Weekoverzicht week 38; Studiedag, Collecteren, Emoties en Oma jarig.

by - september 27, 2017

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht, deze week was het een drukke week met veel nieuwe en spannende activiteiten. Verder collecteerden we voor de nierstichting, vierden we feest op school en vierden we oma's verjaardag ver van huis.


Maandag
Vandaag heb ik een vrije dag; de jongens hebben studiedag en we gaan lekker spelen bij Ballorig in Houten. Niet echt mijn favoriete uitje, maar ik neem voor het eerst mijn laptop mee en dat bevalt erg goed! Voor de lunch heb ik mijn weekoverzicht af en na de lunch schrijf ik mijn artikel van afgelopen zondag. Dit is heerlijk werken zo.De jongens vermaken zich prima en we komen zelfs nog wat bekenden van school tegen. Rond half 3 rijden we weer naar huis om thuis nog even lekker te chillen na een drukke speeldag. Het is nog een verrassing of papa thuis komt vanavond want die zit in Vlissingen. Hij heeft zelfs voor de zekerheid zijn koffer mee genomen.

Uiteindelijk komt papa gewoon naar huis en kan ik beginnen met collecteren voor de nierstichting.

Dinsdag
Vandaag weer een drukke werkdag voor de boeg en de jongens weer naar school. Dat is wel even wennen na 3 dagen weekend. Oma past op en ik haal de jongste uit mijn werk weer op van de damles.

s'Avonds samen met de jongens en het vriendinnetje van de oudste weer op pad om te collecteren. Na anderhalf straatje vinden de jongens het wel genoeg en loop ik nog even door. Gelukkig kan ik aardig wat doen, maar als ik het zo inschat ziet het er nu naar uit dat ik deze week er iedere avond zoet mee ben.


Woensdag
Vandaag mijn parttime dag en dus lekker weer sporten! Als de jongens op school zijn fiets ik door naar de sportschool. Daarna snel naar huis om nog het één en ander in het huishouden te doen. Ook scoor ik nog een stapeltje oude Donald Duck-boekjes via een verkoopsite op Facebook. Echt helemaal top en de jongens zijn er blij mee.


's Middags hebben we een druk programma; eerst naar de gymles, daarna door naar het zwembad. Vandaag heeft de jongste zijn zwemtest om te kijken of hij watervrij is voor zwemles. Hij doet alles super goed mee tot we bij het moment komen dat hij van de rand in het zwembad moet springen. Dat durfde hij bij het oefenen met ons al niet en nu dus ook niet.

Gelukkig ziet de badmeester ook wel in dat hij watervrij is alleen mag hij de jongste niet helpen bij het springen. De badmeester stelt voor om eerst een paar watervrije lessen te nemen, zodat ze hem kunnen begeleiden bij het springen en dan kan hij alsnog door stromen naar de echte zwemlessen.


Voor ons allemaal een prima oplossing, maar helaas was het voor de jongste een flinke teleurstelling. Vooral omdat er 2 klasgenootjes wel gelijk door mochten, naar de "echte" zwemlessen. Door alle spanningen en de teleurstelling verliet ik met een heel boos kind het zwembad, voor ons beiden geen fijne situatie.

Tijdens ons zwembad-avontuur had de oudste zijn eerste yogales, hij mag via de Brede School vier proeflessen yoga volgen. En hoe stoer is het als je hier helemaal alleen op de fiets naar toe mag. Hij vond de les dan ook super leuk en heeft nu alweer zin in volgende week!

Voor dat ik naar yoga ga doe ik nog een rondje collecte. De yogales komt goed van pas na deze drukke en beladen dag.

Donderdag
Vandaag weer een normale school- en werkdag. Vandaag weer een belangrijke dag want de oudste heeft zijn eerste weerbaarheidstraining; ik las hier over in de nieuwsbrief van school en ik kon hem nog net op het nippertje opgeven. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat werken voor hem en wat hij er van vindt.

Oma past vandaag op en de oudste mag net al gisteren alleen op de fiets naar de training. De training is helemaal top volgens hem. Onder het motto; "Beter een goede buur dan een verre vriend" krijgen we van de buurman een reuze courgette. De jongens weten niet wat ze zien!


Na het eten mijn laatste rondje collecteren; "of ik 3 straatjes extra wilde lopen" was de vraag vorige week toen ik de collectebus ophaalde. Dit jaar leverde het me weer de nodige emotie's op. Boosheid; mensen blijven gewoon op de bank zitten en nemen niet de moeite om even te zeggen dat ze niets willen geven. Blijheid; dit jaar mocht ik voor het eerst 5x briefgeld in de collectebus ontvangen. Zelfmedelijden; het kostte me toch vier avonden om alle straten te lopen. Medelijden tot tranen aan toe; een mevrouw die huilend bij haar deur stond en hoopte op een thuisdialyse-apparaat voor haar man. Dus ondanks alles is het gewoon nodig is, heel erg nodig!

Vrijdag
Vandaag zijn Martijn en ik allebei lekker thuis. Martijn heeft speciaal vrij genomen om vanmiddag te helpen met het opbouwen van het Grote Josef Gebeuren op school. Martijn brengt de jongens naar school en gaat door naar zijn vader om te knippen.

Ik fiets met een tas vol spullen naar de sportschool om daarna door te gaan naar een vriendin voor een theetje, gezelligheid en een review voor mijn blog met heel veel tips! Omdat Martijn toch thuis is hoef ik niet om 12 uur bij school te staan en dat is maar goed ook.


Martijn en de oudste vertrekken rond 13:00 weer naar school; De oudste om gewoon les te volgen en Martijn om alles klaar te zetten voor vanmiddag/vanavond. De jongsteen ik doen een rondje Pokemon, dat is veel te lang geleden en zijn Pokemon-collectie wordt flink aangevuld.

Rond 5 uur vertrekken we met het hele gezin naar school voor het Grote Josef Gebeuren. Het wordt een zeer gezellige en geslaagde avond met vele leuke spellen, stoere activiteiten en lekker eten.Rond half 8 zijn we weer thuis, Martijn gaat rond half 9 nog even terug om te helpen afbreken en zo zit het GJG er weer op voor dit jaar en zijn alle voorbereidingen niet voor niets geweest.

Zaterdag
Vandaag gaan we al vroeg op pad, we gaan namelijk naar opa en oma die op vakantie zijn in Drenthe. Oma is zondag jarig en vandaag gaan we dit vieren met de hele familie. Rond 11 uur arriveren we op het vakantiepark, waar de jongens direct een rondleiding van opa krijgen langs de prachtige natuur.


Na een heerlijke, maar vooral mooie taart te hebben gegeten gaan de mannen een uurtje zwemmen en de dames drinken een kop thee op het terras in de zon. We treffen het echt met het weer, wat een heerlijkheid! Na het zwemmen nog even wat eten en drinken en daarna lekker spelen in het natuurspeeltuintje bij het huisje van opa en oma.


Rond half 6 sluiten we de dag af met een heerlijk diner in het restaurant. De jongens krijgen hoog bezoek van Bollo himself! Rond 8 uur vertrekken we weer richting huis om vervolgens rond kwart voor 10 weer lekker thuis te zijn na een lange maar gezellige dag!


Zondag
Vandaag staat er eigenlijk niets op de planning, alles mag niets moet! Rond half 10 ga ik hardlopen en met een kleine pitstop bij vrienden loop ik in totaal 8 kilometer. Als ik thuis kom van het hardlopen staat de hele boel op zijn kop want Martijn heeft de vloer gedweild. Wat heb ik toch een topvent!


Verder is het heerlijk weer, dus we rommelen nog even verder in en om het huis. Halverwege de middag lopen we nog even de stad in, vandaag is daar de vrijstadmarkt. Een gezellige markt met kraampjes en leuke activiteiten voor kinderen, zoals een echte circuspiste en een reuze knikkerbaan. Het is gezellig druk, we komen veel bekenden tegen en genieten van het prachtige weer.


We sluiten de dag bijtijds af; na een heerlijke baddersessie liggen de jongens er bijtijds in na deze drukke week! Wij zelf maken het ook niet te laat en kijken onze nieuwe favoriete serie lekker in bed.

Het was weer een redelijk drukke en spannende week, volgende week is alles weer wat rustiger en daar kijk ik echt naar uit! Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

  1. Wat heerlijk dat jullie zaterdag een dagje vakantiepark meepikten. Daar hebben we het dan weer niet over gehad en toch weer tijd tekort. Fijne foto's en stukjes tekst weer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja idd, daar kwam dan weer niks van. Volgende keer beter. Jij bedankt voor alle tips en tricks.

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: