Nieuwe Kozijnen #huisupdate12

by - mei 20, 2023

Na maanden toegeleefd te hebben naar dit moment, was daar eindelijk de start van het vervangen van de kozijnen. Opluchting, maar ook spanning: zou het allemaal zou uitpakken zoals wij in ons hoofd hadden bedacht? 

Nieuwe KunstStof Kozijnen C.M. Verrips

Woensdag 19 april was het eindelijk zover, het begin van fase twee; het vervangen van de kozijnen in het hele huis. Rond acht uur stonden de mannen voor de deur, maakten een rondje en moest ik het toch echt loslaten, niet mijn sterkste kant. Nog geen twee uur later zaten er twee gapende gaten in ons huis en had ik geen idee wat er de komende anderhalve week allemaal ging gebeuren.

Nieuwe Kozijnen Plaatsen C.M. Verrips

Wij kozen niet alleen voor nieuwe kozijnen in verband met een beter wooncomfort en isolatie, maar ook zeker om de woonkamer aan de achterkant een ander aanzicht te geven. Dit was nog best even spannend, want nadat meerdere vakmensen mijn plan in twijfel trokken en een ander aanbod deden, zette ik mijn plannen toch door. Wij kozen voor smalle openslaande deuren om een licht en rustig geheel te creëren. Gelukkig pakte dit ontzettend goed uit en ben ik blij dat ik af en toe een beetje eigenwijs ben.


Ik begin dan ook gelijk met deze grootste metamorfose in huis. Bij de eetkamer zat een loopdeur met een zijraam en een vast raam. Wij kozen hier om twee keer twee openslaande deuren te plaatsen, waarvan de opening van één set deuren maar 145 centimeter breed is.

Niet vreemd dus dat er bij iedereen angst was dat het glas te smal zou worden. En er waren ook echt wel bedrijven waar wij zijn wezen kijken waar dat waarschijnlijk ook echt zo was uitgepakt. Bij het bedrijf waar wij uiteindelijk mee in zee zijn gegaan had ik een goed gevoel en dat hebben zij ook zeker waargemaakt.Bij de keuken, die in een soort aanbouw is gesitueerd, zat er over de hele lengte een pui met twee ramen en in het midden een loopdeur. Omdat wij meer ruimte wilden voor een keuken, hadden wij al snel besloten om één raam dicht te maken. Zodat daar een hoge koelkast geplaatst kon worden. Naast dit nieuw gecreëerde muurtje kozen wij voor openslaande deuren van normaal formaat, waarvan één deur onze officiële achterdeur is geworden.Achterpuitotaal Bouwbedrijf C.M. Verrips

Het enorme raam aan de voorkant werd vervangen en wij kozen hier voor een andere verdeling. Hadden wij eerst alleen rechts een smal raam, nu kozen wij om dit aan beide kanten te doen. Eigenlijk voor de symmetrie en ook omdat de buren dit zo hebben. Verder was het ook een onmogelijk raam om te zemen, dus dit scheelt ook weer wat frustratie ;)
De voordeur en het raam daarnaast is ook vervangen en ook dit was cosmetisch gezien een flinke verandering. Niet alleen van de buitenkant is een prachtig aanzicht, maar vooral de binnenkant heeft een hele andere uitstraling gekregen. Met de lichte kleur lijkt de hal veel ruimer.Boven werden alle ramen vervangen door dezelfde draai/kiepramen. Bij deze ramen kozen wij ook voor PADK-beslag. Dit houdt in dat je geen roosters meer hebt in het raam, maar het raam in zijn geheel zes millimeter open kan zetten. Het raam zit dan 'dicht' maar kan wel ventileren en heeft zelfs het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hier wordt op de slaapkamers al flink gebruikt van gemaakt.


Daarnaast werd nog het WC-raampje vervangen, dit hebben ze ook zo mooi afgewerkt, dat ik denk; niks meer aan doen aan die muur ;) Op zolder, aan de zijkant van het huis, werd een klein raam vervangen. Wij kozen hier in eerste instantie voor een vast raam, maar na wij hier een paar weken woonden, merkte ik dat dit een mooie plek was om mijn was te drogen. Wij besloten op het laatste moment het raam toch te wijzigen naar een kiepraam. Zo dat als de was er hangt, het raam open kan.


Het hele huis heeft aan de buitenkant een andere look gekregen en ook al twijfelde ik om het jaren 70-bruin weg te halen, ben ik blij dat wij het gedaan hebben. Het geeft een veel frissere uitstraling en de kunststofkozijnen zijn lekker onderhoudsvrij.


Wij zijn superblij met onze keuze. De nieuwe uitstraling van de woonkamer is helemaal geworden zoals ik het een half jaar geleden had bedacht. En het daarbij komende comfort is een kers op de taart. Net als het bedrijf dat deze kozijnen heeft geplaatst. Professionele aardige betrokken mensen die je tussen door ook nog advies en hulp bieden bij andere klussen, ik kan dit bedrijf echt iedereen aanraden. 

Met de tijd willen wij het houtwerk van de garage en de dakgoot nog wit (laten) schilderen. En uiteraard moet er nog een mooie lange eettafel komen voor de openslaande deuren, maar voor nu eerst lekker genieten.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: