Doelen en Duurzaam November 2018

by - december 03, 2017

Welkom bij weer een nieuwe 'Doelen en Duurzaam' voor de maand november. Het was in alle opzichten een positieve maand. Ik had mijn eerste weegmoment na drie maanden sporten, vijf bestellingen in mijn webshop en kregen we de jaarafrekening van de energiemaatschappij.


Hoe staat het met de 10 doelen:

 • Hardlopen; deze maand liep ik 37 kilometer hard. Ik ging vijf keer hardlopen in november waarvan één keer 10 kilometer aan één stuk!
 • Omzet webshop verhogen; deze maand wel vijf leuke bestellingen gehad in mijn webshop. Waarvan één naambord, deze zal ik in december uitleveren vanwege de werktijd.
 • Meer genieten van mijn gezin; dat doen we zeker, we zitten allemaal beter in ons vel en hebben veel lol.
 • Minder ongeduldig zijn en dingen loslaten; gaat ook goed. Misschien ook een beetje om wat ik bij het vorige punt al schreef, maar ook is er meer rust in huis en in mijn hoofd. 
 • De kinderen meer zelfvertrouwen geven; De jongste is samen met nog drie kinderen door naar de echt zwemles, wat een topper. De oudste rondde zijn weerbaarheidstraining af. En ik denk dat hij alleen al door de leraar die hij had een heel stuk gegroeid is.
 • Spaardoel; ons spaardoel voor 2017 behaald. En als we de laatste maand van dit jaar het vaste bedrag sparen staat er een mooi magisch getal op de spaarrekening. Waar we in 2018 mee aan de slag kunnen.
 • Gezond eten; Hierin heb ik eindelijk het licht gezien! Na wat ik heb bereikt de afgelopen drie maanden met twee à drie keer per week sporten, vind ik het helemaal prima. Gewoon doorgaan zoals het nu gaat. Lekker en gezond eten zonder mezelf echt te kwellen. 
 • Blog; gaat lekker, ik heb aardig inspiratie voor de komende weken.
 • Minimaliseren; weer het een en ander opgeruimd en uitgezocht. Het blijft een lopend project.
 • Zwemband; het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik flink resultaat heb van het sporten. Alleen die zwemband blijft wel helaas. Daar gaan we nu aan werken door spiermassa op te gaan bouwen.
Wat betreft onze duurzame doelen;
 • De zonnepanelen; deze leverden deze maand 51 kWh terug aan de energiemaatschappij tegenover een verbruik van 186 kWh. Het zijn nu even de slechte maanden. Deze maand kregen we de jaarafrekening van de energiemaatschappij. We hebben afgelopen jaar 11 kWh afgenomen van de energiemaatschappij. Ik denk dat we best mogen zeggen dat we zelfvoorzienend zijn! Uitdaging voor volgend jaar is om op 0 uitkomen.
 • Verkoop tweedehands spullen; deze maand verdiende we € 54,=, waarvan 25 euro naar de jongens hun spaarrekening gaat.
 • Waterverbruik; we verbruikte deze maand 6,25 M3, dat is ongeveer gelijk aan dezelfde periode vorig jaar. 
En de cijfers wat betreft mijn blog:
 • Pageviews; in de maand oktober had mijn blog 4603 pageviews en dat is minder dan oktober. Volgens Google Analytics bezochten in november 604 unieke bezoekers mijn blog, dat is ook een stuk minder dan vorige maand. Puntje om aan te werken.
 • Best gelezen blogpost; Onze Financiën; daar ben ik wel blij mee, want ik wil graag meer artikelen schrijven over dit onderwerp.
 • Slechts gelezen blogpost; Weekoverzicht week 47; dit artikel staat pas 2 dagen online als ik dit artikel schrijf, dus waarschijnlijk is dat de reden.
 • Youtube; deze maand geen vlogs geplaatst. Soms zijn er momenten dat ik er toch wel weer mee aan de slag wil, maar soms ook weer niet. Ben je nieuwsgierig naar mijn vlogs ga dan naar mijn kanaal.
Dit was het voor de maand november; op zich een rustige maand met veel positiviteit, ik hoop dat we dit vol kunnen houden. Al wordt december een maand van aanpakken en doorzetten. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

You May Also Like

3 Comments

 1. Off topic. Het duurde even want ik moest het eerst even opzoeken, maar gevonden, de blauwe verfrollertjes heb ik hier gekocht:
  https://www.mini-verfrollertjes.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: