7 Tips voor een goede Marktplaats Verkoop!

by - september 30, 2023

In de maanden juni, juli en augustus hadden wij een record aan verkopen op Marktplaats. We ruimden flink op en de mooie spullen gingen in de verkoop. Maar hoe kun je nu het beste te werk gaan op Marktplaats? Ik geef je zeven tips!

Marktplaats Tips
Foto door MART PRODUCTION

Vaak vragen mensen aan mij hoe wij het al zo lang vol houden om te verkopen op Marktplaats. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het niet altijd feest is zoals de afgelopen drie maanden. Maar in het algemeen gaat het ons goed af, vandaar dit artikel met tips.

1. Goede Spullen       

Ten eerste zorg er voor dat je goede spullen hebt. Beschadigde spullen, verwassen kleding, het heeft allemaal geen zin. Zorg voor mooie en goede spullen waar mensen blij van worden. Iets minder mooie spullen zou ik gratis weggeven (dit kan tegenwoordig ook via Marktplaats) of naar de milieustraat brengen.

Lees ook: Kringloopgeluk

2. Mooie foto's    

Goede foto's zijn een must, het liefst ook van uit meerdere perspectieven zodat de koper een goed beeld heeft van een product dat je verkoopt. Als je bestaande foto's van internet (voor bijvoorbeeld de afmetingen) plaatst, doe er dan ook altijd nog een eigen foto bij.

3. Duidelijke omschrijving    

Zet een duidelijke, maar beknopte beschrijving van het product in de omschrijving en maak een goede titel. Wat ook helpt is het gebruik van synoniemen, zodat mensen door middel van verschillende zoektermen eerder bij jouw advertentie komen. Bijvoorbeeld; eettafel, grote tafel, grenen tafel etc.

4. Reageer snel

Probeer altijd en snel te reageren op een bieder. Vind je het bod te laag, vertel dat dan gelijk en misschien is diegene bereid meer te bieden. Ben je al in onderhandeling en komt er nog een bod; zeg dan tegen degene dat je in onderhandeling bent en als het niets wordt je contact opneemt. Verplaats je in de bieder/koper.

Marktplaats Tips

5. Wees Aardig

Eigenlijk valt en staat dit een beetje met de vorige tip. Wees altijd aardig, al zitten er vervelende of zeurende mensen tussen, blijf aardig. Ook als mensen achteraf nog reageren met "bedankt ik heb het pakket ontvangen" stuur dan nog even terug dat je het fijn vind dat ze dat hebben laten weten.

6. Realistische Prijs

Vraag een realistische prijs voor het product dat je verkoopt. Je kunt je poot stijf houden en de hoofdprijs willen. Maar als het product al vijf jaar op zolder staat te verstoffen kun je het maar beter kwijt zijn dan rijk. 

7. Wees Geduldig

Natuurlijk is het zo dat als je op een dag meerdere nieuwe advertenties plaats, je veel nieuwe reacties krijgt. Maar vaak gebeurd het ook dat spullen die al langer op Marktplaats staan toch ineens een reactie opleveren. Het is net dat ene moment dat iemand zoekt wat jij aanbiedt.

Wijzelf verkopen niet alleen op Marktplaats om het financiële aspect, maar ook om de duurzaamheid. Dat is nog een bonustip die ik wil meegeven. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en veel succes met verkopen.

You May Also Like

4 Comments

 1. Een foto vind ik absoluut essentieel. Zonder foto kun je denk ik niet goed wat verkopen op marktplaats tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat denk ik ook niet meer, of moet iets gratis zijn in de buurt dat het de moeite waard is om even te gaan kijken.

   Verwijderen
 2. En afmetingen neerzetten, als je een kast of bank verkoopt

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: