Raambekleding #huisupdate16

by - augustus 19, 2023

De laatste update ging over onze nieuwe keuken, tijdens deze periode gingen wij ook aan de slag met nieuwe raambekleding. Op sommige plekken hingen wat vodden en op sommige plekken helemaal niets. In dit artikel deel ik het eindresultaat van vier kamers.

Raambekleding IKEA BOL.COM

Op de slaapkamers hadden wij met deze handige dingen wat oude gordijnen tussen die kozijnen geklemd. Nadat de nieuwe kozijnen waren geplaatst, hingen wij die terug, maar konden wij ook eindelijk gaan nadenken over de raambekleding die wij echt wilden. 


Bij de slaapkamer van de jongste kozen wij voor kant en klaar-gordijnen van de IKEA. Deze gordijnen zijn verduisterend en kun je op diverse manieren ophangen. Dus ook gewoon met een rails en haakjes, want dat wilde ik graag. Dit geeft toch de mooiste en netste uitstraling vind ik zelf.

Ik liet de gordijnen korter maken bij een naaiatelier en manlief hing de rails op. De licht bruine kleur staat mooi bij het blauw. 

Ikea Verduisterende Gordijnen Korter maken

IKEA kant en klaar gordijnen

Houten Jaloezieën

Op onze slaapkamer koos ik voor houten jaloezieën, in lijn met de lamp die daar hangt. Hier was ik al heel lang mee bezig bij diverse aanbieders in de veronderstelling dat ze op maat gemaakt moesten worden. Uiteindelijk bleek dat wij door de nieuwe draaikiep-ramen niet voor de 'in de dag'-variant konden kiezen, omdat het raam dan niet open kan. Alleen de optie 'op de dag' bleef over en omdat de maat dan niet zo nauw komt scheelde ons dat een hoop gepuzzel en geld(!). Ik kon gewoon een klant en klare variant kiezen in de maat die het dichtst bij kwam. Uiteindelijk kozen wij voor deze jaloezieën op bol.com.

Houten Jaloezieën Bol.com

In de badkamer geldt het zelfde, wat betreft de ramen en de 'op de dag'-variant van houten jaloezieën. Ook hier kozen wij voor een standaard maat jaloezie in een donker bruine kleur die mooi past bij de donkere houten WC-bril die wij plaatsten toen wij hier gingen wonen. De rest van de badkamer is nog in oude staat. 

Badkamer Houten Jaloezieën

InBetween-Gordijnen

Beneden in de woonkamer zaten wij al die tijd in een vissenkom, vooral 's avonds als iedereen zijn hondje uit laat, zaten wij lekker op de kijk. Hier kozen wij voor InBetween-gordijnen in het wat duurder segment. Wij lieten ze inmeten, op maat maken en ze werden zelfs netjes gemonteerd inclusief rails. Dus dat was helemaal fijn en het geld zeker waard. 

InBetween Gordijnen Van Meerlo

De InBetween-gordijnen kunnen dus zowel open, half open en helemaal dicht. Zo kunnen wij de inkijk zelf bepalen op ieder moment van de dag. 

InBetween Gordijnen

Dan blijven er nog twee ruimtes over; het kleine kamertje/kantoor waar op dit moment nog niets hangt en de zolder/slaapkamer van de oudste. Daar kozen wij voor een nieuw dakraam met bijpassend rolgordijn en in de dakkapel heb ik nu met klittenband wat stukken stof opgehangen, die over waren van de gordijnen van de jongste. Dat is voor nu helemaal prima, maar wil hier in de toekomst nog wel iets mooiers (laten) monteren.

Dit artikel bevat affiliate linkjes

You May Also Like

3 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: