Afval Scheiden
Sinds juli jongstleden zijn wij verplicht om ons restafval in een ondergrondse container te deponeren in plaats van onze fijne grijze container. Nu waren we al heel bewust bezig met afval scheiden, maar deze overgang had nog best een impact. Dus ging ik op zoek naar praktische oplossingen.
Het was wel even een omschakeling; we gingen van een grote 240 liter afvalcontainer, waar we achteraf gezien nog best veel in dumpten, naar een ondergrondse container waar net één 30 liter-zak met afval in past. Nu kun je natuurlijk zo vaak naar die ondergrondse container lopen als je wilt, maar je betaald wel per zak/dump. En bij het woord 'betalen' gaan we nadenken, want dat willen we natuurlijk niet.
Afval Scheiden
Scheiden deden we altijd al, wij als duurzaam gezin. Glas, papier, GFT, plastic en het restafval. Heel eerlijk was ik met blik niet zo heel duurzaam bezig, maar sinds kort hebben we in onze glasbak een opening voor het blik. Dus vanaf nu heeft het blik ook een eigen plekje gekregen in onze keuken.Voor het GFT hebben we een mooie groene container en in onze prullenbak een klein apart bakje om het te verzamelen. Hetzelfde geldt voor het papier, een mooie container met blauwe deksel en een lade onderin de prullenbak waar we het in verzamelen. Het glaswerk wordt bij ons met deksel en al bewaard in een mooie duurzame tas voor mijn tante. Die het één op één hergebruikt om jam en sap te verkopen in haar winkeltje.
Dan blijft er nog het plastic en blik over. Sinds we voor het restafval gebruik maken van de ondergrondse container is onze ex-restafval-container omgedoopt tot plastic container. Die om de drie weken wordt geleegd. Voorheen verzamelden we het plastic altijd in de grote plastic zakken die daar voorbestemd waren. Maar nu kunnen we het makkelijker en sneller kwijt, dus zitten we gelukkig niet meer met die grote zakken in de kelderkast.
Makkelijk Afval Scheiden
Ik ging op zoek naar een handige oplossing voor het plastic en het blik. Daar ging wel een tijdje over heen tot ik via een oproepje op deze website te recht kwam. En tegen deze handige dingen aan liep en ik dacht dat is de oplossing! Je plaatst ze op een keukenkastdeurtje en kun je ze eigenlijk gebruiken als kleine afvalemmertjes.Ik ben er dan ook super blij mee en het is lekker overzichtelijk. Je kunt er dan ook meerdere naast elkaar plaatsen, dat ligt net aan de breedte van je kastdeurtje. Dit is maar een deurtje van 40 centimeter en daar passen er dus twee op. De standaard kastje zijn toch vaak 60 centimeter, dus heb je net iets meer ruimte.
Maar hoe mooi is deze oplossing. Lekker opgeborgen in je keukenkastje, maar wel lekker praktisch dichtbij en je ziet er aan de buitenkant bijna niets van. Een mooie, schone en nette keuken, wie wil dat nou niet?
*Dit is een gesponsorde blogpost
0 Comments
Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: