Doelen en Duurzaam Juni 2020

by - juli 05, 2020

Dan is er zo maar een half jaar voorbij, tijd om iets verder terug te blikken dan alleen de maand juni. Of zullen we ons door alle gekheid, maar gewoon richten op afgelopen maand? Vandaag neem ik jullie weer mee in een nieuwe Doelen en Duurzaam, waarin mijn bezoekers de pan uit rezen en we aan de slag gingen met onze spaarrekening. 

Doelen en Duurzaam
Foto door Content Pixie via Pexels

Persoonlijk

 • Fysieke Gezondheid; na wat strubbelingen met het sporten de afgelopen maanden probeerde ik in juni de draad weer rustig aan op te pakken. Deed thuis wat yoga- en rugoefeningen en startte weer met een lesje op de sportschool. Helaas bleef het bij die ene les, het ontbreekt me echt aan energie en kracht. Ik liep weer een klein beetje hard, in totaal zeven kilometer. Rustig aan opbouwen. In januari deelde ik vol goede moed een prachtig schema met mijn gewichten van de afgelopen drie jaar. Ik was afgelopen januari op mijn zwaarst en zou er hard aan gaan trekken in 2020. Dat ik nu als een soort zoutzak door het leven ga, wat ik voor mijn gevoel zelf gecreëerd heb, kunnen mijn hersenen nog niet helemaal accepteren. 
 • Mentale Gezondheid; dit gaat echt met ups en downs. Doordat mijn lichaam me in de steek laat, wil mijn hoofd ook niet altijd. 
 • Werk; gaat goed. Tot aan de zomervakantie werk ik twee dagen op de zaak en één dag thuis. En hoe fijn is die thuiswerkdag als de kids gewoon op school zitten. Heerlijk!
 • Minimaliseren; dit is even wat minder geweest deze maand. Niet echt bewust, wel ben ik digitaal aan het opruimen. Met een Macbook die altijd vol is en telefoon met 10.000 foto's wordt het tijd om te gaan 'ruimen'.

Taxx Lifestyle/Blog

 • Bestellingen; deze maand mocht ik zes bestellingen maken voor mijn webshop. Heel fijn dat steeds meer mensen mij weten te vinden.
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 4046 unieke bezoekers mijn blog. Ongelofelijk veel, echt niet normaal en ontzettend dankbaar! Dankzij de make over van onze keuken en woonkamer, met maar liefst 1200 unieke bezoekers op één dag, kwam dit aantal tot stand. Na deze gigantische uitschieter zal het wat minder worden, want ook dit jaar neem ik weer een korte blogpauze tijdens de zomervakantie. 
 • Totale Omzet; leuke bestellingen in mijn webshop en nog steeds dingetjes lopen voor mijn blog. Maar daar zit niet echt schot in.

Financieel

 • Sparendeze maand kwam het vakantiegeld van manlief binnen. Hier gingen we iets anders mee om dan met dat van mij. De helft ging naar de spaarrekening en andere helft ging naar onze beleggingsrekening. Na al het vakantiegeld-geweld hebben we onze spaarpotjes flink onder de loep genomen en gaan we het vanaf volgende maand iets anders doen. Ik zal hier binnenkort een aparte update over schrijven. Voor juni dus, met de helft van manlief zijn vakantiegeld en ons vast spaarbedrag, een mooi bedrag naar de spaarrekening mogen boeken.

Spaarsaldo Juni 2020
 • Boodschappenbudget; we gaven deze maand € 497,16 uit aan boodschappen. Dat is net binnen  budget. Maar toch heb ik gemerkt, en gelukkig ben ik niet de enige, dat de boodschappen over het algemeen duurder zijn geworden.
 • Tweedehandsverkoop; we verkochten voor € 20 aan tweedehands spullen.
 • Euroclix; deze maand verzamelden we 450 euroclix bij elkaar, net iets meer dan vorige maand. In totaal staan we nu op 5684 clix en sparen nu door naar 10.000 clix. Dat staat gelijk aan een uitbetaling van 150 euro.

Energieverbruik

 • De zonnepanelen leverden iets minder op dan de maanden april en mei. Wel verbruikten we wat minder stroom wat ik niet had verwacht in verband met de zwembadpomp. Waarschijnlijk komt dit omdat de jongens weer volledig op school zitten en wij daardoor ook weer meer buitenshuis werken. Het waterverbruik geeft een flinke piek aan in verband met zwembad.


Dat was het voor de maand juni; een prima maand wat betreft de meetbare doelen. Gevoelsmatig nog niet helemaal happy. We hebben een paar mooie dingen gepland in de vakantie, dus daar kijken we naar uit. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam, die tijdens mijn blogpauze trouwen gewoon doorgaan. Iedere eerste zondag van de maand een terugblik op de vorige maand.

You May Also Like

1 Comments

 1. Echt goed bezig weer hoor! Fijn dat het werken nu ook weer wat normaler gaat, lijkt me.
  Succes komende maand!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: