Ons huis is verkocht!

by - oktober 28, 2022

Eigenlijk wilde ik jullie vandaag laten weten dat ons huis officieel is verkocht, gewoon via een blogpost met wat mooie foto's en hoe dankbaar wij daar voor zijn. Maar dit werd toch een persoonlijker verhaal dan verwacht en ik neem jullie mee in mijn hoofd en ons koop- en verkoopproces.

Huis verkocht

Tien jaar geleden kochten wij ons huidige nieuwbouwhuis. We verkochten ons oude huis, kochten het nieuwbouwhuis en gingen tussentijds een jaar huren. Precies zoals het boekje. Op de dag dat wij de sleutel kregen waren wij één van de weinigen. Sterker nog de halve straat was leeg omdat niemand een huis wilde kopen.

We zaten midden in de huizencrisis en hetzelfde huis als dat wij hadden gekocht ging voor tienduizenden euro's minder over de toonbank. Ons huis stond onder water en niet zo een klein beetje ook. Dit zou ons nooit meer overkomen dacht ik en wij gingen aflossen. Ik schreef er een artikel over en werd geïnterviewd door Porterenee voor haar boek 'Duur huis, Nooit thuis'.


Dat de huizenmarkt nog geen tien jaar later 100% was omgedraaid, was voor mij moeilijk te bevatten. Ik begreep niet dat mensen met zijn tienen te gelijk over elkaar heen gingen bieden op een huis. Één van de redenen waarom wij nog geen volgende stap hadden genomen. Dat wij deze zomer een huis konden kopen op 'onze' manier gaf ons vertrouwen en voelde als een cadeautje.

Ons huidige huis moest verkocht worden en dat vond ik ontzettend spannend. Berichten over een dalende huizenmarkt verschenen dagelijks in het nieuws en wij moesten nog beginnen. Ook de makelaar was matig enthousiast en wilde het huis 'gunstig' in de markt zetten. Voor ons was die gunstige prijs nog steeds heel veel geld in contrast met tien jaar geleden. Maar met het verhaal van toen in mijn achterhoofd bleef het een spannend gebeuren.

Huis Verkocht

We deden er alles aan om ons huis zo goed mogelijk in de markt te zetten en dat was niet voor niets. De verkoopfoto's waren top en na een bijna virale persoonlijke facebookpost op zaterdagavond werd ons huis het eerste weekend ontzettend goed bekeken. Nu twee maanden later kunnen wij het dan ook echt zeggen, want zelfs de ontbindende voorwaarden zijn voorbij; Ons huis is verkocht!

Toen manlief en ik ons eerste huisje kochten, zei mijn vader; het komt altijd goed. Vijf jaar geleden haalde ik deze zin weer aan in het artikel dat ik schreef omdat ons huis flink onderwater had gestaan. En nu haal ik hem weer aan, want hij had gelijk; het komt altijd goed. We houden dit vast voor de verbouwing van ons nieuwe huis, want ook daar ligt een flinke uitdaging. Maar dat wij deze stap precies op het juiste moment hebben genomen voelt als een cadeau en geeft ons vertrouwen voor de toekomst.

You May Also Like

6 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: