De hal..... #huisupdate10

by - april 22, 2023

Twee weken geleden nam ik jullie mee in de kleinere klussen die wij hebben gedaan sinds wij in het huis wonen. Daar hoort ook de hal bij, ik denk dat hier het meeste werk in is gaan zitten de afgelopen tijd. In dit artikel laat ik jullie het (bijna) eindresultaat zien.

Klussen Update Hal Gang

In dit huis hebben wij een grote hal, tenminste ik kan mij niet heugen dat wij ooit een huis hebben gehad met zo een ruime hal. Hier zit ook het toilet, een open kast, de meterkast en de trap. Flink wat te klussen dus. 


We begonnen met het toilet; voor het stucen hebben wij het oude toilet helemaal verwijderd en kaal gemaakt. Na het stucen hebben wij een inbouwtoilet gemaakt en deze verder casco gelaten. Het is nu functioneel en zelf gaan wij boven naar het toilet. Zodra het raam in het toilet is vervangen gaan wij aan de slag met de aankleding in de vorm van tegels en verf. 

WC voor en na Toilet

In dit toilet moest ook een deur komen; wij gebruikten de bestaande deur die flink geschuurd moest worden. Helaas ging dat de eerste keer niet helemaal goed. De verf pakte niet goed en wij konden de deur nog een keer helemaal afkrabben en schuren. Wat een werk!

Deur afbranden en afkrabben


Gelukkig mag het eindresultaat er zijn en ging de deur van de meterkast wel in één keer goed. De inhoud van de meterkast is totaal vervangen door manlief, dat is immers zijn werk. Er kwam een nieuwe groepenkast en later nog één en een paar attributen voor de zonnepanelen. De buitenkant van de meterkast kreeg net als de rest een mooie lichte kleur.

Meterkast en Groepenkast Zonnepanelen

Dan hebben wij nog de open kast naast het toilet. Ik weet nog niet helemaal wat ik hiermee wil. Voor nu hebben we hem netjes afgetimmerd aan de binnenkant om de leidingen weg te werken, mee geschilderd in de kleur van de muur en er een kapstok gecreëerd. 

Kapstokkast

Het liefst zou ik hier ooit nog oude geschuurde deuren in plaatsen, zodat het echt een kast wordt. Alleen weet ik dan niet zo goed waar wij de jassen op moeten op hangen. Dus ik ga hier nog even goed over nadenken. Fijn zo een grote hal met zoveel ruimte, maar wij hebben nu al ruimte gebrek ;)

En dan nog de trap....dit was een hels karwei. De trap was van zwart staal met afgelakte treden. Ik was al direct van mening dat dit een stuk lichter en natuurlijker moest worden. En dat is gelukt... na letterlijk vijf verflagen op het staal is het gelukt om de trap mooi wit te krijgen. 

Stalen trap verven

Alle traptreden schuurde ik één voor één kaal en kregen een mooie natuurlijke uitstraling.  Ik moet deze traptreden nog wel een keer behandelen met iets, wat precies weet ik nog niet, wan ik wil graag de natuurlijke houten uitstraling bewaren. 


Het eindresultaat is verbluffend en ik ben achteraf blij dat ik heb doorgezet met deze vreselijke schilderklus.

Trap Renovatie

Stalen trap zelf verven

Nu is het, net als bij de rest van het huis, wachten op de nieuwe kozijnen en de vloer. In de hal komt een nieuwe voordeur inclusief kozijn en een mooie PVC-vloer. Daarna kan het echt inrichten en stijlen beginnen. 

You May Also Like

4 Comments

 1. Meer door minder22 april 2023 om 21:21

  Een oplossing dit ik met een open kast in de hal al eens heb bedacht is een scharnierende wand te maken +/- 30 cm vanaf de voorkant .Op deze wand komen haken voor de jassen en achter deze wand heb je dan de mogelijkheid om hem als kast kast in te richten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik vind dit echt een top idee en heb het direct met mijn man bespropken. Ik denk dat dit hem gaat worden. Nogmaals bedankt!

   Verwijderen
 2. Als de traptreden van hout zijn kun je met olie werken. Deze moet wel goed intrekken en drogen maar dan heb je wel een hele mooie trap.
  Vergeet de antislip strippen niet anders kun je een heel vervelende val maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de tip, ik denk dat olie idd de beste oplossing is. We gaan er mee aan de slag

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: