7 Verkoelende Tips tijdens een Hittegolf!

by - juli 16, 2022

Aankomende week krijgen we te maken met tropische hitte in Nederland. Waarschijnlijk van korte duur, maar hoe kom je deze extreem warme dagen door? In dit artikel deel ik zeven tips om het hoofd koel te houden tijdens een hittegolf.

7 verkoelende tips tijdens een Hittegolf
Image by Gerd Altmann from Pixabay

1. Houd alles dicht

Houd ramen en gordijnen dicht gedurende de dag, vaak is het verstandig om in de vroege ochtend alles open te gooien om alles door te laten luchten. Daarna alles weer op tijd dicht.

2. Voldoende drinken 

Drink voldoende water, je verliest veel vocht tijdens deze warme dagen door zweten. Voldoende vocht inname is dus erg belangrijk.


3. Geen inspanning

Doe rustig aan op de dag en doe geen dingen waar je jezelf bij moet inspannen. Ik zou het deze dagen helemaal niet doen, maar als je toch iets wil doen, doe het dan vroeg in de ochtend. En dan heb ik het niet over negen uur, maar eerder over zes of zeven uur in de ochtend.

4. Huis verkoelen

Gebruik ventilatoren om de ruimte waarin je verblijft cool te houden. Door hier en bevroren fles voor te zetten geeft de ventilator nog meer verkoeling.


5. Voetenbad

Bij extreme lichamelijke hitte kun je jouw voeten eventueel in een voetenbadje doen met koud water. Ook het verkoelen van de polsen of de hals wil vaak helpen.

6. Voeding

Eet kleine lichte porties meerdere keren per dag, maar zorg er wel voor dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, dat is met deze hoge temperaturen erg belangrijk. Denk aan bijvoorbeeld salades of fruit.

7. Genieten

Probeer wel een beetje te genieten van het zomerweer. Niemand zit te wachten op 38 graden, maar probeer 's avonds nog even lekker naar buiten te gaan of misschien een verfrissende duik te nemen in natuurwater en te genieten van de zonsondergang.

You May Also Like

4 Comments

 1. Allemaal goeie tips natuurlijk, maar wel alleen voor mensen die niet meer werken of thuis werken. Ik maak schoon op een zorglocatie en een kantoren locatie en tja minder inspannen? Het werk moet gewoon gedaan worden. De boel koel houden is op deze plekken ook iets waar ik geen invloed op heb. Je zou denken dat op deze plekken de voorzieningen om de boel koel te houden wel op orde zijn , maar helaas is dat niet zo,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja kan ik mij hele goed voorstellen dat dat vervelend is, hopelijk is het meegevallen en nu weer (even) genieten van iets minder hoge temperaturen

   Verwijderen
 2. Precies als Johmar: ik werk van 9-15:30 in warme huizen en poets, zuig, sop, dweil, strijk en zeem gewoon door met deze hitte 😅. Maar ik neem een boerenzakdoek mee, en die maak ik nat en bind het op mijn hoofd, als ik oververhit dreig te raken. En ik werk met koud water, bij uitzondering.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: