Droom Huis en Tuin!

by - juli 19, 2020

Soms loop je tegen dingen aan in het leven die je niet meer loslaten. De meeste dingen gaan weer aan je voorbij en dat is maar goed ook. Maar sommige dingen laten je niet meer los en blijven je om de één of andere reden achtervolgen. Zo ook ons 'droomhuis' wat een paar maanden geleden op ons pad kwam en ons niet meer los laat......


Blokhutten
Afbeelding van David Mark via Pixabay

Dromen

Zoals bekend ben ik verslaafd aan Funda.nl, ik schreef er al eens een artikel over en daar is nog niets aan veranderd. En dan loop je wel eens het risico dat je een droomhuis tegen komt. Ook al is die droom rijp voor de sloop, veel te duur en een project zonder enige garantie. Indekken noemen ze dat, ik begrijp het. Maar waar een normaal mens dan direct zou zeggen: STOP! Gaan onze dromen juist door.

Twee straten verderop staat een heel schattig vrijstaand huisje met een hele grote tuin te koop tegen een veel te hoge prijs. Het huisje is niets meer waard, maar met een flinke aanbouw prima te realiseren naar deze tijd. Het is een smal perceel, maar wel 35 meter diep. Ik zie mijn moestuin al liggen aangrenzend aan de tuin van één van de beste vriendinnetjes van de kinderen. 

Blokhut

Bij die moestuin een mooie grote blokhut met daaraan vast een mooie overkapping waar we 's avonds tot in de late uurtjes wijn drinken. Met heel veel plaats voor de fietsen, tuingereedschappen en vooral de visspullen van manlief. Want dat is soms best behelpen in dat kleine schuurtje van ons.

Blokhutwinkel.nl

Jullie begrijpen wel dat ik het in mijn hoofd al 1000 keer heb verbouwd en ja: de nieuwe indeling van het huis en de tuin liggen klaar op papier. Ik mijn allerliefste vadertje alles vraag over een echte moestuin en ik op deze pagina de gewenste blokhut al in mijn winkelmandje heb gezet. Next level dromen noemen ze dat;)

Overkapping

Maar even terug naar de realiteit! Tien jaar geleden kochten we ons huidige huis, op de top van de markt en toen kwam de crisis. We hadden een heel duur huis in een bijna lege straat. En dan zouden we nu, vooraanstaand aan misschien wel een nieuwe crisis, weer hetzelfde doen inclusief een mega verbouwing?

Het leven blijft een gok, want hoe kijken we daar over tien jaar naar? Misschien zeggen we dan, hadden we toen maar wel...... En hadden we al tien keer boerenkool van eigen land kunnen eten onder onze heerlijke veranda.

*Dit artikel is mede tot stand gekomen door een samenwerking.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: