Webbing

by - maart 15, 2020

Webbing; een ware trend op dit moment in het interieur, een trend die ik zeer kan waarderen. Maar om nu allemaal nieuwe meubels te kopen is ook zo wat en eigenlijk ben ik best tevreden met ons huidige interieur. Vandaag laat ik jullie zien hoe we ons huidige interieur een make over hebben geven met een simpele rol webbing.


Wat is webbing?

Misschien is dit artikel een beetje overbodig als je ons wekelijks volgt, maar toch wilde ik er nog even wat extra aandacht geven. Wat is webbing eigenlijk? Webbing is op een speciale manier gevlochten riet wat in meubels wordt gebruikt.

Lees ook: Hal & Overloop Make over!

Helaas niet zo makkelijk aan te komen in Nederland, maar ik durfde het niet in China te bestellen voor het geval het eindproduct tegen zou vallen. Het is namelijk niet heel goedkoop kan ik je vertellen. Uiteindelijk vond ik een website (niet gesponsord, helaas) waar ik per meter kon bestellen.


Op donderdag werd de rol geleverd en op vrijdag ging ik gelijk aan de slag met onze servieskast. Dit is een open kast waar spullen in staan voor de sier, maar eigenlijk altijd een zooitje is. Ik kreeg het idee om deze kast dicht te maken met het webbing.

Servieskast met webbing

Zodra de rol was geleverd, ging ik aan de slag. Helaas kwam ik niet ver in mijn eentje, dus ik moest echt wachten tot manlief thuis was. Na het eten gingen we gelijk aan de slag. Een tip is om het rotan eerst nat te maken voor je het gaat verwerken. Als het opdroogt trekt het strak en heb je meer eer van je werk.

Eerst een uur in bad weken dus en ondertussen sloopten we onze halve servieskast om de deuren er uit te krijgen en zo het webbing aan de binnenkant er op te nieten.


De deuren waren geen probleem, we konden makkelijk werken op de grond maar je zag wel dat het gaande weg makkelijker en netter het werd.


Toen nog de zijkanten van de kast, dat viel een beetje tegen, want je legt een kast niet zo maar op zijn kant. Na letterlijk heel wat bloed zweet en tranen en zere handen is het dan toch gelukt en ploffen we diezelfde avond nog voor een 'dichte' kast op de bank. Even wennen, maar zo blij met het eindresultaat.



Radiatorombouw zelf maken

Naast het dichtmaken van de kast wilde ik ook nog graag twee verwarmingselementen voorzien van een radiatorombouw met webbing. Geïnspireerd door Pinterest besloten om het zelf te verzinnen en maken. We begonnen met de kleine radiatorombouw en spraken af om deze eerst helemaal af te maken zodat we wisten waar we tegen aanliepen voor we aan het grote exemplaar zouden begonnen.

We haalden hout bij de bouwmarkt. We lieten sommige lange stukken alvast op maat zagen, zodat we thuis alleen nog de lengte hoefden bij te stellen. Zo gezegd zo gedaan; thuis maakten we alles op de juiste maat en het schilderen kon beginnen.


Echt een rot klusje, want alles moet om en om drogen. Eigenlijk ben je maar een kwartiertje aan het schilderen, maar er zit dan relatief zo een lange droogtijd op voordat je met de andere kant kan beginnen. Eerst in elkaar zetten en dan schilderen was geen optie, omdat ik bang was om het webbing dan per ongelijk mee te schilderen.

Maar uiteindelijk ging dat redelijk goed, want mijn autistische brein gaat dan vol aan om zoveel mogelijk schilder- en droogtijd te plannen in één dag. Dus sneller dan verwacht konden we het webbing op het frame nieten en de boel in elkaar zetten.

Dat viel gelukkig heel erg mee. Waarschijnlijk ook omdat we het zelf bedacht hadden en een professional het waarschijnlijk heel anders zou doen. Maar dat mag de pret om het eind resultaat zeker niet drukken. Wat een verschil!


Radiatorombouw met Webbing

Vol goede moed begonnen we dan uiteindelijk ook aan de grote radiatorombouw. Eerst maakten we alles weer op maat en dit keer hoefden mijn brein niet heel hard te puzzelen over het schilderen en drogen, want manlief was een paar dagen weg. Dus zeeën van tijd om te schilderen.


Maar zo werkt het dus niet in mijn hoofd en uiteindelijk stond alles weer in een record tempo in de lak. Was er in ieder geval genoeg tijd om goed te drogen voordat manlief weer thuis was om te helpen in elkaar zetten.

Op een door de weekse avond gingen we weer aan de slag. Eerst het frame in elkaar nieten. Alleen dat frame met webbing was al prachtig, daar wordt je toch verliefd op? Een sieraad voor je huis.


Daarna de gehele ombouw in elkaar schroeven met weer een fantastisch eindresultaat al zeg ik het zelf. Eigenlijk is deze nog mooier dan de kleinere versie. Nooit verwacht dat we dit even met zijn tweeën zouden fixen.


En toen kon het stylen beginnen. Ik wil eigenlijk op een hele nieuwe minimalistische tour met een touch of urban gaan, maar hoe weet ik nog niet precies. We hebben nog een feestweek in het verschiet en omdat dan toch de halve woonkamer wordt verbouwd heb ik met mezelf afgesproken om daarna pas echt serieus aan het werk te gaan.



Daarna hoop ik eindelijk de tijd te vinden om de lang verwachte woonkamer/keuken-video op te nemen met voor- en na beelden. Ik hoop dat je dit een leuk en inspirerend artikel vond. Als je nog vragen of advies nodig hebt, laat het me weten.

You May Also Like

9 Comments

  1. Ik vind het meer dan prachtig! Maar dat had je waarschijnlijk al gemerkt in mijn eerdere reacties ;)
    Het is zo sfeervol en ik vind het super stoer dat jullie dat "ffies" met z'n tweeën rocken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa! Dank je wel voor je reacties. Ben ook best een beetje trots dat we dit gefixt hebben.

      Verwijderen
  2. Wat heb je dat mooi gedaan! De ombouwen zien er keurig uit, en de webbing vind ik erg leuk. Ik werk in een bouwmarkt, het werd jarenlang nauwelijks verkocht, maar lijkt nu weer meer in trek te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ja volgens mij is het weer heel populair. Alleen jammer dat ze bij de meeste bouwmarkten vaak alleen de witte variant hebben.

      Verwijderen
    2. Ik was er naar op zoek bij de bouwmarkt. Maar ik kon het nergens krijgen. Hoe noemen ze dat spul?

      Verwijderen
    3. Het spul het webbing, maar is bijna niet verkrijgbaar bij de bouwmarkt. ze hebben het meestal alleen in een witte variant bij de kant en klare radiatorombouw-afdeling. Daar zou je eens kunnen kijken en anders met je het toch echt gewoon online bestellen.

      Verwijderen
  3. Wat mooi! Wat voor materiaal hout is dit? En hoe bedienen jullie nu de radiatoren? kan de ombouw open gekiept worden om bij de draaiknop te kunnen ofzo? gr

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. en hoe is het frame aan de houten planken bevestigd?

      Verwijderen
    2. Hallo,

      Radiator staat standaard open,deze zitten in de woonkamer en bedienen we alleen met het thermostaat.

      Het is eigenlijk een vaste vensterbank en daar hebben wij de bekleding ondergeschoven, deze zit dus niet vast. Het frame hebben we gemaakt van webbing met vuren plinten met een reliëf. De zijkanten zijn gemaakt van mdf net als de vensterbank.

      Hopelijk heeft u iets aan deze informatie.

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: