Weekoverzicht week 37; Walnoten, School, Poweryoga en DamtotDamloop!

by - september 20, 2017

Welkom bij weer een nieuwe weekoverzicht; het was een drukke week met vooral veel activiteiten op school en Martijn leverde een topprestatie tijdens de DamtotDamloop.

Maandag
Vandaag mijn parttime dag; als de jongens naar school zijn ga ik tegen mijn principes in met de auto naar de sportschool, het weer is me echt te gortig. Na het sporten nog 2 uurtjes de tijd voor het huishouden, want dat is echt even nodig. Een fijne bijkomstigheid van dit herfstachtige weer is dat we iedere schoolrit noten kunnen rapen.


Na de lunch breng ik de jongens weer naar school en ik doe mijn laatste rondje prijsjes. Helaas nog niet het gewenste resultaat, maar het is prima zo. Daarna nog even een afspraak bij de schoonheidsspecialiste, ik ga een keertje vreemd want ik had nog een bon liggen. Het was in ieder geval heerlijk.

s'Middag om kwart voor 4 gaan we weer met het hele gezin terug naar school, we hebben namelijk kennismakingsgesprekken met de juffen van de jongens. We maken gelijk gebruik van dit moment om alle opgehaalde prijsjes mee te nemen naar school. En dat is wel nodig hoor, iedereen heeft zijn handen vol!


De gesprekken gaan goed, de oudste mag er zelf bij zijn en dat vindt hij best een beetje spannend. Het gesprek van de jongste ging ook super goed en we gaan vol goede moed het nieuwe schooljaar in.

Dinsdag
Vandaag weer werken en naar school en oma past op. Na een drukke dag op het werk haal ik de jongste weer op bij zijn damles. Zo aandoenlijk om die kleintjes te zien, heel schattig.

Na het eten kraken we weer een partijtje noten van vorig jaar, een gezellige boel met een vriendinnetje er bij. Daarna gaat Martijn sporten in plaats van donderdag, omdat we dan weer naar school moeten.


Woensdag
Vandaag breng ik de jongens met de auto naar school om daarna gelijk door te gaan naar de sportschool, beide tegen mijn principes, maar vandaag is dan ook de eerste officiële herfststorm.

Na het sporten breng ik om half 11 met de klas van de jongste en nog een paar andere hulpmoeders een bezoekje aan de Albert Heijn. We laten de kinderen daar producten zoeken door middel van een (boodschappen)bingokaart.


Na de lunch halen we een vriendinnetje op die meerijdt naar de gym, ik denk dat de storm nu op zijn hoogtepunt is want de we moeten de autodeuren goed vasthouden. Na de gym komt en nog iemand spelen en aan het eind van de middag gaan Manlief, de jongste en de achterbuurjongen nog even noten zoeken. Is de storm toch nog ergens goed voor ;)

Van de achterbuurvrouw krijgen we nog even drie varianten zelfgemaakte pindakaas, Jammie!! Zelfs Martijn, de pindakaashater, vindt deze wel lekker. Ik zal binnenkort ook weer eens wat potjes gaan maken, veel te lang geleden. Na het eten doe ik nog even een fijne les yoga!


Donderdag
Weer werken en naar school en oma Tineke past op. Martijn is vandaag vroeg thuis van zijn werk en scoort voor mij 2 van deze rekjes bij de Action. Hij moet ze met zijn leven bewaken, maar ik heb ze mooi. Het tafereel op de foto is nog niet helemaal de eindbestemming, misschien maak ik ze nog zwart en krijgen ze een plekje bij de jongens op de kamer, maar voorlopig even leuk zo op de eettafel.


 s'Avonds hebben we een informatieavond op school waarbij de jongens ons moeten rondleiden in hun klas en het schoolgebouw! Eerst is de jongste aan de beurt. De juffen houden eerst een algemeen praatje en daarna laat de hij alles zien en doet ontzettend knappe dingen.


Daarna is de oudste aan de beurt, eerst weer een algemeen praatje van zijn juffen. Daarna leidt ook hij ons rond en moeten wij juist de opdrachten doen die hij normaal in de klas moet doen. En dat valt nog niet altijd mee.


Het was een zeer geslaagde en gezellige avond.

Vrijdag
Vandaag weer werken en ik vertrek iets eerder naar mijn werk zo dat ik een hoop kan doen. Martijn lekker thuis met de jongens die gewoon naar school moeten. Vandaag zijn mijn ouders 45 jaar getrouwd dus ik laat een mooie bos bloemen bezorgen.

Als de jongens op school zitten gaat Martijn nog even alleen op pad voor noten en dat loont meer dan afgelopen woensdag tijdens de storm. De hele zolder ligt vol en die kunnen weer een jaartje drogen.


s'Avonds gaat Martijn lekker sushi eten met vrienden. De jongens en ik hebben een heerlijk rustig avondje waarop ik de laatste hand leg aan de vlog en blog voor a.s. zondag over ons weekendje weg met zijn tweetjes.


Zaterdag
Vandaag een drukke dag op het programma; om 9 uur meld ik me in de sportschool voor een lesje poweryoga. Ik heb besloten om te kijken of het bevalt, als dat zo is ga ik (met pijn in mijn hart) stoppen bij de yogaschool waar ik nu zit. Ik heb nu namelijk dat onbeperkte abonnement en ik kan dus zo vaak gaan als ik wil waaronder ook yogalessen. Nu betaal ik voor mijn wekelijkse yoga-lessen meer per maand dan voor mijn hele sportschoolabonnement. Dus jullie begrijpen wel dat dat niet mijn straatje past ;)

De yogales was echt top, ik was blij verrast en ik had niet verwacht dat het zo goed zou zijn. Het waren pittige oefeningen en ik heb nog een hoop te leren op het gebied van poweryoga, maar ik vond het erg leuk en ik ben dus om. Ik ga stoppen bij de yogaschool.

Daarna gaan we rond half 11 koffie drinken bij mijn ouders die gisteren 45 jaar getrouwd waren. Helaas kwam er gisteren niks van door werk en andere verplichtingen. Na mijn ouders scheiden onze wegen; de oudste en ik rijden door naar Tiel want hij heeft echt nieuwe schoenen nodig en de  jongste en Manlief gaan nog even oefenen in het zwembad. Helaas blijft de jongste weer steken op een onderdeel, dat wordt nog spannend woensdag.

Wij zijn gauw geslaagd in Tiel, mooi voor alle drukte van het Fruitcorso en de oudste geniet nog van een bakje kibbeling.


Daarna naar huis om lekker niks meer te doen, even later komen de jongste en Martijn ook thuis en doen we de rest van de dag helemaal niks meer. Ja een beetje spelen met de achterbuurjongens en ik doe het een en ander in huis.  Ook krijgen we nog heerlijk zelfgemaakte appelmoes van de achterbuurvrouw van de appels die ze scoorde bij de appelplukdag. Een lekkere en gezonde aanvulling bij de poffertjes.


Zondag
Vandaag een belangrijke dag; Martijn gaat meedoen met de DamtotDamloop. Voordat hij wordt opgehaald om naar het station te gaan loop ik zelf nog even een afstand van 8 kilometer, de helft van wat de mannen vanmiddag zullen gaan lopen!

Om kwart voor 2 starten de mannen in Amsterdam. Met de TV op AT5 en de DamtotDamloop-tracking-app op de iPad volgen we Martijn op de voet. We zien Martijn en een vriend zelfs nog op TV, hoe grappig!


Om kwart over 3 finist Martijn na 16 kilometer hardlopen met een tijd van 1 uur 29 minuten en 50 seconden, wat een prestatie, echt om trots op te zijn! En we zijn dan ook trots op alle drie de mannen!


Verder was het een heerlijke dag, de jongens hebben lekker buiten gespeeld en zelfs nog een uurtje alleen naar de speeltuin geweest, ook speelde de oudste nog met zijn vriendinnetje en met het prachtige weer van vandaag droogde ik zelfs nog een wasje buiten. Als Martijn net iets voor 7-en thuis komt kijken we terug op een heerlijke fijne dag!

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende week!

You May Also Like

2 Comments

  1. Ziet er weer uit als een heerlijk gevuld weekje! Wat betreft je yoga, je hebt helemaal gelijk, ik zou hetzelfde doen. (en dat voor iemand die geen handen heeft ;-)) Succes vandaag met de zwemtest!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: