Glazenhuis Culemborg

by - december 17, 2017

Het Glazenhuis van Serieus Request is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Nederland. De samenwerking tussen het Rode Kruis en 3FM is een jaarlijks terugkerende actie voor een goed doel ergens in de wereld. Culemborg heeft dit jaar voor het eerst een eigen Glazenhuis en via deze weg wil ik deze geweldige actie graag wat extra aandacht geven.Voor de 14e keer op rij organiseert het Rode Kruis in samenwerking met 3FM Serieus Request een actie om hulpbehoevende over de hele wereld te helpen. Op het Marktplein in Apeldoorn zal dit jaar Het Glazenhuis worden gebouwd. Van 18 december tot en met 24 december laten drie 3FM DJ's zich opsluiten voor het goede doel.

Dit jaar wordt er geld opgehaald om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van deze actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.

Ik weet dat er kritiek is op deze actie en dat de mening is dat er in Nederland ook genoeg 'problemen' zijn. Ik denk als een ieder het doel steunt die hij of zij belangrijk vindt, dat we met zijn allen de wereld een stukje mooier maken.


Tegenwoordig zie je steeds meer filialen van het Glazenhuis in andere steden. Kleinere versie's uiteraard, maar wel hele leuke initiatieven zodat mensen in hun eigen omgeving mee kunnen doen aan leuke actie's. Zo ook voor het eerst dit jaar in de stad waar wij wonen.

Het filiaal in Culemborg zal geopend zijn van 21 tot en met 24 december 17.00 uur en midden op de markt staan. Doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het goede doel. De opening wordt verricht door Burgemeester van Grootheest op 21 december om 16.15 uur en zal dan 69 uur ononderbroken open zijn.


De organisatie van Glazenhuis Culemborg hoopt dat het lukt om zoveel mogelijk Culemborgers (en bewoners uit de omstreken) op de been te krijgen om activiteiten te ontwikkelen om geld bijeen te brengen. Initiatiefneemsters Margriet en Lida zullen de opbrengst van het Glazenhuis Culemborg op 24 december persoonlijk aanbieden bij de DJ’s van Serious Request 2017 in Apeldoorn.

Ook onze school doet mee. Dit jaar hebben alle kinderen een eigen kerstkaart gemaakt en deze werden verkocht aan ouders, grootouders, familie, bekenden en buren. Een deel van de opbrengst van deze actie wordt door de Josefschool geschonken aan het Glazenhuis Culemborg.


Verder haalde ik een collectebus op die eerst een weekje bij mijn schoonvader in de kapsalon staat en daarna een middag bij ons op het werk mag staan tijdens een kerstevenement in Dickensstijl!


Daarnaast zullen Martijn en ik nog meedoen aan een bootcamp op zaterdag 23 december in de Plantage. Deze bootcamp wordt gegeven door Your Workout Personal Training en tegen een donatie is iedereen van harte uitgenodigd om mee te doen!


Vind jij het leuk om zelf een actie te organiseren of geld in te zamelen? Misschien wil je mee doen aan de bootcamp van Your Workout Personal Training, gezellig met de kinderen discozwemmen bij de Waterlinie of één van de vele andere acties?

Meld je dan aan bij Culemborgse Glazenhuis of het officiële Glazenhuis van het Rode Kruis in samenwerking met 3FM Serieus Request! Of kom op 21 t/m 24 december naar het Glazenhuis op de markt in Culemborg of in Apeldoorn!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: