Door met klussen..... #huisupdate9

by - april 07, 2023

Na de verhuizing  moesten wij onszelf weer een beetje herpakken om verder te gaan met klussen. Gelukkig lukte dat en vandaag laat ik jullie de vorderingen zien van de wat 'kleinere' klussen......

Overloop Door met klussen

Als je dan in de gelegenheid bent om na je werk op de bank te ploffen in de tijdelijke woonkamer, doe je dat toch makkelijker dan als je nog midden in het 'verplichte' klusgeweld zit. We moesten ons echt weer herpakken om aan de slag te gaan. Gelukkig lukte dat en begon ik met het schilderen van de overloop.

De deuren op de overloop waren al redelijk klaar omdat de slaapkamers af zijn, alleen de wanden en het plafond stonden nog in het kale stucwerk toen wij hier gingen wonen. Tijd voor witte plintjes, een wit plafond en een mooi kleurtje op de muur. Tevens hergebruikten wij hier een lamp van de vorige bewoners, die na een flinke schoonmaakbeurt hele mooi straalt op het plafond.

Overloop Warm Beige Karwei

Uiteindelijk vond ik het niet zo comfortabel om op de betonnen vloer te leven op de overloop. Ik had wel een matje gelegd bij iedere slaapkamerdeur, maar het bleef kaal, koud en karig. Omdat ik niet echt kan inschatten wanneer wij de overloop, zoldertrap en zolder-overloop echt gaan bekleden, ging ik op zoek naar een oplossing. Ik vond op Marktplaats voor een prikkie (echt heel goedkoop) mooie nieuwe tapijttegels. 

Tapijttegels Marktplaats

Ik ben daar echt heel erg blij mee en het is zo comfortabel dat de druk weg is om alles zo snel mogelijk af te raffelen qua schilderwerk om daarna te kunnen stofferen. Hier kunnen wij echt wel een paar maanden mee vooruit en daarna wil ik ze hergebruiken in de opberghokken. Heel tevreden dus met het eindresultaat van de overloop.

Overloop Warm Beige Karwei

Daarnaast pakten wij ook de hal aan beneden, hier zat flink wat werk in en ik heb daar zoveel over te vertellen, dat ik hier graag een aparte blog aan besteed. 

Andere kleinere klussen die wij deden waren de mooie sierlijsten op muur in de eetkamer. Ik had deze bijna laten schieten omdat ik geen zin meer had in 'extra' werk. Gelukkig wist manlief mij over te halen, want ik riep dit al sinds wij dit huis kochten. Ik ben ook super blij dat wij het gedaan hebben en heel eerlijk: het was een klusje van niks ;)

Sierlijsten op de muur

Soft Beige Karwei Sierlijsten op de muur

Ook werd er eindelijk een deur geplaatst bij de oudste op zolder. Op zich was een deurloze kamer niet echt een probleem, want meneer had toch het alleenrecht op zolder. Maar het is nu toch wel lekker dat er een deur in hangt. Deze zal ik samen met de andere twee deuren op zolder nog een mooie witte kleur geven en zwarte handvatten op plaatsen, net als op de eerste verdieping.

Zolderoverloop

Dit was weer even een kleine update met waar wij nu zoal mee bezig zijn, de volgende keer zal ik vertellen over de hal beneden, want dat was best nog wel een flinke klus. Bedankt voor het lezen.

You May Also Like

4 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: