Week 38; Collecte, Veel Korting, Informatieavond, Opruimen en Dam tot Dam-loop!

by - september 25, 2019

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht; de week waar we zo tegen op zagen. Uiteraard viel het reuze mee en was er zelfs nog tijd en energie voor leuke dingen en een flinke opruiming.

cocos ballen

Maandag
Vandaag aan de arbeid en naar school. We beginnen weer eens met een warm ontbijtje dat is veel te lang geleden. De oudste gaat uit school bij een vriendje spelen en ze gaan samen vissen. 's Avonds gaan we op pad voor de collecte; de broertjes oefenen vast even.


Ik heb twee wijken dit jaar en ook nog eens eentje ver van huis. We beginnen met de makkelijkste en dicht bij huis. De jongste gaat gezellig mee en het gaat prima. Ik besluit om toch even door te knallen, dus fiets nog even alleen naar de tweede wijk om alvast een straatje te pakken. Dat scheelt morgen weer.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag exact een kopie van gisteren; werken, school en collecte. Ik loop vanavond de tweede wijk en wil echt proberen om hem af te krijgen vanavond. De jongste gaat eerst nog even een uurtje mee, met de Pokémon. Er zijn namelijk nieuwe Pokémon, dus dubbel feest vandaag.


Na een uurtje haalt manlief hem op en ik loop de benen onder mijn lijf vandaan om het vanavond lekker af te krijgen. Om kwart over acht is het dan ook mooi helemaal klaar, blij!

Woensdag
Vandaag sta ik al om kwart voor acht in de sportschool, manlief is thuis. Ik heb om tien uur een afspraak vandaar even naar de sportschool in plaats van bootcamp. Om negen uur weer thuis, snel douchen en door naar mijn afspraak. Daarna de jongens ophalen, lunchen, door naar de gym en ik doe gelijk wat boodschapjes. Onder andere bij de Plus, waar ik flink wat korting scoor! Echt een tip hoor de waardebonnen van de Plus.

waardebonnen plus

Als we terug komen is manlief vertrokken naar zijn werk. De jongens en ik gaan nog even prijsje ophalen voor school. De jongens, uiteraard,  met de Pokémon. Weer een teleurstellend rondje, want de helft ligt  niet klaar zoals ze wel hadden beloofd. Vrijdag weer een dag. Ik ga nu lekker genieten van mijn vrije avondje, heerlijkheid ten top!

Donderdag 
Vandaag aan de arbeid en daarna lekker weekend. Manlief moet weer laat werken, dus in onze hele schoolcarrière gaan de jongens en ik alleen naar de informatieavond. Gelukkig is de oudste een goede surrogaat vader als we bij de jongste een kijkje in de klas nemen.


Als we thuis komen ligt er een verrassing onder het hek doorgeschoven. Opa en oma hebben een hele zak met hazelnoten voor ons geraapt. Hoe lief en lekker!


Vrijdag
Vandaag lekker weekend en die begint in de sportschool. Daarna fiets ik even langs mijn oom en tante, waar ik verwend wordt met een kopje thee en brownie. We kletsen gezellig bij en rond half 12 stap ik echt op de fiets om de jongens van school te halen. Ik krijg nog twee leuke plantjes mee, het was een fijne ochtend.


Als ik thuis ben is manlief ook weer tot het land der levenden en halen we samen de jongens op. De jongste neemt een vriendje mee en de oudste gaat na de lunch weer terug naar school. Het wordt een gezellige middag en we maken deze lekkere 'gezonde' balletjes. Ik heb ze wel vaker gemaakt als repen, maar nu maakt manlief er balletjes van gerold in kokos.


Zaterdag
Vandaag hadden we eigenlijk bedacht om zwerfafval te rapen langs de Lek in verband met WorldCleanUp-day. Maar omdat ons huis ook wel een flinke 'Clean Up' kan gebruiken, besluiten we om lekker thuis aan de slag te gaan. Manlief en ik geven de badkamer een grote schoonmaakbeurt.

De jongens moeten allebei met mij een half aan de slag in hun kamer. De oudste had een klein gelukje, want oma had dinsdag al een mooi begin gemaakt. We halen alles leeg en zoeken het goed uit. We gooien heel veel papierwerk weg, zoeken de goede dingen uit voor de rommelmarkt en zetten wat er overblijft weer netjes terug. Missie geslaagd!


De oudste was toch nog geïnspireerd door WorldCleanUp-day, dus gaat uit zichzelf nog een rondje door de wijk. Hij komt met een halve zak zwerfafval thuis. Zo knap van hem en zo trots op hem!


Zondag
As usual start ik met een rondje hardlopen. Uit respect voor manlief en zijn vrienden, die vanmiddag 16 kilometer gaan lopen, probeer ik er acht te lopen. En dat lukt gewoon! Omdat de oudste naar een kinderfeestje is en papa dus naar Amsterdam, gaan de jongste en ik lekker brunchen bij Una Volta.

una volta culemborg

En prachtig industrieel pand, ik hou er zo van! Echt genieten dit en natuurlijk lekker eten. Na een gezellige brunch fietsen we weer naar huis en hebben we lekker de middag voor ons zelf. De oudste heeft het goed naar zijn zin op het feestje en is lekker aan het klimmen is.

https://play-inutrecht.nl/climb-in/

Na de opruimsessie van gisteren had ik nog een aantal dingen te koop gezet en dat werpt zijn vruchten af. Alles wat ik er op heb gezet is gewoon verkocht, dat gebeurt niet vaak. Dus vanmiddag ook nog druk met afhalers. Kunnen we mooi mee nemen in onze rubriek 'financiën' in de Doelen en Duurzaam van deze maand.

En natuurlijk volgen we de avonturen van manlief en zijn vrienden via de livetrack van de Dam-tot-Dam-loop. Ondanks dat het één van de warmste en zwaarste edities ooit was, liepen ze hem alledrie uit, respect!


En zo sluiten we een prachtige dag af, of eigenlijk mag ik wel zeggen week. We keken er ontzettend tegen op en maar het is allemaal goed gekomen. En nu lekker veel tijd om thuis weer aan de slag te gaan met mijn webshop, blog en ons huis netter en mooier maken. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: