Onze Keukenplannen

by - september 29, 2019

Er was eens een keuken en er waren plannen om die keuken een upgrade te geven. Al zo een jaar of twee denk ik toch wel inmiddels. Ik heb jullie er menig maal over verteld op mijn blog, in de weekoverzichten en de Doelen en Duurzaam. Maar er gebeurde maar niets en het bleef bij plannen. Tot deze zomer.


Kwaliteitskeuken

Toen we in 2010 ons casco nieuwbouwhuis kochten, gingen we op zoek naar een keuken. We wisten niet echt wat we wilden, maar we wisten wel wat we niet wilden. Dat hadden we geleerd van ons jaren '30 huis, waar een mooie keuken hadden geplaatst, maar niet altijd even praktisch was.

We kozen een prachtige kwaliteitskeuken met karakter en in december 2011 werd deze mooie keuken geplaatst in ons nieuwe huis. Inmiddels is het 2019 en de keuken is nog steeds een plaatje om te zien als hij opgeruimd is tenminste ;)  Maar na al die jaren begon het toch wel te kriebelen, het karakter kenden we door en door en wilden toch wel eens anders. Iets stoerder, iets meer sfeer en iets meer warmte.


Keukeninspiratie

We waren het over een paar dingen snel eens, maar er waren ook een paar dingen waarover we geen keuze konden maken. Dus we gingen inspiratie op doen, niet alleen online, we bezochten ook nog wat keukenzaken. En al gingen we alleen ter inspiratie voor een upgrade, we kregen toch wel wat vlinders in onze buik. Bijvoorbeeld voor deze mooie houten keukens, ik ben dol op die natuurlijke warme stijl.

Na een paar dagen kwamen we weer met beide benen op de grond en maakten we onze plannen concreet. We vervingen onze motorloze afzuigkap, aangesloten op de centrale afzuiging, door een normale afzuigkap met een afvoer naar buiten. We installeerden eindelijk de lang verwachtte heetwaterkraan, die, zoals jullie hebben kunnen lezen in de Doelen en Duurzaam van Augustus, toch wel wat meer stroom verbruikt dan we hadden verwacht.


En na twee jaar twijfelen bestelden we eindelijk tegels voor de achterwand, die ik vond via Marktplaats. Verder willen we de schouw van de afzuigkap een ander kleurtje geven en de grijze wandplanken vervangen door mooie houten exemplaren. Zo dat we toch een beetje sfeer krijgen van die mooie houten keukens.


Maar het begin is er, zoals jullie op de foto hierboven kunnen zien. Ik hoop jullie dan nu ook snel het eindresultaat te mogen showen, ik zelf kan in ieder geval niet wachten. Wordt vervolgd.......

*Dit is een gesponsorde blogpost.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: