Hoe kun je extra geld verdienen tijdens de Lockdown?

by - maart 29, 2020

Nederland zit nog steeds in een soort lockdown. Boodschappen doen en naar je werk is toegestaan, maar verder blijf je lekker thuis. Deze periode van lockdown geeft ook onzekerheden met zich mee; op financieel gebied bijvoorbeeld. Misschien is het nu juist de uitgelezen kans om je te verdiepen in manieren waarop je wat extra geld kan verdienen.

Foto door Skitterphoto via Pexels.

Plaatste ik vorige week een artikel met tips om de lockdown periode door te komen, vandaag geef ik je graag wat tips om deze financieel onzekere periode te kunnen besparen of misschien wel wat extra geld te verdienen. Ook al zijn het misschien kleine bedragen, alle beetjes helpen.


Verzekeringen Vergelijken

Nu je wat meer tijd hebt omdat je veel thuis bent, heb je de tijd om je verzekeringen grondig door te spitten. Misschien ben je op sommige vlakken wel dubbel verzekerd of heb je hele andere verwachtingen van een verzekering dan dat er daadwerkelijk op papier staat. Vergelijken is ook zeker een optie, misschien ben je ergen anders wel veel goedkoper uit met dezelfde voorwaarden.


Spullen Verkopen

In het artikel van vorige week gaf ik al aan dat dit de uitgelezen kans is om op te ruimen. Misschien kom je spullen tegen die je niet meer nodig hebt, maar te goed zijn om weg te gooien. Verkoop ze bijvoorbeeld op Marktplaats of via andere verkoopsites.

Lees ook: Ik hossel! Hossel jij?Verdiepen in Beleggen

Berichten over instortende beurzen vliegen ons om de oren. Maar is dit dan het moment om in te stappen en geduldig te wachten tot alles weer 'normaal' is? Ik durf het je niet te vertellen, maar misschien is het wel de uitgelezen kans om je er eens in te verdiepen.

Er zijn aandelen waarvan de waarde met meer dan 75% is gedaald en dat maakt me dan toch nieuwsgierig. Ik kocht voor 50 euro aan aandelen via De Giro. Hier kun je op een simpele en vrijblijvende manier kennis maken met de wereld van de aandelen.


Spaarzegels

Nu je door de coronacrisis misschien wat vaker naar de supermarkt gaat of wat grotere aankopen doet is het verstandig om koopzegels te gaan sparen. Je koopt zegels bij je boodschappen, gebaseerd op het aankoopbedrag, en je levert een vol boekje in tegen cashgeld. Hierbij is het rendement al gauw 6% met als uitschieter de Plus. Daar krijg je namelijk 50% rendement op je volle spaarkaart!


Online Geld Verdienen

Misschien vind jij het leuk om je mening te geven over uiteenlopende onderwerpen en onbewust geld te verdienen bij aankopen die je toch al online deed. Euroclix is daarin mijn favoriete online programma waar je een leuk centje mee bijverdienen. Panelwizard is alleen het geven van je mening over diverse onderwerpen en hier kun je ook je verdiende geld aan een goed doel schenken. Zo doe je ook nog eens wat nuttigs voor de maatschappij.


Bloggen

Je kunt, net als ik, een blog beginnen, dat is helemaal niet moeilijk en er zijn genoeg gratis sites waar je een blog kunt maken. Ik gebruik blogger.com en is zeer makkelijk en gebruiksvriendelijk. Als je veel bezoekers naar je blog weet te krijgen kun je geld verdienen door middel van bijvoorbeeld affiliate marketing, advertenties en/of samenwerkingen. Nu weet ik uit ervaring dat het heel hard werken is en je er bijna niets mee verdient. Maar misschien lukt het jou wel om die juiste doelgroep te vinden.


Sparen

Nu we allemaal thuis zitten en dus niet meer uit eten, naar het café, bioscoop of theater gaan, hou je misschien wel wat geld over. Als je slim bent zet je dit geld lekker op jouw spaarrekening. Mooi om een buffer op te bouwen of eindelijk eens te sparen voor iets wat je heel graag wilt hebben.


Dit waren mijn tips en waarschijnlijk zijn er nog talloze manieren te vinden om een extra centje te verdienen in deze tijd. Neem er de tijd voor en je zult merken dat als je eenmaal jouw ding hebt gevonden, dat je er lol in krijgt en het je ook daadwerkelijk wat op gaat leveren. Succes!

You May Also Like

8 Comments

 1. Ik denk dat we een kleine EUR 300 per maand minder uitgeven. Mijn werkgever vergoedt alleen OV kosten en dat is een mijl op zeven dus pak ik de auto (120 inclusief wat privé km die ik nu ook niet maak. Lunchen op het werk en koffie of lunch buiten de deur man en ik samen (100 bij benadering). Dochter gaat niet met het OV naar school (70).
  Wel doen we meer boodschappen. Onze kinderen zijn 20 en 15 en die eten en drinken flink wat weg. We lunchen regelmatig wat uitgebreider en er is meer tijd om te koken en rustig te eten. We bestellen ook een keer per week wat bij een van onze vaste tentjes.
  Best leuk om geld over te houden, maar mensen om ons heen zijn hun baan kwijt of zien hun bedrijf naar de knoppen gaan. Dat maakt het zuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herken het wel ja, je doet eer boodschappen en neemt wat lekkers mee voor de lunch. Het is idd afwachten wat de economie gaat doen, spannende tijden.

   Verwijderen
 2. Merk je zelf dat je meer geld overhoudt?
  Ik heb het nog niet bijgewerkt deze maand dus heb het nog niet echt in de gaten eerlijk gezegd. Al merk ik wel dat ik helemaal geen behoefte heb aan overbodig geld uitgeven. Ik kom ook niet voor niks in een winkel etc. En geen extra etentjes buiten de deur waar we normaal nog wel eens voor vallen. Inderdaad wel flink meer aan boodschappen thuis. Kinderen werken nu veel meer eten weg (meer tijd ervoor denk ik) en man eet nu nooit meer op werk natuurlijk. Energiekosten zullen wel weer meer zijn want veel vaker laptops etc opladen, lampen aan bij werkplekken en koffie/thee maken en doortrekken van de wc. Haha. Ik ben benieuwd aan het eind van de maand. :)
  Zelf vind ik marktplaats nu helemaal niet lopen...mensen hebben geen zin in ophalen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog niet het idee dat we geld overhouden. We doen meer boodschappen en nemen al snel wat lekkers meer wat we voor heen niet deden. En ik merk ook dat we dingen in huis eindelijk eens een keer wil oplossen, waardoor je dingen gaat kopen of bestellen. Dus ik weet nog niet wat we als gezin gaan overhouden.

   Verwijderen
 3. Ik spaar al koopzegels, maar zo ongeveer alle supermarkten zijn tijdelijk gestopt met het uitgeven van koopzegels om de contactmomenten te verminderen.
  Er nu mee beginnen word dus moeilijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik hoor dit van meerdere mensen. Erg jammer, bedankt bvoor je reactie.

   Verwijderen
 4. Vorige week net begonnen met euroclix. Kijken wat dat op gaat leveren. Hier maakt het met de boodschappen ook niet veel uit. Het zal iets meer zijn omdat de jeugd ook niet op stap mag het weekend en wij nu dan gezellig met elkaar aan tafel hebben gezeten. Manlief en de kids zijn ook nog wel van de internetbestellingen. Terwijl ik nu denk: doe maar niet ! Je weet niet wat er nog gaat komen. En hoe hard het geld nog nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk zelf ook dat we meer online bestellen, ik hoop dat dit iets is van de eerste weken en dat we nu daar mee kunnen stoppen. Zodat we idd extra kunnen sparen voor de tijd die nog komen gaat.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: