Doelen en Duurzaam Augustus 2019

by - augustus 31, 2019

Zoals we eindigden voor de zomerstop met de Doelen en Duurzaam van juli, starten we ook weer met een nieuwe Doelen en Duurzaam voor de maand augustus. De maand waarin onze eerste last minute kampeervakantie goed uitpakte, we aardig wat kilootjes aankwamen, het geld er met bakken uit vloog en een paar cijfermatige doelen echt tegen vielen.


Persoonlijk

 •  Fysieke Gezondheid;  ook augustus was, net als juni en juli, niet al te best wat betreft sporten en eten. Beter gezegd dramatisch! Ik ben de afgelopen drie maanden dan ook flink wat kilootjes aangekomen. En vanaf morgen (2 september) gaat het roer dan ook drastisch om, er moet zeker vijf kilo van af. Ik liep 28 kilometer hard en dat is ondanks de vakantie best knap. Ik zette gemiddeld 8249 stappen per dag, lang leven het kampeerleven, mooi boven de 8000.
 • Mentale Gezondheid; gaat goed. Onze kampeerervaring was echt geweldig en heeft me best wel wat rust gebracht. In ieder geval het besef dat je maar weinig nodig hebt.
 • Werk; Drie van de vier weken vrij geweest, als was de laatste week voor mijn vakantie zeer hectisch omdat er iemand nog even op het briljante idee kwam er nog iets door heen te drukken. En we hadden de presentatie van het interne promotiefilmpje dat ik maakte voor de site. Dit werd goed ontvangen door het hoger management binnen DHL Benelux. Ik zal toch nog eens kijken of ik het ergens kan delen voor jullie.
 • Minimaliseren; door het kamperen het besef gekregen hoe weinig je eigenlijk nodig hebt. En vooral ook hoe belangrijk het is om alles een juiste plek te geven, zo dat het georganiseerd blijft. Dat gaan we thuis dus nu echt resoluut invoeren en de laatste week van augustus, toen we weer thuis waren, zeker al mee begonnen.

Taxx Lifestyle/Blog

 • Bestellingen; deze laatste week, en eigenlijk ook de enige week dat ik er tijd voor had, drie mooie bestellingen mogen maken voor mijn webshop.
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 2087 unieke bezoekers mijn blog. Dat is heel veel, maar helaas niet mijn eigen verdiensten (denk ik). Er zijn op één bepaald tijdstip 1200 unieke (directe) bezoekers op mijn blog geweest. Dat zou betekenen dat 1200 mensen op hetzelfde tijdstip op verschillende computers mijn hele URL hebben in getikt om op mijn site te komen. Dat kan dus nooit, ik was eerst zelfs nog even bang voor een aanval of zoiets. Maar alles werkt nog en dus pak ik het maar positief op en heb ik een record aantal unieke bezoekers gehaald deze maand. Yeah! ;)
 • Totale Omzet; drie leuke bestellingen dus en nog een nieuwe benadering voor een kleine samenwerking. Die andere twee lopen nog, dus hopelijk wordt vervolgd.

  Financieel

  • Sparen; vaste spaardoelen behaald, maar er is ook heel veel uit gegaan. We betaalden de vakantie en boekten een extra centje voor tijdens de vakantie van onze spaarrekening. Ook kochten we een cooker begin deze maand. En of dat dat nog niet genoeg was, hebben we ook nog een nieuwe auto gekocht, waar we serieus geen spaarpotje voor hadden. De auto moet nog betaald worden en ik ga even kijken welke spaarpotjes we kunnen afschalen om de nieuwe auto te betalen. Hoe ik het precies heb gedaan zal ik jullie volgende maand vertellen, ik ben bang dat ik wat principes moet laten varen.
  • Bitcoinde koers van de bitcoin blijft een beetje schommelen, maar we zitten nog dik in de plus. Onze 0.09 BTC (die we kochten voor 250 euro) is nu € 804,52 (koers 31/8/2019) waard.  DISCLAIMER: Koop geen Bitcoin met geld wat je niet kan missen, hou altijd een buffer aan van een half jaar vaste lasten!
  • Boodschappenbudget; deze maand gaven we € 405,37 uit aan boodschappen, dit is inclusief alle vakantieboodschappen, maar exclusief alle maaltijden die we buiten de tent deden. En dat waren er aardig wat, dus misschien een beetje vertekend beeld. In het normale maandbudget neem ik wel altijd mee als we bijvoorbeeld een frietje halen.
  • Tweedehandsverkoop; deze maand verdienden we niks met tweedehands verkopen, of je zou mijn auto moeten mee tellen ;) Nee hoor, daar moet nog een hele hoop geld bij voor de nieuwe auto.
  • Euroclix; deze maand verzamelden we maar 293 euroclix, nog minder dan vorige maand. Dat is even een tegenvallertje. In totaal zitten we nu op 19.554 clix, dat houdt in dat we in september 446 euroclix moeten verdienen om de uitbetaling van € 325 binnen twee jaar rond te krijgen. Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken dat dat gaat lukken.

  Energieverbruik

  • Het stroomverbruik valt me tegen. We zijn twee weken weggeweest en bijna net zo veel verbruikt als de vorige maanden. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de aanschaf van onze cooker. Ik had er al rekening mee gehouden dat ons stroomverbruik omhoog zou gaan, maar nu ik het zo zwart op wit zie, is het toch wel even slikken. De rest is prima.

  De maand augustus was een fijne en relaxte maand. Ook al kozen we voor de goedkoopste vakantie ooit, we maakten nog nooit zulke dure beslissingen als deze maand. Vanaf september gaat echt de broekriem aan in alle opzichten en zullen we weer wat strenger de doelen naleven. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

  You May Also Like

  4 Comments

  1. Vakantietijd is altijd wat rommeliger en minder gestructureerd dan normaal. Ik herken het! Toch vind ik dat jullie behoorlijk wat doelen hebben gehaald. Zolang de grote uitgaven weloverwogen en bewust zijn gemaakt, er ook niet te lang over inzitten.

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Ja ik weet het, maar het is altijd weer even pas op de plaats maken. Mooie motivatie in je laatste zin, dank je wel!

    Verwijderen
  2. Leuk om weer te lezen. Ik vind de vakantietijd ook altijd rommelig en financieel wat onhandig. Gek genoeg lukt hard sparen nooit ;)
   Ik ben benieuwd naar de verhalen over de nieuwe auto etc.
   Wij hebben ook een kokendwaterkraan, ik ben er heel blij mee en wij verbruiken er juist minder gas door. De elektra wordt opgewekt door zonnepanelen dus voor ons is het winst. Plus de tijdwinst is enorm fijn vind ik! Ik wil eigenlijk nooit meer zonder. Maar jullie zijn gasloos toch? Dus dan kan ik me voorstellen dat het niet echt helpt qua energieverbruik.

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Tot nu toe hebben we ook ieder jaar net quitte gespeeld que stroomverbruik, ik ben bang dat dit jaar niet zo al zijn. We zullen zien wat volgende maand voor stand aangeeft. Wij zijn niet gasloos, je kunt het verbruik zien in de tabel.

    Verwijderen

  Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: