeft echt een dikkere winterjas nodig en ik kan ook nog wel het een en ander gebruiken. We slagen dan ook met vlag en wimpel. Hij een prachtige jas bij de WE met 30% korting. Ik scoor een mooie afgeprijsde tussenjas van Only, zodat die andere die al jaren kapot is eindelijk weg kan. Ook scoor ik nog een paar simpele goedkope zwarte schoenen bij Van Haren. Niks bijzonders maar wel fijn om een paar nette zwarte schoenen in huis te hebben.


Om kwart voor zes vertrekken wij richting de stad om in de protestante kerk het verhaal van Sint Maarten bij te wonen. Het verhaal wordt voorgelezen door de burgermeester en we zingen liedjes met zijn allen. Daarna met de lampionnen de stad verlichten om als dank snoep te krijgen van de bewoners.


Zondag
Vandaag een lekker dagje thuis hangen, als je naar buiten kijkt zou je bijna denken om er een pyjama dag van te maken, maar het valt mee en af en toe komt de zon te voorschijn.

Ik loop 7 kilometer hard, maar merk dat ik nog niet helemaal fit ben. De jongens doen een spelletje en spelen nog even lekker buiten. Als de oudste met de achterbuurjongen speelt, pakken de jongste en ik nog even zijn kamer aan. De zooi die de afgelopen weken verzameld is, kan mooi weer weg.


Ik doe nog wat kleine verse boodschappen voor de aankomende dagen. Als ik naar de winkel fiets kom ik langs een ernstige aanrijding bij ons een straat verder op. Precies het punt waar de jongens altijd oversteken om naar school te gaan. Het grijpt me erg aan.

Eind van de middag kruipen de mannen met een pizza uit de oven op de bank om Formule 1 te kijken. Ik werk aan mijn blog en eet een heerlijke peulvruchten/geitenkaas-salade.


Natuurlijk kijk ik weer VT-wonen, waarvan vandaag de nieuwe serie 'VT-wonen Zelf aan de slag' start en om half 10 kruip ik lekker in bed met 'Ik Vertrek'. s'Avonds lees ik nog op het regionale nieuws dat er dus een meneer is aangereden op zijn fiets door een auto en dat hij met zware verwondingen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Laten we hopen dat het goed komt, het zag er zo vreselijk uit vanmiddag.

Dit was het weer voor deze week, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Bedankt daarvoor en tot de volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: