Traktaties en Feestthema's

by - maart 08, 2020

Wij zijn aan het aftellen; aankomende week hebben we de kinderfeestjes en de verjaardagen van de jongens gepland. Alles in één week, erg druk, maar dan hebben we ook wel alles weer gehad voor het hele jaar. Maar welk thema en traktatie moeten we dit jaar weer verzinnen!? Omdat ik vast niet de enige ben met dit probleem, deel ik vandaag de traktaties en de thema's van de afgelopen jaren.


Het voordeel van dat de jongens zo dicht op elkaar jarig zijn, is dat we in alledrie de feestjes één thema kunnen doorvoeren. Hier en daar de tekst een beetje aanpassen, maar over het algemeen zoveel mogelijk van alles hetzelfde. Dit jaar zullen de feestjes, net als de carnaval, in het thema staan van D.J. Marshmello. Gelukkig sluit dit thema aan bij alle doelgroepen, dus dat komt goed uit. Hier kun je er alles over lezen, helaas iets minder dan gehoopt.

Lees ook: Avondvierdaagse Traktatie

Traktatie Splatoon

Maar eerst dus wat inspiratie van de afgelopen jaren; in 2019 kozen we voor een simpele traktatie in het thema Splatoon. Papieren witte bekertjes van de Hema met daarin plastic folie gevuld met popcorn en een gekleurd lint er om heen.


Ik maakte drie verschillende uitnodigingen en afscheidszakjes. En met een simpele Hema-taart met een plaatje van Splatoon erop was het feest compleet. Alle tips en trucs voor een feestje met het thema Splatoon vind je in dit artikel.

Traktatie Minecraft

In 2018 werd er feest gevierd in het thema Minecraft. Ik werd geïnspireerd door Pinterest en ging aan de slag met de welbekende Action-kaartenzakjes. Echt een life-hack voor mij ;). Ik ontwierp de bovenkantjes zelf en vulde ze met Minecraft gerelateerde etenswaren. Voor de kinderfeestje voegde ik een klein kompasje toe.


Voor de details van deze traktatie, de uitnodigingen en de taart verwijs ik je graag naar dit artikel.

Traktatie Pokémon

In 2017 was het thema Pokémon. Hoe kan het ook anders, voor ons alledrie(!) favoriet. De traktaties op school waren echt super simpel, maar ik kreeg er verrassend veel leuke reacties op.

pokemon traktatie

Via deze link kun je lezen hoe ik deze simpele traktatie maakte en hoe ik de Pokémonstijl door trok in de taart en de afscheidszakjes. Ook de kinderfeestjes waren in Pokémonstijl met zelfs een echte Pokémon-speurtocht. Voor de zelfgemaakte uitnodigingen, speurtocht-items en afscheidszakjes verwijs ik je graag naar dit artikel.

Traktatie Tipitent

In 2016 nam de jongste afscheid van de peuterspeelzaal. Hij werd vier en ging voor het eerst naar school. Veel te druk om ook nog te trakteren en een kinderfeestje te houden. Wel maakte ik voor het afscheid deze geweldige tipi-tentjes, het blijft echt één van mijn favorieten. In dit artikel lees je een uitgebreide werkbeschrijving.

traktatie tipitent

Traktatie Mario Bros

Voor de oudste en het grote mensenfeest werd het thema Mario doorgevoerd, nog steeds een grote favoriet van beide jongens. In dit artikel kun je de traktaties, uitnodigingen en weggeefzakjes bekijken.

traktatie Mario

Als ik al deze artikelen zo terug lees, dan denk ik dat er best leuke en makkelijke ideeën tussen zitten en ik hoop dan ook dat ik jullie heb kunnen inspireren. Mocht je vragen of hulp nodig hebben schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

You May Also Like

5 Comments

 1. Wat een hoop plastic eigenlijk, hè?
  Die tipitentjes zijn wel echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja eigenlijk wel he, nu je het zo zegt. Dit jaar geen plastic gelukkig ;) Tipitentje blijft mijn favoriet.

   Verwijderen
 2. Ik word zo vrolijk van dit soort berichten, het is voor mij een bevestiging dat ik niet gek ben. hahaha.
  Als mensen met een verjaardag bij ons komen verbazen zij zich altijd over het feit dat alles in dezelfde stijl moet zijn. Een thema is niet voor niets een thema, afgelopen jaar ook Mario thema gehad. Helemaal doorgeslagen, kinderen waren door het dolle. <3 vind het geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh geweldig! Ik hou er ook van. Ik ben altijd blij als het weer achter de rug is ;) Maar een thema hoort erbij :)

   Verwijderen
  2. Haha, precies the day after! Chaos! ❤it

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: