Weekoverzicht week 50; Meer Sneeuw, Laatste Hockeyles, Pakketjesdag, Dipje, Applewatch, Uiteten en Computernerd!

by - december 20, 2017

Welkom bij een nieuw weekoverzicht; er stond een rustige week op de planning. Dat was het ook wel, maar het liep allemaal niet zo lekker en zat ik niet zo lekker in mijn vel.


Maandag
Vandaag werken en naar school. De jongens helpen me weer met het schoonmaken van de auto. Als we de tuin in lopen zien we een bijzonder tafereel. Op het moment dat de sneeuw van de tafel afgleed begon het waarschijnlijk heel hard te vriezen.


Als de jongens op school zijn rij ik rustig aan naar het werk. Op zich is het goed te doen alleen de kleine binnenstraatjes zijn nog wat glibberig van de sneeuw van gisteren. Aan het eind van de ochtend begint het opnieuw flink te sneeuwen en iedereen is in de ban van code rood. Van mijn allerliefste bazin mag ik om 12:30 naar huis en rij ik op mijn gemak naar huis.


Ik heb de luxe om zelf in te kunnen loggen thuis, dus dat doe ik dan ook. Zo kunnen mijn andere collega's ook bijtijds naar huis. Martijn vertrekt op tijd van zijn werk en zo is ons gezin rond 16:00 al helemaal compleet en hoeven we de deur niet meer uit.


s'Avonds doet Martijn nog even in zijn eentje de sneeuwchallenge. Hoe grappig en gaaf het er ook uit ziet, niets voor mij!


Dinsdag
Vandaag ben ik vrij, dit omdat ik vrijdag extra werk. Dit kwam nu wel heel goed uit omdat de jongens vrij zijn in verband met de lerarenstaking.

We hebben een luie start om vervolgens hard aan het werk te gaan. We beginnen met de zolder, want dat is de afgelopen weken een drama. Er gaat een hoop weg en er wordt een hoop uitgezocht en op de juiste plek gezet.


De oudste maakt nog even de tuin en de straat sneeuwvrij en begint zijn eigen handelsonderneming. Voor weinig geld maakt hij ook uw straatje schoon!


Om 15:30 heeft de oudste zijn allerlaatste hockey-les via de Brede School. Oma, die ook nog even gezellig kwam kijken, brengt de oudste daarna naar huis zodat de jongste en ik door kunnen naar de zwemles.


s'Avonds pak ik waarschijnlijk mijn enige sportuurtje deze week. Voor de zekerheid ga ik toch met de fiets voor het geval alles weer aan vriest. Ik ben niet zo een held wat betreft autorijden en sneeuw.

Woensdag
Vandaag weer samen met de jongens naar school voor wat activiteiten voor de kerstcommissie. We doen eerst boodschappen en daarna freubelen we nog het een en ander in elkaar. Rond 11 uur weer thuis en nog even aan de gang in het huishouden. Ik merk eigenlijk aan alles dat het niet mijn dag gaat worden vandaag. Soms heb je dat wel eens.

Snel weer terug naar school om de jongens te halen, te lunchen en door naar de gym. Wel met een lege tank, maar goed het was toch al niet mijn dag dus dit kan er ook nog wel bij.


Na de gym door naar de fysio, waar we even moeten wachten. De jongens lezen gezellig een boekje om de tijd te doden. Daarna nog even een boodschap voor school, tanken en lekker door naar huis. Waar de oudste en ik letterlijk van ellende op de bank ploffen. We proberen een uurtje te slapen, maar zelfs dat wil niet lukken vandaag.


Na het eten ga ik met een collega op bezoek bij de weduwe van onze collega die afgelopen oktober overleed. We halen nog een dame op die drie jaar geleden hetzelfde mee maakte. Haar man was ook een collega van ons. Na een beladen bezoek keren we weer huiswaarts. Met een hoofd vol emoties kruip ik gelijk mijn bed in.

Donderdag
Vandaag werken en naar school. Oma past op en gaat met de jongens naar de zwemles. Ik doe uit mijn werk gelijk de boodschappen en zo komen we allemaal tegelijk thuis. Verder is het pakketjesdag vandaag! Het kerstpakket dat we afgelopen zaterdag bestelden via Martijn zijn werk is binnen. Altijd leuk om samen met de jongens uit te pakken.


Ook mijn bestelling voor mijn webshop is binnen zodat ik in het nieuwe jaar weer flink aan de slag kan met nieuwe slingers.


Omdat Martijn zijn sportmaatje ziek is kan ik onverwachts nog een uurtje sporten. Ik ben blij want ik zit flink in een dip qua eten en sporten. Ik baal er van en ben zo bang dat de 1,9 kilo vet er weer dubbel en dwars aan zit. In januari gaan we er weer voor 200% tegen aan.

Vrijdag
Eerst de kinderen naar school en dan door naar mijn werk. Even een andere vrijdag dan normaal, want normaal ben ik thuis of Martijn is thuis. Oma Bep past op de jongens en verder is het niet echt een bijzonder dag.

Vandaag krijg ik een foto van de familie waar ik mijn laatste naambord voor maakte. Heel gaaf om te zien weer, maar ik weet wat een werk het is. Voorlopig even geen borden meer.


Als ik thuis kom uit mijn werk, is het helemaal klaar. Eerst zit ik letterlijk een uur op de bank met mijn jas aan, ik kan me echt nergens toe verzetten. Martijn gaat gewoon nog even 5 kilometer hardlopen, nou ik doe het hem niet na.


Daarna blijven we in een luie modus en bestellen we het foutste eten dat er bestaat. De rest van de avond lekker op de bank en even helemaal niks meer.


Zaterdag
Vandaag een nieuwe dag met nieuwe kansen. Ik voel me beter als gisteren in ieder geval. Wasje erin, huis aankant en met de jongens maak ik een mooie wandeling naar een Pokémon-raid. Ondertussen voeren we nog even de eendjes die het wat zwaarder hebben met de ijzige kou.


Rond elf uur vertrek ik even snel naar Utrecht om te kijken naar een Apple Watch. Al maanden ben ik de voor- en nadelen aan het afwegen, want ik vind hem natuurlijk veel te duur, maar ik wil hem zo graag! Bij toeval werd ik deze week door onze zorgverzekeraar uitgeloot om mee te doen met een experiment.  Voor dit experiment kun je een Apple Watch met korting kopen en ook krijg ik maandelijks een vergoeding als ik mee doe aan het experiment. Nu wordt het een stuk aantrekkelijker, maar eerst even kijken hoe zo een ding staat om mijn dunne polsje.


Natuurlijk ben ik helemaal om en vind ik het een geweldig ding. Ik weet het zeker ik ga hem bestellen via de zorgverzekeraar en doe mee aan het experiment.

Ik pak nog even een klein rondje winkels in Utrecht, maar wat is het druk. Rond 2 uur ben ik weer thuis en lopen we als gezin nog even de stad in in Culemborg. De oudste krijgt nieuwe schoenen, want degene die hij nu heeft als warme winterschoenen kunnen echt niet meer.

Daarna nog even relaxen thuis en om zes uur lopen we weer naar de stad om met de hele familie lekker te gaan eten ter gelegenheid van het 45-jarig huwelijk van Martijn zijn ouders. Ondanks dat we heel lang op het eten hebben moeten wachten vanwege een probleempje in de keuken, is het wel heel goed bevallen. De jongens kunnen er heerlijk spelen en je kan er goed en lekker eten. Streek is echt een aanrader.


Zondag
Vandaag weinig op de planning en ik neem me voor een hoop te gaan doen. Helaas verpest ik zelf mijn dag door een update te draaien op mijn Macbook. Helaas komt mijn Macbook niet door de update heen en krijg ik er met geen mogelijkheid leven in.


Na wat gegoogled te hebben kan ik wel wat testjes uitvoeren waaruit blijkt dat het niet aan de hardware ligt. Maar nog steeds start hij niet op en ik vrees dat dat ook niet meer gaat lukken. Als Martijn terug is van de sportschool ga ik uit frustratie maar even hardlopen. Ik laat mijn laptop een kleine recovery doen, hopelijk helpt het.

Ondank dat ik pas om elf uur ga hardlopen is het nog best glad. Sommige stukken moet ik zelfs stoppen, want er lag gewoon een ijslaag op de weg. Tijdens het hardlopen komt de Apple Watch in mijn gedachte op. Moet ik het nou echt wel doen? Waarom eigenlijk? Alleen voor het sporten? De twijfel slaat toe. Na zeven kilometer continue opletten waar je loopt, vind ik het genoeg en keer ik huiswaarts.

Helaas, niks veranderd in de status van mijn Macbook. Met behulp van de achterbuurman weet ik hoe ik wat belangrijke bestanden kan veilig stellen. Helaas neemt dit wel mijn hele dag in beslag; het kost erg veel tijd.


De jongste en ik doen nog wel even een klein rondje kerstmarkt inclusief Pokémon. Verder overheerst mijn Macbook letterlijk de dag. Het enige wat nog een beetje gezellig is, is als we aan het einde van de middag de lekkere hapjes eten uit Martijn zijn kerstpakket.


s'Avonds ben ik er echt helemaal klaar mee en accepteer ik dat het materiaal van mijn vlogs niet meer te redden valt. Gelukkig hebben we youtube nog. De downloads zullen kwalitatief slechter zijn, maar beter iets dan niets.

Als ik op het punt sta definitief alles opnieuw te installeren, kom ik in een verkeerde omgeving terecht en moet ik mijn Macbook opnieuw opstarten. En dan gebeurd er een wonder; met enige moeite loopt alles door naar het inlogscherm. Man man, letterlijk de hele dag bezig geweest, maar mijn Macbookje heeft zichzelf gewoon weten te herstellen. Ik ben zo blij!! En ik juich mee met de jongens die op mijn scherm verschijnen.


Tot laat in de avond ben ik bezig om een goede backup te maken. Vanaf nu ga ik dit dus iedere zondag doen. Dit kan mooi als vaste routine na het registreren van de meterstanden.

En ik heb gelijk een nieuw doel voor 2018; digitaal minimaliseren. Met vier (oude) laptops, twee externe harde schijven en diverse USB sticks zie ik door de bomen het bos niet meer. Dus daar gaan we wat aan doen.

Na een lange dag kruip ik om elf uur in bed, morgen weer een nieuwe week. En wat voor week; vier dagen werken en twee avonden helpen op school. Maar wel weer een woensdagochtendje voor mezelf, waar ik erg naar uit kijk! En zal de week eindigen met een lang weekend en vakantie voor Martijn en de jongens.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: