Doelen en Duurzaam September 2022

by - oktober 01, 2022

Een bijzondere Doelen en Duurzaam deze maand, want er is ontzettend veel gebeurd afgelopen maand(en). Zoals jullie weten kochten wij een ander huis en gingen daardoor onze financiën op de schop. We genieten nog even van al onze mooie grafieken, maar dat hier binnenkort verandering in komt is zeker.

Doelen en Duurzaam September Taxx Life Blog

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; ik heb mijn sportroutine weer helemaal te pakken en voel mij er erg goed bij. Helaas ga ik de hele maand oktober 40 uur per week werken, waardoor het sporten er gedeeltelijk bij in zal schieten. Ik hoop mijzelf toch zover te krijgen om het niet te laten versloffen.

Mentale Gezondheid; gaat heel goed eigenlijk. Ondanks dat er veel is gebeurd in verband met de aankomende verhuizing ben ik er redelijk rustig onder. Al moet ik zeggen dat er ook wel heftige momenten in het proces waren en we zijn er ook nog niet natuurlijk.

Minimaliseren; hier kon ik vorige maand nog niet te veel over zeggen, maar hier moesten wij dus wel een flinke slag in maken in verband met de verkoop van ons huis. Helaas niet op de juiste manier, want wij hebben een auto vol met spullen bij mijn ouders op zolder gezet. Met hetgeen dat achter is gebleven ben ik gelukkig wel mee aan de slag gegaan en is er een hoop weggegeven en verkocht.


Taxx Lifestyle/Blog

Unieke Bezoekershet nieuws over ons nieuwe huis maakten een hoop mensen nieuwsgierig, waardoor de bezoekersaantallen een flinke piek maakten. Deze maand bezochten 1848 unieke bezoekers mijn blog en dat is bijna het dubbele van het gemiddelde. 

Omzetdeze maand geen omzet al ik had wel een leuke samenwerking op Instagram. Voor mijzelf leverde dit alleen het telefoonhoesje op, maar voor jullie een leuke kortingscode.

Financieel

Sparen; nou daar gaan wij dan. Ik vertelde in dit artikel al dat ik aan het stoeien ben geweest met de spaarpotjes om het bedrag dat wij moeten inleggen in onze (verbouwings)hypotheek bij elkaar te sprokkelen. De grafiek ziet er dus iets anders uit dan vorige maand. We spaarden onze vaste spaarbedragen en wat er over bleef hebben wij op de gezamenlijke rekening gestort om hier alvast een buffer op te bouwen voor de dubbele lasten die wij gaan krijgen. Dit lukt helaas nog niet zo heel goed omdat er al flinke kosten worden gemaakt omtrent het kopen, verbouwen en verkopen.

Spaarsaldo September 2022

Beleggingen: het rendement van onze portefeuille zakte deze maand weer in. We hebben nu een rendement  van 41% op onze aandelenportefeuille.


Boodschappenbudget; wij gaven deze maand € 519,96 uit aan boodschappen. Dat is net bovenbudget, maar helemaal prima met de huidige prijzen.

Tweedehandsverkoop; deze maand verdienden we €62,50 met de tweedehands verkopen. Zoals ik al vertelde ben ik de spullen die niet bij mijn ouders staan op mijn gemak aan het uitzoeken. Zowel mijn Vinted en Marktplaats-account worden regelmatig aangevuld.

Euroclix; zoals voorspeld bereikten wij deze maand de 30.000 euroclix, het bedrag van € 487,50 heb ik direct uit laten betalen en gebruikt voor de kosten die wij al hebben gemaakt omtrent de verhuizing. In totaal verzamelden wij deze maand 870 clix, dat is best veel. Omdat wij na de uitbetaling weer bij 0 zijn gestart, staan we nu op 781 euroclix.

Energieverbruik

Ik denk dat ik dit het meeste ga missen, onze lage energieverbruik. Je ziet dat de opbrengsten deze maand weer wat dalen en de afnames weer wat stijgen. Verwarming is nog niet aan geweest, dus we hebben de mijlpaal van 1 oktober bereikt.

Energieverbruik September Zonnepanelen

September, en ook al augustus, waren drukke maanden voor ons. Nu alles zo een beetje rond is rondom het huizenavontuur, kunnen we ons gaan richten op de verbouwing en alles wat daar bij komt kijken. Ik wil jullie bedanken voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: