Week 17; Vakantie, Bioscoop, Sporten, Examen, Koningsdag en 12K!!

by - mei 02, 2018

Welkom bij weer een nieuw week overzicht; deze week hadden de jongens hun eerste week meivakantie, gingen ze uit logeren en kwam ik onverwachts toch nog aan mijn sportuurtjes én liep ik voor het eerst twaalf kilometer aan één stuk!


Maandag
Vandaag mijn parttimedag en dat komt goed uit zo in de vakantie. We hebben een drukke ochtend voor de boeg. We starten met de bandenwissel van winterbanden naar zomerbanden. Terwijl dit wordt gedaan drinken we koffie bij oma Bep.

Daarna door naar de andere opa en oma die vandaag officieel verhuizen. Als we aankomen staan alle grote dingen al op hun plek en wordt het hartstikke mooi. De jongens en ik grappen nog even in de lift en maken onze eerste lift-selfie ever.Daarna nog even wat boodschapjes en dan door naar huis om te lunchen en lekker niks meer te doen. s'Middags haalt de oudste een vriendinnetje van school op om gezellig te spelen en de jongste doet lekker mee. Het wordt onverwachts een super gezellige middag.

Als Manlief thuis is fietsen de jongste en ik nog even heel snel naar de bieb. Ten eerste om de boeken van de spreekbeurt van de oudste weg te brengen en de jongste wil zelf wat boekjes uitzoeken die hij zelf kan lezen.


Na het eten ga ik lekker sporten en pak weer eens het buikspierkwartiertje! Heftig en ik voel toch nog wat buikspieren waarvan ik vergeten was dat ik ze had.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag werken en de jongens gaan een dagje naar opa en oma in Beusichem. Om half 5 sluiten Martijn en ik aan om lekker mee te eten. Wat een luxe!


Daarna rijden we naar huis en halen de jongste en ik nog even drie nieuwe Borre leesboekjes op die we kochten via Facebook-Marktplaats.


Woensdag
Vandaag weer lekker thuis met de jongens. Martijn heeft vandaag examen en dat geeft mij de ruimte om nog even een uurtje te sporten. Om kwart over acht fiets ik richting de sportschool. Daarna een heerlijk sportontbijtje en vertrekken de jongens en ik richting Tiel.


We gaan naar de bioscoop voor de ochtendvoorstelling van de film Buurman en Buurman. De jongste wilde er graag heen en kan hier nog zo van genieten. Dus we vonden het alledrie een prima plan.


Daarna nog even wat winkels af en we kopen onder andere nieuwe sandalen voor de oudste. We doen een late lunch bij Mac en daarna naar huis. De jongens vermaken zich; de oudste leest wat Donald Duckjes. Soms zo jaloers op hem hoe hij zich daar uren mee kan vermaken.


Als Martijn thuis komt blijkt dat hij het theorie-gedeelte van zijn examen al gehaald heeft, nu de rest nog even afwachten. Gelukkig wordt hij snel uit zijn lijden verlost en krijgt hij tijdens het eten het bericht dat hij ook voor de twee andere onderdelen geslaagd is. Helemaal top!

Donderdag
Vandaag weer werken, door onvoorziene omstandigheden gaan ze weer een dagje naar opa en oma in Beusichem waar ze ook blijven logeren. Was niet helemaal zo gepland was, maar gelukkig vinden opa en oma het goed.

Uit het werk hebben we dus het rijk alleen, drie keer raden wat ik ga doen. Ik rijd uit mijn werk naar de sportschool om nog even een uurtje te pakken. Daarna nog wat boodschapjes, douchen en eten. Als ik dan zo alles gehad heb en op de bank zit,  voel ik toch altijd weer een beetje schuldig dat de jongens er niet zijn.


s' Avonds gaan we gezellig met vrienden de stad in om Koningsnacht te vieren! En gezellig is nog zacht uitgedrukt, het was een topavond met heel veel bekenden, wat een feestje.


Vrijdag Koningsdag
Vandaag is het Koningsdag en we proberen eerst een beetje onze roes uit te slapen. Gelukkig valt het mee, ook al overheerst de brakheid. We worden verrast door een lekkere verrassing in de schuur door Martijn zijn broer. Wat zullen de jongens (en wij natuurlijk ook) hier blij mee zijn!


Om half elf halen we de jongens op mijn ouders en lopen we eerst over de vrijmarkt. Daar mogen de jongens zelf wat dingen kopen van hun zakgeld. Ook doen ze nog wat oude Hollandse spelletjes en ze houden zich keurig in op de vrijmarkt met kopen. Kinderen van hun moeder.Rond lunchtijd zijn we weer thuis en eten we een broodje. Daarna even lekker relaxen; ik kruip achter mijn laptop en de jongens spelen Monopoly op bed.


Eind van de middag doen we nog een rondje stad. We halen een ijsje en komen weer veel bekenden tegen waar we even een praatje mee maken. Daarna langs de cafeteria en met een tas vol eten naar huis.

Zaterdag
Twee heerlijke dagen thuis voor de boeg en eigenlijk wil ik wel wat dingen doen in huis. Helaas valt dit altijd tegen omdat het 'normale' huishouden aardig wat tijd in beslag neemt, waardoor de extra dingen vaak blijven liggen. Martijn gaat samen met zijn vader de allerlaatste dingen uit het huis halen. Dinsdag is de oplevering dus het moet nu echt leeg.

De jongens en ik genieten van een flink bord fruit. De laatste dagen kregen we veel fruit van vakantiegangers en gisterenochtend kochten we nog eens drie bakken aardbeien op de vrijmarkt. Nu zijn we sowieso al grote fruiteters, dus dat gaat helemaal goed komen.


De jongste gaat nog even met Manlief op pad om bij een visstek te kijken, wat een prachtige lokatie zeg!


Verder keutel ik een beetje in huis en het huishouden. Martijn gaat s'avonds een nachtje vissen. De jongens en ik vermaken ons lekker thuis.

Zondag
Martijn is al vroeg thuis en ze hebben een flinke vangst binnen gehaald!


Nu Martijn toch vroeg thuis is ga ik even aan mijn hardloopcarrière werken. Ik volg het advies op van een kennis om bij een duurloop wat langzamer te gaan lopen. Iedere keer als hij mijn Instastories ziet van zeven of acht kilometer geeft hij het advies om langzamer te lopen. Maar ik loop al zo langzaam, dus het gaat er gewoon niet in. Maar vandaag neem ik zijn advies echt ter harte!

Bij zes kilometer voel ik me nog prima en bedenk ik me dat ik die acht kilometer makkelijk ga halen, misschien worden het er wel tien!? Bij negen kilometer besluit ik om voor de twaalf kilometer te gaan. Op het moment dat ik het besluit neem begint het keihard te regenen, maar ik laat met niet kennen. Ik loop vandaag voor het eerst van mijn leven twaalf kilometer aan één stuk.En zo kan mijn dag niet meer stuk natuurlijk! De rest van de dag blijven we lekker thuis, doen wat boodschapjes en ruimen flink op op zolder. Er komt nog een vriend langs om wat hengels op te tuigen met Martijn. En de jongens spelen fijn met vriendjes en vriendinnetjes.

Enzo sluiten we de eerste vakantie week af, die helaas niet zo heel bijzonder was omdat Martijn en ik gewoon moeten werken. Volgende week moet ik zelfs drie dagen werken, waarvan de maandag echt een druk dagje zal worden. Maar het is niet anders en de jongens vermaken zich gelukkig prima.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: