Tienerkamer 2.0! #huisupdate17

by - september 23, 2023

Deze regenachtige zomer brachten wij de kamer van onze jongste naar een hoger level. Ook al was deze kamer 'prima' en waren er nog genoeg andere klussen te doen, soms moet je dingen gewoon doen om rust in je hoofd te krijgen.

zelf bureau en kastenwand maken

Tijdens de verhuizing in januari kreeg onze jongste een nieuwe bed en daar bleef het bij. Al zijn meubels van het vorige huis verhuisden mee, om er in de loop van de tijd, als alle andere prioriteiten gedaan zouden zijn, nog eens naar te kijken. Maar deze kamer bleef een doorn in mijn oog en ik kon geen rust vinden. 


Waarbij onze slaapkamer en de slaapkamer van de oudste helemaal klopten, bleef deze kamer een rommeltje. Het klopte gewoon niet met het gevoel dat het huis mij gaf, helemaal nu ook de benedenverdieping zo mooi was geworden en rust uit straalde. Ik kreeg gewoon de kriebels van deze kamer.

ZELF EEN BUREAU MAKEN

Wij begonnen met het bureau; in zijn kamer zit een grote nis waar je eigenlijk niet veel mee kan. Dat hier een groot bureau moest komen wist ik vanaf het moment dat wij het huis kochten, maar toen hadden wij andere prioriteiten. Dus werd zijn oude mini-bureautje in de nis gezet en dat was voorlopig prima. 


Het nieuwe bureau maakten wij zelf. Op Marktplaats scoorde ik een kastje voor € 25 euro en wij kochten een grenen houten plank bij de bouwmarkt. Deze maakte manlief op maat en ik zette hem in de verf. Daarna was het simpel; met twee dragers en het kastje bevestigden wij de plank aan de muur. Wij maakten er zelfs nog een mooi gat in voor de snoeren van de monitor e.d. 

Zelf een bureau maken

Zelf een bureau maken

Een kind kan de was doen, maar met een eindresultaat waar je u tegen zegt. Wat een rust en ruimte zeg en helemaal klaar om volgend jaar naar de grote school te gaan. 

Zelf een bureau maken voor en na

KASTENWAND BOUWEN

Toen eenmaal dat mooie bureau stond, kon ik deze kasten niet meer aanzien. Wat een contrast het bureau; het was rommelig en nooit opgeruimd. Zijn LEGO paste al helemaal niet meer in deze opstelling en ook zijn kledingkast puilde uit. 

Oude kastensituatie

Wij twijfelden eerst nog om een dichte kastenwand op maat te laten maken. Maar omdat hij nog graag zijn LEGO en knuffels in het zicht wilde houden, kozen wij voor een makkelijke en goedkopere optie. Wij kochten een pax-kast van IKEA en vulden deze aan met legplanken via een draagsysteem van de bouwmarkt. Deze legplanken maakten wij zelf op maat.

Pax Kast Ikea bouwen

Pax kastenwand zelf maken

En ook dit geeft weer zoveel rust en ruimte. Echt ongelofelijk hoe blij je kan zij met een relatief kleine ingreep. Ook al hadden wij nog wel wat belangrijkere klussen te doen, ik ben blij dat wij de regenachtige zomer hebben kunnen benutten in deze slaapkamer. 

Pax kastenwand voor na

Als tip wil ik jullie dan ook meegeven om de ruimtes die er zijn goed te benutten. In beide gevallen kozen wij ervoor om de hele wand te benutten met grote meubels. Dat geeft een rustige uitstraling. Onze jongste kan er voorlopig een paar jaar tegen aan en moeders voelt zicht blij als ze de schone was in de kast legt. Bedankt voor het lezen.

Dit artikel bevat een affiliate linkje.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: