Doelen en Duurzaam Augustus 2023

by - september 09, 2023

Augustus was onze vakantiemaand en wat ben ik dankbaar dat wij nog even konden genieten van de zon. Het was een dure maand door de vakantie en relatief veel boodschappen, maar door ontvangst van de RVO-subsidie, zagen wij toch kans om te sparen. 

Doelen en Duurzaam Taxx Life Blog

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; mijn sportroutine zit er nog goed in gelukkig, ook na de vakantie weer op gepakt. Gezonde eten zou nog wel iets beter kunnen, wordt aan gewerkt. 

Mentale Gezondheid; gaat goed. De vakantie was heerlijk en weer wat wensen afgevinkt. Laatste week van augustus was ik wat onrustig met een drukke september maand voor de deur. Maar komt goed ;)

Minimaliseren; dit gaat nog steeds lekker. Jullie zullen wel denken, hoe lang kun je dit doen? Nou voorlopig nog heel lang! Ik merk ook echt dat nu het huis redelijk klaar is, dat ik echt onrustig wordt van al die spullen die nog overal staan. 


Taxx Lifestyle/Blog

Unieke Bezoekersdeze maand bezochten 742 unieke bezoekers mijn blog, dat is helaas een stuk minder dan gemiddeld. Er is veel aan de hand in Google en Analytics-land, waardoor dingen anders worden gemeten. Dit is te merken in mijn bezoekersaantallen, niet dat dit alles heeft veroorzaakt. Ik heb weinig gepost dat telt ook mee. Ideeën genoeg, komt er alleen niet helemaal uit.

Omzetdeze maand geen omzet, alleen wat reclame inkomsten, dit gaat over centen helaas. 

Financieel

Sparen; onverwachts toch en nog een stijging op de spaarrekening deze maand. We betaalden de vakantie en kochten verschillende nieuwe meubels. Daar tegenover stond een flinke subsidie die wij ontvingen voor het isoleren van ons huis. Dit was echt een flinke meevaller en zo konden wij toch nog wat sparen.

Spaarsaldo/Spaargrafiek Augustus 2023

Beleggingen: deze maand maakte het rendement op onze portefeuille een daling en staat nu op een rendement van 55%.

Rendement Beleggingen DEGIRO Augustus 2023

Boodschappenbudget; deze maand viel een beetje tegen. Wij gingen op vakantie en daar gingen wij letterlijk iedere dag uit eten, soms wel twee keer per dag. Dat wij daarnaast nog € 631,65 uit gaven aan boodschappen vind ik dus echt heel veel. 

Tweedehands verkoop; deze maand verdienden wij € 122,50 aan tweedehands verkopen. Weer een mooie opbrengst via Marktplaats en lekker opgeruimd.

Euroclix; wij verzamelden deze maand 859 euroclix en daarmee bereikten wij 10.000 euroclix, wat gelijk staat aan 150 euro. Ik heb toch besloten om door te sparen naar de 20.000, daar staat een bedrag tegen over van 325 euro. Wij staan nu in totaal 10.139 Euroclix.

Energieverbruik

Nog meer regen in augustus, gaf een nog slechtere opbrengst dan de maanden er voor. Door de vakantie komen wij een beetje op hetzelfde verbruik uit als 'de goede' maanden. Gasverbruik iets aan de hoge kant, als je denkt aan de vakantie.

Energieverbruik Augustus 2023 Opbrengst Zonnepanelen
 
Dit was het weer voor de maand augustus; onze vakantiemaand waarin een wens van mij uit kwam, wij verbleven onder andere drie dagen in een hotel aan de Belgische kust met uitzicht op zee. Nu een drukke september maand voor de deur en daarna weer de tijd vinden om met ons huis aan de slag te gaan. Ik wil jullie bedanken voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

2 Comments

  1. Ik herken wat je schrijft over de inkomsten via blog/site. Bij mij zijn de inkomsten enorm teruggezakt, zodat ik erover zit te denken om de advertenties dan maar helemaal te verwijderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kan ik mij voorstellen, ook september tot nu toe is dramatisch.

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: