Week 9; Vakantie, Heel Veel Schilderen, Radiatorombouw, Bioscoop, Sneeuw en Alleen met de Jongens!

by - maart 04, 2020

Welkom bij een heel nieuw weekoverzicht. Deze week hadden de jongens voorjaarsvakantie, dus we deden heel veel vakantiedingen en begonnen we zeer productief. Kwam de eerste zelfgemaakte radiatorombouw af, werd er druk geschilderd en waren we het weekend met zijn drietjes.


Maandag
Het is voorjaarsvakantie die we gewoon lekker een dagje thuis starten. De oudste heeft twee afspraken buitenshuis en tussendoor wordt er ook nog afgesproken met vriendjes. Ik zelf zit ook in een lekker flow, ik begin met het verven van de onderdelen voor de radiatorombouw die we gisteren op maat maakten.


Daarna ga ik hardlopen en omdat dat dan zo in mijn hoofd zit; het lijstje van schilderen en dan hardlopen kijk ik nergens meer naar. Onderweg een lekkere plensbui op mijn hoofd, maar het mag de pret niet drukken. Lekker vijf kilometer gelopen.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Na de lunch bakken en versieren we cupcakes. We maken gelijk een prototype voor de traktaties op school. Mijn vorige plannetje was me toch te veel werk, maar ik denk dat we een prima vervanging hebben gevonden, hierover later meer.


Omdat de jongens zich goed vermaken met vriendjes heb ik zelfs de energie om de kledingkasten van de jongens uit te mesten. Ik zie er altijd zo tegen op, maar met weinig tijd behaal je een groot resultaat.

En als klap op de vuurpijl maken manlief en ik 's avond de tweede radiatorombouw op maat. Ook hier moeten alle onderdelen van geschilderd worden, dus dat wordt een flinke klus en waarschijnlijk zetten we hem volgende week pas in elkaar.


Dinsdag
Zo een drukke dag als het gisteren was, zo een saaie dag is het vandaag. Ik moet gewoon aan de arbeid en de jongens gaan een dagje naar opa en oma. Ze spelen lekker bij Jutterseiland De Meent en 's avonds eten we gezellig met zijn allen mee.

Als we thuis zijn zetten we de eerste radiatorombouw in elkaar. Het eindresultaat mag er zijn. Helemaal omdat we alles zelf hebben verzonnen (met een beetje hulp van Pinterest en op maat hebben gemaakt.


Woensdag
Vandaag weer lekker thuis met de mannen. We brengen een bezoekje aan de bioscoop voor de vroege film Sonic. Het is een hele leuke film en echt een aanrader voor als je jongens heb in de zelfde leeftijd als de mijne.


Daarna pakken we nog wat winkels mee. Voor de oudste scoren we twee spijkerbroeken, zodat hij nu weer genoeg broeken heeft. We sluiten af bij de Mac.

Thuis wordt er nog gewerkt aan de voorbereidingen voor de kinderfeestjes en 's avonds schilder ik alvast de eerste grond verflaag voor de tweede radiotorombouw. Die een tikkie groter is dan de eerste, dus een stuk meer werk.

Donderdag
Voordat ik ga werken pak ik de andere kant van de onderdelen voor de radiatorombouw. Zo zullen de komende dagen er uitzien, iedere keer een kant van de onderdelen van de radiotorombouw voorzien van een likje verf.


Op het werk is het een rustige dag, gelukkig! Dinsdag was het namelijk redelijk hectisch. Thuis is het wel een hectische boel, want manlief vertrekt voor een lang weekend vissen in Frankrijk. De jongens nemen al vloggend afscheid.

De heen reis valt best wel tegen. Ze hebben veel file en vooral heel veel sneeuw. Veel later dan verwacht komen ze op hun bestemming.


's Avonds eten de jongens en ik gezellig bij opa en oma en uiteraard wordt er weer geschilderd thuis ;)

Vrijdag
Ook vandaag aan de arbeid, niet handig geplant met het visweekend van manlief, maar het is niet anders. Geen straf voor de jongens, want die gaan lekker zwemmen met opa en oma.


Vanwege dit weekend hebben we ook de vlogcamera er weer eens bij gepakt. Ik weet niet of het wat gaat worden, maar heel misschien komt er binnenkort wel een nieuwe vlog online. Voor nu kun je alle andere vlogs bekijken op ons Youtube-kanaal.


's Avonds weer schilderen ofcourse en kijken we naar de finale van The Voice.

Zaterdag
Sorry, het wordt saai, maar vandaag schilder ik het frame voor de webbing voor de radiator ombouw.  Lekker in het zonnetje, wat een heerlijkheid. Voor mijn gevoel hebben we die al een eeuwigheid niet gezien en al helemaal niet in het weekend.


Dit is het laatste onderdeel dat geschilderd moest worden, nu alles goed drogen. En als manlief volgende week weer thuis is kunnen we weer aan de slag. 's Middags hebben we een gezellig verjaardag bij vrienden. Met wel een hele leuke en lekkere verrassing. Deze foto is extra grappig omdat je ook kan zien dat ik aan het vloggen ben.


Zondag
Vandaag lekker geen plannen maar wel een waslijst aan dingen die echt gedaan moeten worden. Ik start de dag met vijf kilometer hardlopen. Daarna ga ik hard aan de slag met de woonkamer. Alles goed opruimen en vooral alle verfspullen aan kant. Heerlijk, wat een ruimte weer in huis.

Na de lunch doen we een rondje om alle uitnodigingen weg te brengen. Voor allebei de kinderfeestjes en voor het 'grote mensen feest', zoals de jongens het nog steeds noemen. Tegelijkertijd doen we nog wat boodschapjes. 


Daarna wordt er weer lekker gespeeld, zowel binnen als buiten. Wat een heerlijkheid weer die zoete inval, laat die lente maar komen. Het is zelf zo een mooie dag dat de oudste zelfs na het eten nog een uurtje buiten speelt. Zo fijn weer dat het wat langer licht wordt.


Als ik 's avonds naar bed ga vind ik deze twee in mijn bed. Super gezellig hoor, maar ook heel onrustig en ik slaap dan altijd een stuk slechter. Maar ook geen zin om hem in zijn eigen bed te leggen.


We sluiten een fijne week af waarin er heel hard geklust en geverfd werd, maar er ook tijd was voor leuke dingen. Ik merk wel dat de onzekerheden die deze periode meebrengt me veel energie kost. En dan niet zo zeer dat ik er bang voor ben, maar meer wat het ons allemaal gaat brengen.

Heel erg bedankt voor het meelezen en tot volgende week! 

You May Also Like

4 Comments

 1. Knap hoor! In de vakantie kom ik echt niet aan klusjes in het huis toe.
  Wij zijn vaak in de vakantie op pad en als dat niet het geval is hebben we ook een zoete inval.
  Die ombouwen vind ik trouwens echt ge-wel-dig! Wie weet kan ik mijn schatje ook zo gek krijgen :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nou misschien kan je hem inspireren. Aankomende week nog meer ombouw inspiratie dus stay tuned ;)

   Verwijderen
  2. In ons nieuwe huis gaat alles zoals ik dat wil. Dat hebben we afgesproken, maar goed het moet ook uitgevoerd worden. De bedoeling is dat we dat samen gaan doen, iets in mijn zegt dat hij hier en daar nog wel wat zal aanpassen aan het idee.

   Verwijderen
  3. Komt vast goed, hou ons op de hoogte ;)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: