Weekoverzicht week 11; Verjaardagen, trakteren en de Stevensloop!

by - maart 22, 2017

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht!

Maandag
Weer een nieuwe drukke week voor de boeg, vandaag gaan de jongens naar school en blijven over. Ik ga extra werken vandaag onder schooltijd, dus ik haal ze zelf weer lekker op om 3 uur. Op de heenweg naar school voeren we nog even snel de eendjes.


's Middags lekker thuis, de jongens spelen heerlijk buiten en ik maakde traktatie klaar voor morgen. Als Martijn thuis komt doe ik nog wat inkopen bij de Action voor de aankomende feestjes en daarna gaat Martijn nog even hardlopen.

We eten wat later dan normaal en als de jongens op bed liggen versieren Martijn en ik het huis met slingers en ballonnen, de feesten kunnen beginnen.


Dinsdag
Vandaag is de oudste jarig, wow 8 jaar oud wordt hij alweer. We vieren het verder niet vandaag, hij trakteert wel op school en oma Bep past op.


Uit school komt er nog een vriendinnetje mee en later op de dag komen opa en oma nog even langs om te feliciteren en ontvangt hij heel veel kaarten met de post. Ook mag hij die avond kiezen wat we eten en dat worden heerlijke pannenkoeken. Hij voelt zich helemaal jarig ondanks dat we het niet vieren.


Na het werk doe ik alvast de grote boodschappen voor het feest van zaterdag en na het eten maak ik nog de laatste traktatie's voor de gym, dan hoef ik dat morgen niet meer te doen.

Woensdag
Lekker thuis vandaag, mijn enige dagje deze week. Als de jongens op school zijn, loop ik 5 kilometer hard, het gaat redelijk en ik ben blij met het resultaat. Het is een mooie generale voor zondag. Verder bestel ik nog wat eten voor zaterdag en natuurlijk ga ik stemmen.


's Middags mag de oudste trakteren bij de gym en na de gym halen we een vriendje van de jongste op die bij ons komt spelen.


Het is heerlijk weer, dus ze spelen lekker buiten met ook nog een ander vriendje. En wat is die zon genieten zeg, echt heerlijk.

Helaas heb ik nog wel het een en ander voor te bereiden, dus moet echt aan de bak. Als Martijn uit zijn werk komt gaat hij eerst stemmen en daarna helpt hij mij nog even in de tuin. s'Avonds lekker naar yoga en daarna kijk ik "Floortje naar het einde van de wereld" terug, even geen hectiek van de verkiezingen.

Donderdag
Gelukkig, de wereld is niet vergaan en ik ben tevreden met de verkiezingsuitslagen ondanks dat ik niet op de 2 grootste partijen heb gestemd. Jongens naar school en ik heb een afspraak bij de podoloog, even mijn zooltjes en mijn enkel na laten kijken. De pijnlijke spieren in mijn enkel zijn snel gevonden en ze gaan mijn zooltjes aanpassen. En ik kan ze s'middags al ophalen, wat een service. Nu nog hopen dat het ook gaat helpen.

Na deze afspraak snel de auto in om te gaan werken. De oudste helaas niet helemaal fit en blijft die middag lekker bij oma op de bank, het helpt want hij voelt zich fit genoeg om nog wel even te gaan schaken.

Na het eten gaan Martijn en de jongens nog even naar de speeltuin, wat een heerlijkheid, laat die zomer maar komen!


Vrijdag
Vandaag gaat de jongste trakteren op school, hij is hier al weken vol van, dus eindelijk is het zover! Eindelijk mag hij zijn verjaardag vieren op school, zoals hij het zelf zegt. Martijn is thuis en brengt de jongens naar school. Ik ga een dagje werken.

Martijn doet ondertussen nog wat laatste boodschapjes voor morgen en wat andere klusjes in huis. 's Middags gaan de jongste en Martijn nog wat spullen van school brengen bij een vriendje die al en paar dagen ziek is. De oudste speelt met een vriendinnetje of moet ik zeggen; zijn vriendinnetje! Ze hebben dikke verkering zeggen ze zelf ;)

Zaterdag
De grote dag! Ten eerste onze allerliefste de jongste wordt vandaag 5 jaar oud en we vieren de verjaardagen van de jongens voor familie en vrienden. s'Ochtends verbouwen we de woonkamer en er wordt taart en brood gehaald. De  jongste helpt mij met opruimen en schoonmaken, wat een goede hulp! Rond half 2 gaan we zingen en de kaarsjes uitblazen samen met de achterbuurjongens.


Vanaf half 3 komt de rest van de visite en de jongens worden weer flink verwend, wat een feestje. De meeste blijven ook nog gezellig mee eten. Wat een feest met zijn allen op de bank broodjes knakworst eten!


Rond 8 uur is iedereen vertrokken en brengen we de woonkamer weer een beetje in het gareel. Ik duik rond 10 uur lekker ons bed in om "Ik vertrek" te kijken, helaas een herhaling, maar wel een leuke aflevering.

Zondag
Vandaag verder met de boel opruimen van gisteren en de jongens spelen met hun mooie kado's. Om kwart over 10 vertrek ik richting Nijmegen om daar samen met een klant van ons mee te doen aan de 5 kilometer van de Stevensloop. Geen toptijd, maar we zijn beide tevreden.


s'Middags gaat Martijn nog even klussen bij zijn broer en ik haal de jongens op bij opa en oma, waar ze heel even gestald waren. Verder doen we lekker niks, s'avonds eten we lekker makkelijk de overblijfselen van de verjaardag. En daarna nemen de jongens een heerlijk drakenbad, ook gekregen voor hun verjaardag. Het is misschien niet zo goed te zien op de foto, maar ze hadden drakengroen badwater.


s'Avonds sluit ik af met mijn favoriete programma's; "VT-wonen" en natuurlijk Floortje.

Oh ja en nog één belangrijk dingetje in het kader van de duurzaamheid; deze week verbruikte we net zoveel kWh als dat we terug leverden aan de energiemaatschappij. Yes yes, ons eerste zelfvoorzienende weekje in 2017 is een feit!

Het was een hele fijne week en vooral het weekend was helemaal top! Op naar een nieuwe week waarin de feestjes nog even doorgaan.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: