Doelen en Duurzaam Juli 2020

by - augustus 02, 2020

Het is de eerste zondag van de maand, dus tijd om de balans op te maken voor de maand juli. We kregen vakantie, ik sportte weer een klein beetje, kwamen onze financiën weer in haar normale doen (helaas) en maakten we een dikke blunder wat betreft de zonnepanelen!

Doelen en Duurzaam Juli 2020

Afbeelding van StartupStockPhotos via Pixabay

Persoonlijk

 • Fysieke Gezondheid; in de maand juli deed ik twee keer mee aan een les bodyshape in de sportschool. Om er weer een beetje in te komen, maakte ik mezelf wijs. Helaas zitten we nu midden in de vakantie, dus jullie raden het al. Ik probeer nu een paar keer per week een klein rondje hard te lopen en ik wil mezelf aanleren af en toe wat krachtoefeningen te doen. Tot nu toe mislukt :( Ik liep in juli totaal 24,5 kilometer hard, daar ben ik dan wel weer blij mee.
 • Mentale Gezondheid; gaat beter dan de afgelopen maanden. Ik voel me lichamelijk beter en pak weer dingen aan.
 • Werk; gaat zijn gangetje en we zitten nu natuurlijk midden in de vakantieperiode.
 • Minimaliseren; nog steeds op een laag pitje. Maar na een flinke opruimronde op de eerste verdieping hebben we een hoop stofhappers weggegooid. 

Taxx Lifestyle/Blog

 • Bestellingen; deze maand mocht ik drie bestellingen maken voor mijn webshop en ik maakte een zakelijk marktplaats account aan waar ik al een product mocht verkopen.
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 2864 unieke bezoekers mijn blog en dat is echt heel veel. Helemaal voor een vakantiemaand als juli. Ook mijn advertentie-inkomsten beginnen te lopen, al praat ik dan nog steeds over enkele euro's per maand. Er gebeurd iets en dat is leuk om te zien.
 • Totale Omzet; drie leuke bestellingen in mijn webshop en deze maand twee leuke samenwerkingen  mogen schrijven en plaatsen op mijn blog. Heel blij mee!

Financieel

 • Sparendeze maand zijn we weer terug bij het 'nieuwe normaal'.  Na drie maanden een flink bedrag te hebben weg geboekt, spaarden we nu alleen ons vaste spaarbedrag. We zijn deze wel anders gaan verdelen over onze spaarpotjes. Na de blogpauze zal ik hier een update over schrijven. 

Spaargrafiek augustus 2020

 • Boodschappenbudget; we gaven deze maand € 538,75 uit aan boodschappen, dat is net boven budget. Maar wel inclusief een gezellige middag en avond met twee bevriende stellen. Dus op zich heel tevreden.
 • Tweedehandsverkoop; we verkochten deze maand helemaal niets aan tweedehands spullen helaas. Na de vakantie weer eens oppakken.
 • Euroclix; deze maand verzamelden we 741 euroclix bij elkaar, weer een stijging ten op zichten van vorige maand. In totaal staan we nu op 6425 clix en sparen door naar 10.000 clix. Dat staat gelijk aan een uitbetaling van 150 euro.

Energieverbruik

 • En dan nu de rubriek waar ik deze maand eigenlijk een beetje om moet huilen. Tijdens het opnemen en invullen van de cijfers op 31 juli kwam ik er al snel achter dat er iets niet klopte. De opbrengst van de zonnepanelen was gewoon twee derde minder dan een normale maand juli. Uiteindelijk alles nog een keer gecheckt en was ik even bang de de panelen het hadden begeven. En toen viel mijn oog op de stekker van de omvormer. De stekker die er voor zorgt dat de opgewekte stroom in ons netwerk wordt geleverd, lag er gewoon uit! Als ik naar de getallen kijk ben ik bang dat de stekker er gewoon twee à drie weken uit heeft gelegen. Een heel hoog stroomverbruik dus deze maand en een hele lage opbrengst. Beetje vergelijkbaar met de maand februari.
 
Stroomverbruik juli 2020

Dat was het voor de maand juli; gevoelsmatig een betere maand dan juni, behalve dan de opbrengst van de zonnepanelen ;) We genieten nu van onze vakantie uit en thuis. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam, die tijdens mijn blogpauze gewoon doorgaan. Iedere eerste zondag van de maand een terugblik op de vorige maand.

You May Also Like

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: