Week 18; Laatste vakantieweek, Poezenkindjes, Logeren, Uiteten, Forellen en BBQ!

by - mei 09, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht! Deze week was het de tweede week meivakantie van de jongens waarin ik helaas drie dagen moest werken, de jongens een nachtje gingen logeren, we zorgden voor twee extra poezenkindjes en genoten van een heerlijk weekend!


Maandag
Vandaag en morgen aan de arbeid en de jongens gaan een nachtje bij opa en oma logeren. Maar voordat ik de jongens weg breng, geven we eerst de buurpoezen eten. Sinds afgelopen weekend mogen we een weekje passen op deze lieve schatjes.


Op het werk is het een drukke dag en ik zit op en andere plek vandaag om het één en ander op te vangen. Door de drukte vliegt de tijd voorbij en valt het achteraf gelukkig allemaal mee. Na het werk ga ik gelijk sporten om de rest van de avond lekker niks meer te doen.


Als ik thuis kom van het sporten is Martijn klussen bij een vriend. Na het eten ruim ik even een uurtje op in huis. Dat gaat altijd zoveel makkelijker als de jongens er niet zijn. Daarna lekker met de billen op de bank!

Dinsdag
Vandaag dus geen kinderen in de ochtend. Dan gaat alles een stuk makkelijker;  opstaan, ontbijten, poezen van de buren eten geven en op naar het werk. Vandaag is het eerst puinruimen na gisteren om daarna in een wat rustigere werkmodus te komen. Altijd fijn als de drukte weer voor bij is.

Na het werk rijden zowel Martijn als ik naar de jongens bij opa en oma om daar lekker aan te schuiven voor een heerlijke maaltijd. Als ik bij mijn ouders aan kom rijden,zijn de jongens lekker buiten aan het spelen. Het blijft bijzonder, omdat daar mijn hele jeugd heeft afgespeeld.


Na weer een heerlijke gezonde maaltijd rijden wij naar huis. De jongste wil graag nog even vissen, dus Martijn en hij pakken de hengel en lopen naar de Studentengracht. Ze zijn nog geen uurtje weg geweest en hebben drie voorntjes gevangen.


Woensdag
Vandaag lekker thuis dus hebben we wat extra tijd om een beetje te knuffelen met de oppaspoezen. Wat zijn het toch prachtige en lieve beesten!


Na een wasje buiten te hebben gehangen hebben we een afspraak bij de fysio. Als de jongens hard aan het werk zijn, doe ik even snel wat boodschappen. Daarna naar huis om lekker te lunchen.

Na de lunch heeft de oudste een afspraak bij een vriendje om een middagje te gamen. De jongste en ik drinken daar eerst even een kopje thee en fietsen dan door naar opa en oma. Om te kijken hoe het hun bevalt na een week in hun nieuwe huis.


Daarna nog even naar de stad, want de jongste wilde heel graag Pokemon-kaartjes kopen van zijn zakgeld in de vakantie. Zo zonde van het geld, maar goed ik heb weinig in te brengen. Dan nog even 20 minuten thuis en dan weer op de fiets om de oudste op te halen bij zijn vriend.

Wat een dag, ik heb het gevoel nog geen drie minuten voor mezelf te hebben gehad. Gelukkig wordt het na het eten goed gemaakt en ga ik een uurtje sporten inclusief een buikspierkwartiertje.


Donderdag
Vandaag werken en ik zet de jongens voor het eerst af bij het nieuwe huis van opa en oma. Ze gaan alleen naar boven, best een beetje vreemd. Maar ze kunnen het prima.

Op het werk ben ik lekker een dagje alleen en dat gaat prima. Het is dan ook een fijne werkdag, waarbij ik helaas over scheef ga met het snoepen. Zo zien jullie maar,  het is niet allemaal gezond wat ik eet.


s'Avonds hebben we lekker met het hele gezin weekend. Nou ja, Martijn moet nog een dagje thuis werken morgen, maar het voelt echt als weekend. Na de boodschappen halen wij frietjes en de oudste zijn vriendinnetje eet gezellig mee.


Vrijdag
Nu Martijn toch thuis werk, fiets ik vroeg in de ochtend naar de sportschool. Kondigde ik hier nog aan dat de twee weken meivakantie slecht zouden worden qua sporten. Heb ik in beide weken gewoon drie keer gesport in de sportschool, dat haal ik in normale week niet eens.

Na het sporten eet ik een heerlijk sportontbijtje met kwark, muesli en fruit. Ik was al niet meer zo structureel met de eiwitshakes, maar na het nieuws van de afgelopen dagen laat ik het voorlopig bij wat het is. Mijn huid reageert er al niet zo lekker op en het blijkt dus ook niet echt nodig is.


De jongste en Martijn gaan nog even op pad in de middag en de oudste en ik bakken samen een brownie. De helft voor onszelf en de helft voor de buurtjes die vandaag weer thuis komen.


Eind van de middag, achteraf gezien net op tijd, leggen we de brownie en vier verse appeltjes in het huis van de achterbuurtjes. Poezen nog even naar buiten, want we gaan straks uit eten en dan willen we ze graag binnen hebben. Voor dat we weg gaan zijn de buren al thuis.


s'Avonds gaan we lekker uit eten met Martijn zijn broer, vriendin en neefje bij een "all you can eat"-restaurant. Ook al hadden we dit soort restaurants een beetje afgezworen; het is toch wel lekker om even alles te proeven en te eten wat je ziet. En voor de jongens is het helemaal ideaal. Jullie begrijpen wel dat de afgelopen dagen lekker calorierijk zijn geweest.


Wat ook heel bijzonder was en dat vonden de jongens ook, is dat we in het restaurant twee minuten stil waren in verband met de dodenherdenking. Heel raar om met zoveel mensen die twee minuten stilte in acht te nemen.

Zaterdag Bevrijdingsdag
Vandaag is het bevrijdingsdag waar we eigenlijk niets aan doen. We blijven lekker thuis en rommelen in en om het huis, het is er prachtig weer voor. De jongens besluiten om hun fietsen een een flinke poetsbeurt te geven.


Martijn en ik pakken de schuur flink aan. Er worden wat zitjes van de fietsen verwisseld, spullen uitgezocht, spullen weggegeven en spullen weggegooid. Uiteindelijk wordt er met een volle auto naar de AVRI gereden, dat ruimt lekker op.


Dat geeft een heerlijk gevoel en aan het eind van de dag is er nog genoeg tijd om lekker te luieren in de zon. Wat een heerlijk weer!

Zondag
Vandaag gaat de wekker al om kwart voor zeven, pffff. Martijn gaat forelvissen met familie en vrienden. Ongeveer één keer per jaar doen ze dit; ze huren dan een put af om zoveel mogelijk te vangen.


Ik loop even snel vijf kilometer hard en laat de jongens een half uurtje alleen. Niet helemaal zoals het hoort, ik weet het. Het loopt ook helemaal niet fijn want ik wilde eigenlijk zeven kilometer lopen. Maar bij de eerste kilometer kreeg ik al allemaal waanideeën over brand in huis enzo. Dus bij drie kilometer hebben we als afgesproken even contact via de app. Toen ik na vijf kilometer de woonkamer weer in stapte kreeg ik alleen maar te horen; "Nu al thuis!? Dat is snel!"


's Middags genieten we van het mooie weer. Er wordt druk gespeeld met de buurtkinderen en zelfs nog een frisse duik in een zwembad genomen bij een buurtgenootje. De jongste en ik maken nog snel een brownie, want ook de andere buren zijn weer thuis. We kregen van hun heel veel boodschappen toen zij twee weken geleden op vakantie gingen. Dus daar mag wel wat tegen over staan.

Eind van de middag bereiden we ons voor op een barbecue, die forellen die vanochtend gevangen zijn moeten wel worden opgegeten! De achterbuurtjes doen gezellig mee en zo wordt het een fijne en gezellige afsluiter van de meivakantie.


En dit was alweer de tweede week van de meivakantie, waar ik me best een beetje schuldig over voelde tegen over de jongens. Ik moest drie dagen werken en we hadden geen echte plannen. Gelukkig viel het allemaal mee en morgen begint school weer, al is het maar voor drie dagen. Want woensdag (ik dinsdag al) hebben we lekker met het hele gezin lang Hemelvaart-weekend!

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

 1. Nou lekker toch!

  Hoeveel dagen werk je normaal? Ik werk in de vakanties eigenlijk ook gewoon m'n twee dagen. Ik vind dat zelfs wel fijn ;)
  Lekker opgeruimd trouwens, goed hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werk drie dagen, 20 uur verdeeld over 3 dagen. In de vakantie probeer ik er altijd twee te werken of een dag er voor te zorgen dat mijn man thuis is. Maar helaas lukte dat de tweede week van deze vakantie niet. Ja opruimen is altijd zon fijn en we hebben nog een hoop te doen hoor!

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: