Nieuwe Eetkamer Meubelen #huisupdate18

by - oktober 14, 2023

Afgelopen maanden druppelden langzaam de eerste nieuwe meubelen binnen in onze woonkamer. Wij hebben nog veel op ons wensenlijstje staan, maar voor nu al helemaal happy. In dit artikel presenteer ik jullie met trots onze nieuwe eetkamer.

Nieuwe Eetkamer Meubelen

Zoals de meeste van jullie weten hebben wij al onze oude meubelen meegenomen naar het nieuwe huis. Deze stonden eerst nog op een kale betonnen vloer en sinds eind april op onze prachtige nieuwe PVC-vloer. Klaar om mondjesmaat te worden vervangen door mooie meubels die bij het huis passen. Het is fijn om met de oude meubels te kunnen aanvoelen wat het beste zou passen bij het nieuwe huis. 

De eetkamer was dan ook iets wat hoog op ons prioriteitenlijstje stond; wij zaten op oude versleten stoelen en zelfs twee stoelen van mijn moeder omdat wij onze oude ronde eetkamertafel uit het vorige huis hadden verkocht. Wij hadden nog een oude eettafel die in het oude huis fungeerde als bureau. Die kwam nu weer goed van pas.

Oude situatie nieuwe eettafel


DE EETTAFEL

Onze wens was minimaal een zespersoons tafel, maar het was vooral de breedte van de tafel die belangrijk was in verband met een wat smaller stuk in de eetkamer. En dat laatste was niet altijd makkelijk, hoe langer de tafel, hoe breder die werd. 

Na heel veel tafels en winkels te hebben gezien kozen wij uiteindelijk voor een smalle lange tafel met de afmeting 220 cm bij 100 cm. Ik zag hem als eerste op internet bij VT-wonen (Eijerkamp) om hem vervolgens ergens anders te bestellen in verband met een kortere levertijd. 

Eleonora Tabassum Eettafel Vt-Wonen

DE STOELEN

Voorlopig nog even met de oude stoelen erbij, want ook dit was een hele zoektocht. De drie stoelen moesten tussen de tafelpoten passen en die zoektocht viel nog niet mee met de modellen die ik leuk vond. Uiteindelijk op de eerste vakantiedag van manlief naar een meubelboulevard gereden. 

Na vele zitsessies en 'het is het allemaal net niet', kwamen wij bij mijn favoriete stoel uit in de showroom. Deze stoelen zouden niet tussen de tafelpoten volgens internet, dus in mijn hoofd al afgeschreven. Toch nog even opmeten voor de zekerheid en wat bleek; de stoel was veel minder breed dan op internet stond. Er konden dus wel gewoon drie stoelen naast elkaar tussen de tafelpoten.

En ook al zat er op deze stoel wel een flinke levertijd; mijn dag kon niet meer stuk! Mijn favoriete stoelen en ze zaten ook nog eens heerlijk! Uiteindelijk werden de stoelen begin september geleverd en het was het wachten waard!VERLICHTING

De lampen zijn een lot uit de loterij. Ik wilde deze lampen heel graag, maar waren gewoon niet te betalen. Zo duur dat ik het niet eens met mijn gezin had besproken en druk op zoek was naar alternatieven. Helaas viel dat niet mee en het was het iedere keer net niet.

Uiteindelijk liepen wij bij toeval tegen deze lampen aan in één of andere outlet waar ze voor een spotprijs werden aangeboden. Ze mochten namelijk niet op de officiële manier verkocht worden, want ze leken te veel op het origineel. Of het zo moest zijn, ik had er even geen woorden voor, zo blij!

Bolia Ballon Lamp

Bolia Ballon Lamp

Inmiddels is er al een nieuw televisiemeubel geplaatst en met de tijd willen wij nog op zoek naar een houtkachel. Als deze geïnstalleerd is gaan we op zoek naar en nieuwe bank. Nog heel wat wensen dus, maar voor nu al een stuk dichter bij ons droomhuis.

You May Also Like

3 Comments

 1. Laat die houtkachel maar achterwege. Er is al veel te veel fijnstof en andere rommel in de lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet eerlijk zeggen dat dat al een paar keer in mijn hoofd is opgekomen. Hij staat er ook nog niet, dus wie weet bedenken wij ons nog. Ik hoop dat je het onderwerp waar dit artikel echt over ging wel leuk vond!?

   Verwijderen
 2. Ja hoor, absoluut! En de foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: