Weekoverzicht week 51; Dickensfestijn, Kerstvieringen, Kerstwens, Glazenhuis, Bootcamp en Nachtmis.

by - december 27, 2017

Welkom bij een nieuw weekoverzicht. Deze week was de laatste schoolweek van 2017. De week waar ik erg tegen op keek vanwege de vele activiteiten en voorbereidingen voor de Kerst. Gelukkig viel het 100% mee met zelfs nog een fijne meevaller.


Maandag
Vandaag weer een extra dagje werken, maar wat voel ik me energiek. Na een baalweek voelt het als een nieuwe week met nieuwe kansen. Voordat we naar school en werk vertrekken heb ik al de woonkamer en de halve bovenverdieping in orde gebracht. Want wat was het een rommeltje en het voelt goed om zo de deur uit te gaan.

Het is een heerlijke werkdag en de oudste komt uit school met mooie cijfers! Trots op deze vent. Verder vermaken de jongens zich thuis onder het toeziend oog van oma Tineke.


's Avond koken de jongste en Martijn een heerlijke maaltijd voor ons en breng ik nog even een bezoekje aan de sportschool.


Dinsdag
Vandaag een hele drukke dag voor de boeg. De dag begint zoals altijd; jongens naar school en door naar mijn werk. Op mijn werk hebben we vandaag een soort kerstlunch in Dickens sfeer. Op de parkeerplaats is een kleine nederzetting neergestreken met heerlijke erwtensoep, warme chocolademelk en tosti's. Een paar collega's, waaronder ik zei de gek, lopen rond in kledij in Dickens stijl. Het was zeer geslaagd en iedereen heeft heerlijk gegeten.


Tussendoor ook nog even flink aan het werk, want ik moet op tijd naar huis. Om half vijf word ik op school verwacht om te helpen bij de kerstvieringen en diners. Ook onze eigen jongens hebben vanavond hun viering. Met oma Bep thuis als assistent met een haal- en brengschema is het allemaal prima geregeld.

Eerst hebben we het kerstspel van de jongste, dit jaar is hij Heraut. Hij kondigt de volkstelling aan en Josef en Maria vertrekken naar Betlehem.


Daarna hebben de jongens te gelijk hun kerstdiner in de klas. Martijn gaat thuis even eten bij oma en ik help met koffie schenken voor de ouders die op school blijven.


Na het kerstdiner gaat de jongste met oma mee naar huis en Martijn en ik kijken naar de kerstviering van de oudste. Het is een geweldig optreden met leuke liedjes en muziek!


Na het optreden gaan de oudste en Martijn lekker naar huis. Ik blijf nog even om de laatste dingetjes op te ruimen en te regelen voor morgen. Rond 20:00 ben ik thuis en dat valt me reuze mee. De drukste dag van de week zit erop!

Woensdag
Vandaag lekker vrij en na drie weken weer eens lekker een ochtendje voor mezelf! Vanaf school fiets ik naar de sportschool, waar ik heerlijk een uurtje er tegen aan ga. Wat een heerlijkheid en als ik klaar ben voel ik me letterlijk herboren.


Om half elf heb ik een was opgehangen, een was weggestreken, ons bed verschoond en gedoucht! Wat wil je nog meer! Nog lekker anderhalf uur voor mezelf.

Om 12 uur de jongens van school halen, lunchen en door naar de gym. Gelukkig alleen gym vandaag, dus de rest van de middag lekker thuis. De oudste gaat nog met een vriendinnetje op pad en de jongste speelt gezellig met de achterbuurjongen.

Om half vijf vertrek ik weer naar school om te helpen met de laatste avond kerstvieringen. Onze jongens zijn gisteren al geweest, dus naast het koffie schenken, ruimen we ook alvast een beetje op. Tussendoor kijken we mee naar de kerstvieringen van de andere klassen. Na een geslaagde avond ben ik weer bijtijds thuis.

Nog even wat dingen thuis doen en dan lekker op tijd naar bed om VT-Wonen Verbouwen of Verhuizen te kijken . Als ik naar bed ga kom ik erachter dat ik vandaag gewoon 15000 stappen heb gezet. Ik denk dat dit een record is van de afgelopen maanden.


Donderdag
Vandaag een normale dag met school en werk. Martijn zijn laatste werkdag voor zijn vakantie en hij is ook nog eens lekker op tijd klaar. Martijn mag meezwemmen met de zwemles van de jongste en ze springen zelfs al in het diepe. Echt heel knap.

Als ik thuis kom uit het werk met frietjes hebben we allemaal een verassing voor elkaar. De oudste heeft een prachtige kerstwens meegenomen die hij op school had gemaakt voor de kerstviering. Een emo-momentje.


De oudste verrast mij met een sticker; hij is door naar 'het volgende groepje' van de zwemles. Trots op deze topper! En ik kan de jongens vertellen dat ik onverwachts weekend heb! Ik mag van mijn bazin een dagje eerder weekend vieren dan gepland.


De rest van de avond voor mij lekker niets meer. Martijn gaat nog even sporten en daarna kijken we de finale van Expeditie Robinson.

Vrijdag
Vandaag bij toeval Martijn en ik allebei vrij. We gaan met zijn tweeën helpen op school met het opruimen van de kerstspullen. Daar horen we dat de oudste en zijn klas rond elf uur een bezoek gaat brengen aan Het Glazenhuis Culemborg.

Het opruimen is snel gebeurd, thuis nog wat kleine klusjes en dan op naar het Glazenhuis. De oudste mag samen met nog een meisje het geld, dat is opgehaald met de kerstkaartenactie, aanbieden bij de microfoon en de brievenbus van het Glazenhuis.


Daarna dansen de klassen nog met een dansgroep en zingen ze een lied op het podium.  Het is echt geweldig en wat is het Glazenhuis Culemborg goed en professioneel opgezet.


's Middags gaan de jongste en ik de collectebus inleveren bij het Glazenhuis. We plakken er gelijk een rondje Pokémon aan vast. Gisterenavond zijn er weer nieuwe Pokémon bijgekomen en ons rondje loont dan ook flink. Met heel veel nieuwe Pokémon keren we huiswaarts. Morgen met de oudste op pad.

De oudste heeft een vriendinnetje te spelen en als hij haar naar huis brengt, fietsen Martijn en de oudste nog even voor een biertje en een appelsap naar het Glazenhuis.

s'Avonds eten we lekker boerenkool en ga ik nog even aan de slag voor mijn webshop. Ik mag dit keer een bijzondere slinger maken.


De jongens willen graag laat opblijven omdat het vakantie is. De jongste haalt niet eens zijn normale bedtijd en valt op de bank in slaap. Niet verwonderlijk na zo een drukke week.


Zaterdag
Vandaag staan we allemaal vroeg op. Martijn en ik moeten namelijk om negen uur in de Plantage zijn voor een bootcamp. Deze bootcamp wordt georganiseerd door Your Workout Personal Training en de opbrengst gaat wederom naar het Glazenhuis.

Het is een lekkere en heftige bootcamp. Ik ben wel tot de conclusie gekomen dat ik geen type ben voor een mudrun of mudrace. Zo een bootcamp als deze in het natte en modderige gras is niet helemaal mijn ding.


Met een flinke groep halen we € 400,= op voor het goede doel en waarschijnlijk ook een hoop spierpijn! Nat, modderig maar zeer voldaan keren we weer huiswaarts.


Als we thuis komen kletsen we nog even met oma die even op de jongens heeft gepast. Daarna snel douchen en verder een rustig dagje voor de boeg.

De oudste en ik brengen de bestelling weg, die ik gisteravond maakte. We plakken er gelijk een rondje Pokémon aan vast.


s'Avonds eten we lekker spaghetti à la Martijn, kijken we 'Eigen huis en tuin' en is het een gezellig zaterdagavond. Martijn gaat nog even de stad in om met wat vrienden een drankje te doen bij het Glazenhuis.

Zondag
Vandaag heel wat op de planning. Omdat we nu al weten dat het een hele lange dag gaat worden, starten we lekker rustig op. Ik ga eerst een rondje hardlopen. Het weer en mijn spierpijn werken niet echt mee, dus vijf kilometer is echt genoeg voor vandaag. Daarna boodschappen doen voor vanavond.

De middag verloopt lekker, de oudste speelt met een vriendje van school en later spelen ze met zijn allen buiten met de buurtkinderen. Om 16:00 gaan we naar de kerk voor 'Kindje Wiegen'. Een soort korte mis voor kinderen waarbij het kerstverhaal wordt nagespeeld.


s'Avonds kijken we met zijn allen "live" hoe de initiatiefneemsters van het Glazenhuis Culemborg hun opbrengst aanbieden bij het Glazenhuis in Apeldoorn. Het ontroerd me dat deze dames dit hebben kunnen bereiken en hoe ook anderen, groot en klein, zich hebben ingezet voor dit doel.


Als de jongens op bed liggen, verbouwen Martijn en ik de woonkamer. We zetten alles klaar voor de broodmaaltijd na de nachtmis. Ieder jaar gaan mijn moeder, een paar tantes, neefjes en ik naar de de nachtmis. We rouleren dan met de broodtafel en eens in de vijf jaar zijn wij aan de beurt.


Na een nachtmis met een vrolijke noot wordt er nog gezellig tot in de late uurtjes nagetafeld en bijgekletst. Rond drie uur is het mooi geweest en kruipen we moe maar voldaan ons bedje in.

Dit was het weer voor deze week! Een week waar ik erg tegen op zag vanwege de drukte, maar reuze mee viel. Of misschien functioneer ik gewoon wat beter als ik wat drukker ben. Een beetje hetzelfde idee als Martijn een week gaat vissen, dan functioneer ik ook een stuk beter binnen het gezin.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende week! Dan alweer de laatste week van 2017, wat is dit jaar omgevlogen.

You May Also Like

2 Comments

  1. Leuk stukje weer Miranda! Maar "bazin"? Die verhouding is toch niet zo ernstig ;-) Enne, je was zelf een prachtige Dickens Dame. Leuke inzet met Michel in Kerststijl! Ik kijk weer uit naar de weekoverzichten van 2018! Fijne jaarwisseling, veel geluk en gezondheid gewenst! Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja eh..... je bent en blijft mijn bazin, maar wel de allerleukste en allerbeste! ThanXs!

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: