Doelen en Duurzaam Oktober 2023

by - november 04, 2023

Oktober zit er weer op; een maand met een bijzondere ervaring voor onze beide jongens. Wij eindelijk weer een grote klus aanpakten en aan het ontdekken zijn hoe wij het beste de winter doorkomen met de hybride warmtepomp. 

Doelen en duurzaam Taxx Life Blog

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; sporten ging met ups en downs, zoals het leven gaat. Druk met werk en andere dingen. Gelukkig weer herpakt en in een goede flow. Het gezonde eten wil ik wat meer loslaten, op zich eet ik redelijk gezond en soms zelfs te weinig, meer balans is belangrijker.

Mentale Gezondheid; gaat beter. Waar ik ontzettend veel energie van kreeg waren de sociale activiteiten van de jongens. De jongste ging samen met zijn groep 8 op kamp en voor de oudste kregen wij voor een week een uitwisselingsstudent uit Berlijn in huis. Voor ons allen een leuke en bijzondere ervaring. Verder maakten wij eindelijk het toilet in orde en dat geeft rust. Eind oktober ging manlief een weekje vissen, waardoor ik voor mijn gevoel ook wat meer rust en ruimte kreeg ;)

Minimaliseren; door het bezoek van de uitwisselingsstudent hebben wij extra opgeruimd en bleef het huis netjes. Ik word er zo gelukkig van het geeft zoveel rust. Nu manlief ook nog een weekje weg was, nog wat klussen aangepakt als kast-indelingen enzovoort. Het ruimt allemaal lekker op.


Taxx Lifestyle/Blog

Unieke Bezoekersin oktober bezochten 929 unieke bezoekers mijn blog, weer iets meer dan in september en daar word ik blij van ondanks de nieuwe metingen van Google Analytics.

Omzetdeze maand geen omzet. Denk ook niet dat het dit jaar wat gaat worden, dit komt mede natuurlijk door andere prioriteiten. Eens gaan bedenken wat ik wil 2024.

Financieel

Sparen; eindelijk spaarden wij weer ons volledige maandelijkse spaarbedrag. Geen extra grote kosten voor het huis gelukkig, hopelijk kunnen wij dit volhouden tot het eind van het jaar. Al zijn er nog wel wat wensen en zit er een klusjesman in de planning.

Spaarsaldo Spaargrafiek Oktober 2023

Beleggingen: het was wel even schrikken en slikken deze maand. Het rendement op onze portefeuille ging van 50% naar 39%.

Rendement Oktober 2023 DE GIRO

Boodschappenbudget; ook deze maand weer netjes rond het budget gebleven. We gaven € 526,63 uit aan boodschappen en dat is keurig.

Tweedehands verkoop; deze maand verdienden wij € 86,70 aan tweedehands verkopen via een kledingbeurs, waar ik gewoon spullen in kon leveren en voor mij verkocht werden, en Marktplaats.

Euroclix; wij verzamelden deze maand 1.361 euroclix en dat is ontzettend veel. Mede door het aantal clix dat wij kregen voor het boeken van het hotel van afgelopen zomer.  We staan nu op 12.114 Euroclix en sparen door naar de 20.000, daar staat een bedrag tegen over van 325 euro

Energieverbruik

We zijn een beetje aan het stoeien met de warmtepomp; het verstandigst is om hem op een constante temperatuur te laten draaien en in de nacht een verschil van max 2 graden in te stellen. Dat gaat prima, want ons gasverbruik is maar 1/3 van het gemiddelde gasverbruik in oktober van een gezin in een zelfde soort huis en situatie. Alleen valt er voor mijn gevoel meer uit te halen, dus ik ben als een soort speurneus allerlei fora aan het afstruinen voor tips.

Energieverbruik Oktober 2023 Zonnepanelen
 
Dat was het voor oktober; een prima maand waarin er weer een hoop ondernomen werd. In november iets rustiger aan en lekker rommelen en verder op ruimen in ons huis. Ik wil jullie bedanken voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: