Weekoverzicht week 12; Kinderfeestjes, 7KM!, Zomer en CircuitRun!

by - maart 29, 2017

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht, na echt een heel fijn weekend starten we weer een nieuwe week.

Maandag
Vandaag werken en de jongens naar school. Voordat we door de regen naar school lopen, spelen de jongens nog even met de Lego die ze voor hun verjaardag hebben gekregen.


Oma Tineke past op en verder is het een rustige dag. s' Avonds gaat Martijn nog even helpen bij een vriend en verder doen we weinig.

Dinsdag
Vandaag ook weer werken en naar school, onderweg geven we de eendjes het brood wat is overgebleven van het weekend en van de verjaardag. Aan de foto kunnen jullie zien dat het een prachtige dag gaat worden.


Oma luncht met de jongens en Martijn is om drie uur thuis om de jongens op te halen. Als ik uit mijn werk kom om 16:30 vertrekt Martijn weer om een paar uurtjes te gaan werken in de Westerschelde Tunnel.

Ik eet met de jongens en nadat ze nog even hebben buiten gespeeld na het eten gaan we nog een half uurtje oefenen. Een van mijn doelen voor 2017 was om de kinderen zelfredzamer te maken en meer aandacht te geven. Een onderdeel hier van is iedere dinsdag een half uurtje oefenen met de dingen die ze op school leren. De oudste kan inloggen op een programma van school en de jongste en ik oefenen met letters schrijven.


Woensdag
Vandaag zijn Martijn en ik allebei vrij, we brengen samen de jongens naar school en ik ga hardlopen. Martijn doet wat boodschappen en verder zijn we druk met de voorbereidingen voor het feestje. Ook hang ik heel fijn voor het eerst dit jaar de was buiten.


De oudste gaat uit school met Oma mee, zij gaat met hem naar de gym. Wij nemen uit school de kinderen mee voor het kinderfeestje van de jongste. We eten pannenkoeken, maken maskers en doen een speurtocht die eindigt in de speeltuin.


Het was een geslaagd feestje en hij was helemaal in zijn nopjes, maar oh wat was hij moe. Er werd nog maar weinig gedaan de rest van de dag. Alleen ik kwam even bij, bij mijn vaste yoga-lesje.

Donderdag
Vandaag weer een gewone dag, voor Martijn en mij beide het laatste dagje werken deze week en de jongens lekker naar school. Oma past op en de oudste gaat 's middags nog een uurtje schaken. s'Avonds nemen we eindelijk de tijd om de "grasmannetjes" zoals de jongens ze noemen klaar te maken. Eens kijken of we deze mannen kunnen voorzien van een groen kapsel.


Vrijdag
Vandaag een druk dag op het programma. Martijn en ik zijn allebei vrij en de jongens gaan de ochtend naar school. Het is vandaag open dag op school, vanaf 11 uur mogen opa en oma pannenkoeken komen eten en vanaf kwart voor 12 mogen we in de klassen kijken.


Om twaalf uur gaan we met zijn allen naar huis en vanaf één uur komen alle kinderen voor het kinderfeestje van de oudste. We gaan met elf kinderen bowlen, spelen en eten.


Het was een heel fijn feestje ook voor papa en mama ;) s'Avonds fiets ik nog even een rondje met de jongste en verder doen we lekker niks meer.

Zaterdag
De eerste dag na alle feestjes, wat heb ik hier naar uitgekeken zeg. We doen het rustig aan vandaag, ik begin met het opruimen van alle slingers en ballonnen. Martijn gaat klussen bij zijn broer en de jongens spelen nog even buiten, ze spelen hoe kan het ook anders Pokemon. Op de volgende foto zie je dus Ash (de trainer, de oudste) en Pikachu (de jongste) ;)


Met zijn drieën fietsen daarna nog even naar Martijn zijn broer om te kijken bij het verbouwde huis. Daarna doen we nog wat boodschapjes in de stad. s'Middags is het prachtig weer , Martijn heeft nog een ander klusje te doen. Dus de jongens en ik bouwen samen de trampoline op en er wordt gelijk flink gebruik van gemaakt .


Verder spelen de jongens lekker buiten en lopen we ook nog even naar het schoolplein om daar lekker te spelen. Na het eten nog even op familiebezoek en daarna nog even lekker TV kijken en naar bed.

Zondag
Omdat vannacht de klok vooruit is gegaan, komen we langzaam op gang. Maar omdat Martijn vandaag meedoet aan een hardloopevent, raap ik mezelf bij elkaar om vroeg te gaan hardlopen. Het pakt goed uit en ik loop 7 kilometer! Echt heel blij, kan nog niet echt zeggen dat het geheel pijnloos is, maar als ik terug denk aan begin februari waar ik met moeite 3 kilometer bij elkaar strompelde is dit natuurlijk een euforie-momentje.

Als ik terug ben vertrekt Martijn dus naar Zandvoort om mee te doen aan de Circuitrun, hij loopt daar met 2 vrienden 12 kilometer hard. Echt toppers hoor.


Na de lunch doen de jongens en ik nog even op ons gemak een rondje stad, eerst even wat standaard boodschapjes en daarna mogen de jongens allebei nieuwe schoenen uitzoeken. Ze slagen allebei goed, dus helemaal blij.


Daarna weer lekker naar huis en we genieten heerlijk van de zon, lekker spelen in de tuin en in de buurt en ik lees lekker een boekje in de tuin, wat een heerlijkheid.

Rond half 6 is Martijn weer thuis en eten we lekker makkelijk. Daarna de jongens lekker badderen en naar bed. s'Avonds weer het vaste ritme; "VT-wonen" en lekker in bed "Floortje" kijken.

En niet alleen wij als mens hebben deze week weer genoten van de zon, ook de zonnepanelen deden het goed, we leverden deze week bijna het dubbele terug dan dat we verbruikten. Helemaal top!

Bedankt weer voor het lezen en tot volgende week! En mocht je meer details willen over de kinderfeestjes, klik dan hier.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: