week 19; Herrie, Gadget, Buitenspelen 2.0, Fitgirl Af, Dino-museum, Verbroedering en Moederdag!

by - mei 16, 2018

Welkom bij weer een weekoverzicht! Deze week gingen de jongens weer naar school na twee weken meivakantie, al is het maar voor drie dagen. Hadden we met het hele gezin een lekker lang weekend, had ik na een half jaar mijn tweede weegmoment en bezochten we het oertijdmuseum.


Maandag
Vandaag werken en weer naar school. Even wennen als de wekker gaat, maar al snel hebben we alles weer op de rit. De jongste en ik hebben ruzie met een speelgoed-helikopter die helaas niet wil stoppen met geluid maken.We slaan er zelfs met een hamer op, maar ook dat helpt niet.

Uiteindelijk (in verband met tijdgebrek) gooi ik hem in de kofferbak van mijn auto. Ik had nog bedacht om hem in de schuur te zetten. Maar dan hoorde je hem nog en dat kon ik de buurt niet aan doen op deze prachtige dag. Mijn collega weet niet wat hij ziet en hoort (!) als ik aankom op het werk. Maar gelukkig heb ik hem binnen een mum van tijd open geschroefd en is het eindelijk stil!


De jongens blijven over en oma Tineke pas om drie uur even op tot dat wij om half vijf thuis zijn. En vandaag heb ik eindelijk de tijd om mijn nieuwe Pokémongadget eens goed te testen. Viavia wist ik dit ding op de kop te tikken een paar weken geleden, maar kwam er nog niet echt aan toe om hem echt goed uit te proberen.

Maar vandaag wel en het werkt als een tierelier. Nu worden er automatisch Pokémon gevangen en Pokéstops gedraaid. Zelfs met het beeld van mijn telefoon op zwart. Niet dat er nog heel veel Pokémon wordt gespeeld, maar gadgets zijn altijd grappig voor een nerd als ik.


's Avonds ga ik nog even sporten en op de terugweg pluk ik de jongens van het schoolplein mee naar huis.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag mijn laatste werkdag voor deze week en de jongens naar school. Oma Bep past op en 's middags na twee weken vrij begint ook de zwemles weer.

Op het werk doen we iets, wat we eigenlijk veel te weinig doen. We nemen het er even van en gaan even lekker in de zon zitten. Heerlijk, dit is echt genieten.


En wat ik tijdens mijn pauze op het werk deed, doet Martijn nog even na het werk in onze eigen heerlijke tuin. Samen met Snoes, hoe fijn is dat.


Na de zwemles wordt er weer druk buiten gespeeld door de jongens met vriendjes uit de buurt. Ik begin het bijna een beetje eng te vinden. Soms hebben we hele discussies omdat ik die mannen niet naar buiten krijg, maar de afgelopen week hebben ze het zo naar hun zin, dat ik ze iedere avond rond bedtijd ergens vandaan moet plukken.

Woensdag
Ik heb weekend mensen en de jongens nog een half dagje naar school.  Ik ga lekker sporten en haal heerlijk fruit bij een hele mooie nieuwe vestiging van de Turkse groenteboer. Wat een mooie zaak!


Daarna fiets ik nog even aar een vriendin waar ik twee pannekoekenplantjes op haal, eindelijk! Ik had wel eens gekeken bij het tuincentrum, maar goed ik ben natuurlijk een krent. Nu krijg ik de gelegenheid om voor € 1,00 per stuk stekjes te kopen. De opbrengst gaat ook nog eens naar een goed doel en daar ben ik altijd voor in.

Haar ouders zetten zich in voor de jongen Ygersi en zijn familie uit Albanië. Deze jongen heeft eind vorig jaar hier in Nederland een gecompliceerde heupoperatie ondergaan en haar ouders hebben hem en zijn familie onderdak verleend. Echt diep respect en ontzettend nobel. Nu proberen ze de familie te helpen om  een beter bestaan op te bouwen in hun eigen dorp. Wil je meer weten over dit project, kijk dan op de website https://help-ygersi.com/.


's Middags gaan we met de fiets uit school naar de gym. Ik had het al een tijdje in mijn hoofd om de laatste weken van het schooljaar lekker op de fiets naar de gym te gaan. Maar mezelf kennende doe ik dat soort dingen dan weer niet, maar met dit weer was het gelijk het moment om daad bij het woord te voegen. En wat een heerlijkheid; we fietsen uit school gelijk naar de gym, daar eten we op ons gemak een broodje en gaan we gymmen.


Dit geeft zoveel minder stress dan eerst naar huis gaan, broodje te eten dan in  de auto en dan naar de gym. Dit bevalt me zo goed en de jongens vonden het ook fijn.

Na de gym fietsen we nog even langs een klein natuurgebied waar de jongens graag even willen kijken en we gaan lekker spelen bij Bolderburen. Hier trouwden we in augustus 2016. Altijd bijzonder om weer te spelen, de jongens vermaken zich altijd goed hier.


Daarna lekker naar huis met onderweg nog een pitstop voor een ijsje. Martijn gaat een nachtje vissen, dus de jongens en ik eten gezellig met zijn drietjes. En er wordt weer tot in de late uurtjes buiten gespeeld.

Donderdag Hemelvaartsdag
Vandaag een iets koelere dag dan de afgelopen dagen en dat is eigenlijk helemaal niet erg. Op de een of ander manier doe ik met dat warme weer altijd een stuk minder in huis. We beginnen de dag met acht kilometer hard lopen. Die ik trouwens uitgebreid reviewde in mijn Instastories.

Daarna lekker aan de gang in huis. Strijken, bedden verschonen, opruimen etc. Ook maken we onze washoek in orde. We kregen van onze schoonouders hun oude droger en vandaag verwisselen we deze met ons derdehandsje. Die het overigens nog prima deed, maar ik hoop dat deze 'nieuwe' een stuk zuiniger is. We maken de boel gelijk lekker schoon en zo hebben we weer een heerlijk schone washoek.


's Middags werk ik weer de plakboeken bij, nu zul je denken: alweer!?. Nou we hadden afgelopen week een flinke (helaas tevergeefse) zoekactie en daar kwam ik zoveel kaartjes en spullen tegen, dat een nieuwe plakboeksessie geen overbodig luxe was. En natuurlijk verwerken we ook gelijk het krantenknipsel van opa, oma en de jongens.


Als de oudste aan het eind van de middag het buitenspelen even beu is pakken we zijn kledingkast aan, tenminste zijn bovenste plank. Dat was zo een rommeltje, echt vreselijk! We gooien de hele boel op bed en zoeken het goed uit. Er gaat een stapel naar de jongste, een stapel weg en de rest gaat weer netjes terug de kast in.'s Avonds brengt Martijn nog even de oude droger weg en zo was het echt een fijne thuisdag. Ook al is er nog genoeg te doen, ik kan in ieder geval weer wat afstrepen van mijn lijstje.

Vrijdag
Vandaag een dagje weg gepland. Maar eerst heb ik mijn weegmoment op de sportschool. In november had ik mijn eerste weegmoment sinds dat ik in september was begonnen met sporten. Ik was toen super blij en had 1,9 KG vet weg getraind. Nu een half jaar later leekt het me en goed idee om te kijken hoe we er nu voor staan.


Helaas kom ik van een koude kermis thuis, wat ben ik teleurgesteld in mezelf. In totaal 1,8 KG aangekomen, waarvan 1,3 kg vet. Ik kan wel janken, ik heb het echt verkloot!

Ja ik weet het mensen, ik ben niet dik en ik moet niet zeuren. En er zullen zelfs mensen denken; moet je nou echt dat gewicht laten zien, we weten wel dat je slank bent. Maar daar gaat het niet om, het gaat er om dat ik aan iets gewerkt heb wat heel goed ging. Door op 'dezelfde' manier door te gaan, dacht ik goed bezig te zijn. Misschien iets meer gesnoept en gesnaaid af en toe, maar dan nog. En als dan blijkt je gewoon een half jaar op het verkeerde spoor te zit, dan dat gewoon ronduit k*t. Natuurlijk is het allemaal relatief, maar toch het was even het baalmomentje van de eeuw zeg maar.

Maar goed het leven gaat door en na een uur te hebben gewerkt (lees afgebeuld) aan een nieuw schema met een begeleider kan de dag beginnen. We brengen een bezoekje aan het Oertijdmuseum in Boxtel. Bij aankomst ziet het er al spectaculair uit en we hebben er zin in.

Eerste doen we een rondje in het museum binnen waar heel veel te leren valt over het verleden. En niet alleen van dinosaurussen, maar ook van de mens en het dierenrijk. Echt heel interessant.Na de lunch gaan we naar buiten waar een echt dino-bos is met prachtige dinosaurussen. Echt heel erg gaaf en mooi om te zien. Daarna nog even uitrazen in de speeltuin en sluiten we deze fijne maar toch ook een beetje confronterende dag af bij de grote gele M.


Zaterdag
Vandaag lekker een dagje thuis om weer het een en ander aan te pakken. Ik voel aan alles in mijn lijf dat ik gisteren hard heb getraind. Pijn is fijn zullen we maar zeggen.

Vandaag wordt er een begin gemaakt aan de geveltuintjes bij ons in de wijk. Wij hadden hem al gemaakt, maar vandaag maken we de tuintjes helemaal klaar om binnenkort de planten er in te zetten. We hebben van de gemeente drie planten mogen uitzoeken om wat er meer natuur in de wijk te brengen. Martijn helpt nog wat buren en zo ontstaat er een fijne verbroedering in de buurt. Twee vliegen in één klap.Verder is het een mooie dag en de jongens vermaken zich prima met de kinderen in de buurt.  Op een gegeven moment ben ik ze zelfs kwijt en pak de fiets om even te kijken waar ze uithangen. Zoals het hoort zitten ze netjes binnen hun 'zone' en vind ik ze in een zelfgebouwde tent in de tuin van twee vriendinnetjes van school. Zoals ik al zei ik moet echt nog even wennen aan het feit dat ze gewoon even een paar uur weg zijn zonder dat exact weet waar ze zijn.


Aan het eind van de middag gaan Martijn en de jongste nog een uurtje vissen, helaas zonder resultaat. Maar wel een paar schrammen en blauwe plekken rijker, die arme schat had een flinke smakkerd gemaakt met zijn fiets.

Zondag
Vandaag is het moederdag; in bed wordt ik verrast met prachtige zelfgemaakte cadeaus. Daarna ga ik nog even snel vijf kilometer hardlopen voordat we op pad gaan naar de oma's.


Rond twee uur zijn we weer lekker thuis en omdat het regent wordt er lekker binnen gechilld. Martijn en de oudste spelen lekker en potje trictrac op bed. De jongste en ik schrijven in een vriendenboekje van school en verder wordt er lekker geluierd.


Martijn helpt de achterbuurvrouw met het slijpen van de tegels voor hun geveltuintje en ik ga nog even tanken en boodschappen doen. En zo sluiten we weer een fijne dag en week af. We hebben echt genoten van die vier dagen vrij met eigenlijk hele simpele dingen.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: