Week 21: Kamperen, Privacy, Kapper, Op TV (?) , Nieuw Zwembad en Wanhoop!

by - mei 30, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht! Deze week sloten we ons kampeerweekend af, werden we benaderd door een TV-programma, genoten we van het prachtige weer in ons nieuwe zwembad en waren er flinke ups en downs.


Maandag Tweede Pinksterdag
Vandaag het laatste dagje kamperen, het is een prachtige dag en we kunnen de boel goed en droog afbreken met dit mooie weer. De oudste helpt goed mee om de laatste dingen in te pakken.


De jongens gaan nog even zwemmen, we doen met zijn allen nog een laatste drankje en rond vier uur zijn we weer lekker thuis. Ik draai alvast wat wasjes en de jongens zitten een uur in bad om hun voeten enigszins schoon te weken.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag begint de school-en werkweek weer, wel even wennen na zo een heerlijk weekend waarin niets moet en alles mag. Gelukkig krijg ik ze nog op tijd uit bed om samen te ontbijten. Waarbij de jongens nog even ons kampeerweekend nabespreken met behulp van een plattegrond van de camping.


Later op de dag verschijnt er een mooie foto van de jongste en zijn beste vriend in de school app. Altijd leuk om dit soort foto's te krijgen als je op je werk zit.


Na het werk weer naar zwemles en na het eten gaat Martijn een uurtje sporten.

Woensdag
Vandaag lekker thuis. Ik start vandaag met mijn nieuwe schema, ik moet zeggen dat het ik het best pittig vind. Natuurlijk kun je altijd een beetje smokkelen als je alleen traint, maar ook dan is het nog best pittig.


Daarna boodschappen doen en haal ik voor de jongens een zwembad om de tropische temperaturen op te vangen dit weekend. Verder natuurlijk het huishouden en ik smeer een flinke stapel boterhammen die we straks lekker op eten bij de gymzaal.


Gelukkig alleen gym vandaag, dus we hebben een lekkere lange middag thuis. Die helaas anders verloopt dan verwacht. De jongste raakt voor de derde keer zijn fietssleutel kwijt in de speeltuin. Hebben we de laatste keer de halve schommel moeten uitgraven omdat meneer het grappig vond zijn fietssleutel te begraven, nu dacht hij dat het wel handig was om hem in het hoge gras te gooien. Of ik even mee wil zoeken in een gebied van vijf bij vijf meter begroeid met brandnetels, grassen, boterbloemen en fluitenkruid.

Ik weet niet hoe andere moeders hier mee omgaan, maar bij dit soort acties is mijn geduld ver te zoeken. Al helemaal omdat het niet de eerste keer is en er iedere keer wordt beloofd de fietssleutel in de broekzak te stoppen. Na een half uur zoeken en mijn handen onder de blaren van de brandnetels zie ik hem liggen. Wat een geluk! De achterbuurjongen was zijn metaaldetector al gaan halen, dus nu alles weer oke is gaan ze op schattenjacht. En die fiets met sleutel!? Die neem ik mee naar huis.


's Avonds check ik nog even de statistieken van het weekoverzicht dat ik vandaag plaatste. Iemand heeft een opmerking bij het overzicht geplaatst, waar ik echt iets aan heb. Dus mensen als er iets is wat je niet zint op mijn blog of waar je je tijdens het lezen aan ergert, laat het me weten. Ik ben echt blij als mensen mij wijzen op fouten of adviezen hebben.Donderdag
De jongens naar school en ik ga voor dat ik ga werken even langs de kapper. Deze zit vlak bij mijn werk, dus ik probeer het altijd te combineren.


Daarna door naar het werk voor weer een fijne werkdag met heel veel fruit. Ik had zelf het één en ander meegenomen en op dinsdag en donderdag hebben we ook nog eens fruit van de baas.


's Avond gaan we nog even bij opa op visite die vandaag 73 is geworden. We gaan lekker met de fiets, nu Martijn zijn ouders in het nieuwe huis wonen is het een mooie afstand voor de jongens om zelf te fietsen. En we fietsen dan ook nog eens door een mooi stukje Culemborg, al zullen een hoop mensen dat niet beseffen. De volgende keer zal ik eens een foto maken.

Verder zet ik vanavond de laatste puntje op de spreekwoordelijke 'i' wat betreft de privacywet. Mensen wat ben ik hier druk mee geweest de afgelopen weken en nog steeds twijfel ik of alle instellingen en HTML-codes wel goed zijn. Maar goed ik heb echt mijn best gedaan en zal nooit kwade bedoelingen hebben met gegevens van anderen.


Vrijdag
Helaas ook vandaag moet ik werken, Martijn is lekker thuis bij de jongens. Ik merk op kantoor dat de warmte het gaat winnen van de airco, dit zal maandag wel helemaal zo zijn denk ik. Tijdens de lunch laat ik me verleiden om een lekker broodje te bestellen, wel met 'gezonde' zalm, maar dan nog. De knop voor mijn voorgenomen gezonde levensstijl krijg ik nog niet echt om.

Van het thuisfront krijg ik de eerste foto's door van het nieuwe zwembad. De oudste is nog op school en de jongste vult alvast het zwembad om daarna lekker samen te kunnen plonzen.


En dan eindelijk na weken zeuren komt de droom van de oudste uit. Martijn maakt van een tak, gevonden in het grote bos afgelopen weekend, een echte pijl en boog om mee te schieten. Hier vraagt hij al zo lang om en wat is hij er blij mee.


Na het werk rij ik even snel naar een tegelhandel in Zetten. We zijn ons steeds meer aan het oriënteren voor de keuken make-over en ik vond dit bedrijf via Pinterest. Helaas vielen de tegels waar ik voor ging een beetje tegen, maar zag ik wel een paar andere mooie exemplaren. Maar eerlijk gezegd weet ik het even niet meer. Luxe probleem!

Als ik thuis kom is het gezellig in de tuin en is dit ons kleine paradijsje voor het komende weekend.


Als ik 's avonds op de bank zit en mijn mail check die bij mijn webshop hoort, zie ik deze mail in mijn mailbox.


Het is niet de eerste keer dat we voor zoiets dergelijks wordt benadert, maar dit is wel echt met naam en toenaam. Natuurlijk bedank ik vriendelijk voor deze uitnodiging, want dit soort programma's passen totaal niet bij ons. Laat mij liever een voorbeeldfunctie geven in bijvoorbeeld 'dubbeltje op zijn kant' ofzo, dat komt meer in mijn straatje. Maar heel eerlijk; ik voel me wel vereerd dat mijn blog wordt gevonden op het wereldwijde web.

Zaterdag
Het beloofd een warme dag te worden. Al vroeg ga ik op pad om een uurtje te sporten, daar is weinig van gekomen de afgelopen twee weken. Voordat Martijn gaat vissen in België, neem ik het er nog even van. Ik doe ook nog wat aankopen voor ons nieuwe geveltuintje en vind nog wat andere leuke hebbedingen.


De grote kokospalm kocht ik trouwens woensdag al bij de Lidl voor maar € 5,99 (!). Tenminste Martijn haalde hem voor mij op uit het werk, omdat ik woensdag met de fiets was met de jongens en hem niet mee kon krijgen. Ik hoop dat ik hem in leven kan houden, want dat is niet mijn sterkste kant. Maar voor € 5,99 wil ik het wel proberen.


Verder wordt er lekker in de tuin gespeeld en doe ik tussen de bedrijven door wat huishoudelijke klusjes en allerlei andere dingen. Zoals bijvoorbeeld ons nieuwe geveltuintje. Gisterenavond kregen we de drie plantjes van de gemeente en vanochtend kocht ik er daar nog vier bij. Mooie dag om  het tuintje in orde te maken vandaag.


Maar natuurlijk neem ik het er ook even van en lees ik een boekje in de zon. Om half vijf vind ik het genoeg geweest en 'sluiten' we het zwembad. Even lekker opdrogen om daarna lekker te eten. We maken er een gezellig maar vooral rustige avond van met zijn drietjes.

Zondag
Vandaag een mooie en gezellige dag op de planning. We beginnen vol goede moed en een beetje lui aan de nieuwe dag. Helaas verloopt het net even anders en waren dit mijn instastories van deze dag. Wat een contrast en zo waren de gevoelens en de emoties ook helaas.


Het ging even helemaal mis met zoonlief en ik voel me dan zo gefrustreerd, verdrietig, maar vooral angstig. Ik zie zijn frustratie en woede (vooral op zichzelf) waar we beide niets mee kunnen....het is klaar voor vandaag. Plannen worden gewijzigd en we doen lekker helemaal niks meer.

Eigenlijk wilde ik niet gaan rennen vanwege de warmte, maar ik ga er toch even uit. Bij drie kilometer, als mijn verstand het weer overneemt van de emotie, besef ik pas waar ik mee bezig ben. Het is veel te heet om te rennen en de vermoeidheid neemt de overhand. Maar ik laat me niet kennen en ren nog even door om mijn hoofd leeg te maken.  En zo loop ik één van mijn snelste vijf-kilometer-afstanden ooit.

Het is maar goed ook dat we niet meedoen aan een dergelijk TV-programma als in de mail genoemd, want soms is er helemaal niets te zien van dat sprankelende gezin waar de redacteur het over heeft. In de verste verte niet zelfs........ We houden het dan ook bij een rustige middag met heel veel knuffelmomenten. Al kan zoonlief zich er beter over heen zetten dan mama.

Ik wil je graag bedanken voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

3 Comments

 1. Een zwembad wordt altijd gewaardeerd door kinderen. Fantastisch om het plezier in de foto's te zien. Daar wordt je toch direct vrolijk van. Wat ik me wel afvraag hoe onderhoud je de chemie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Lisanne, je bedoelt de chemie van het zwembad? Nou die onderhouden wij niet. HIj staat er maximaal drie dagen en anders verschonen we het water. We doen niets met pompen of chloortabletten ofzo.

   Verwijderen
 2. Het plezier dat kinderen kunnen hebben met een zwembad is onbetaalbaar. Jammer dat het slechts enkele maanden in het jaar kan, of doen mogen ze ook wel eens binnen? :P

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: