De nieuwe vloer..... huisupdate13

by - juni 03, 2023

Na drie maanden lang op een kale cementvloer met vloerverwarmingsbuizen te hebben geleefd, was daar ineens een vloer. Een echte vloer; een verschil van dag en nacht, wat voelt als iets onwerkelijks. Er ligt gewoon een mooie PVC-vloer in ons 'steeds meer af' huis. 

PVC Visgraat Vloer

In mijn vorige blogartikel vertelde ik jullie uitgebreid over de nieuwe kozijnen en hoe blij wij hier mee zijn. We hebben er bewust voor gekozen om te wachten met de vloer, zodat de vloer netjes aan geheeld kon worden op de nieuwe kozijnen en dorpels. Geduld is een schone zaak, maar zeker de moeite waard.

Wij kozen voor een PVC-vloer gelegd in een visgraatpatroon, ja inderdaad zo een dertien in een dozijn vloer. Maar tot op de dag van vandaag zeker geen spijt. De vloer kochten wij bij een bedrijf die ook connecties heeft met het bedrijf waar wij onze keuken kochten. Dit bedrijf huurde het bedrijf in dat uiteindelijk alles heeft uitgevoerd en waar wij naar tevredenheid het meeste contact mee hadden. 


Voor dat de vloer gelegd kon worden moest er eerst geëgaliseerd worden. Ik zag persoonlijk erg op tegen dit proces, maar gelukkig zijn er mensen die hier heel veel verstand van hebben. Dus ik stapte mee in hun sneltrein. Maandag eind van de middag ging de eerste egalisatielaag er in, de volgende ochtend om zes uur de tweede laag. 

Dus we namen afscheid van onze kale vloer met buizen, waar we toch wel een beetje van zijn gaan houden. En hadden binnen nog geen 24 uur een mooie gladde vloer.

Invreesde vloerverwarming

Egaliseren Vloer

Op woensdag werd de PVC-vloer gelegd, na dat de eerste stroken waren bepaald en recht gelegd ging het heel snel. Rond de middag waren de woonkamer, de keuken, de hal en de WC voorzien van een prachtige PVC-visgraatvloer. Diezelfde middag werden nog de plinten geplaatst en we hadden gewoon een echt vloer en ik kan je zeggen dat is echt heel onwerkelijk. 

PVC lijmen

PVC Leggen van veen vloeren culemborg

PVC Vloer en openslaande deuren

PVC VloerVisgraat hal

Als kers op de taart werd er een paar weken later, toen alle bouwvakkers het huis hadden verlaten, de matten geplaatst met mooie zwarte profielen om de kruipluiken. Echt heel blij mee, vooral als ik denk aan het matje in ons vorige huis die op het laminaat lag en hoe iedereen zijn nek daar over brak.

Matten in PVC-Vloer megt profielen

Op Instagram kreeg ik veel reacties op de vloer en heb ik de mensen verwezen naar het bedrijf die de vloer ook daadwerkelijk gelegd heeft. Dat wij het via iemand anders hebben gekocht, was misschien niet de beste keuze. Maar zo leer je ook weer. 

Al met al een zeer geslaagd project en samen met de kozijnen één van de grootste cosmetische verandering in het huis.  De vloer is fijn, onderhoudsvrij, duurzaam en zeer comfortabel, hier gaan wij hopelijk nog decennia van genieten.

You May Also Like

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: