Week 11; SS Rotterdam, Nieuwe Werkplek, Laatste Ouderschapsverlof, Paintball, 11 Jaar en Paniek!

by - maart 18, 2020

Welkom bij een nieuw weekoverzicht; Het was een bijzondere week, niet alleen door het Corona-gebeuren, maar ook omdat manlief zijn laatste ouderschapsverlofdag had, we feest vierden en ook nog eens flink in paniek waren.


Maandag
Vandaag hebben de jongens studiedag en het is mijn parttime dag dus dat komt goed uit. De jongste gaat met een kinderfeestje naar de S.S. Rotterdam, hoe bijzonder is dat!? De oudste en ik brengen hem naar het station, rijden even naar de sportschool en doen alvast wat boodschapjes voor zijn verjaardag.


's Middags ga ik nog even op de zolder aan de slag. Van de oud eettafel creëren we een mooie nieuwe ruime werkplek. De oude tafel die al op zolder stond, gaat naar de AVRI.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag mijn enige dagje werken deze week, wat een heerlijkheid. Vandaag beginnen ook de tennislessen weer van de oudste. Ik ga hem nog een keer ophalen en daarna mag hij alleen omdat het weer langer licht wordt.


Ook mag ik weer werken aan een bijzondere bestelling voor een klant van ver over de grens. Ik kan de slinger nog niet helemaal af maken, maar dat komt later. Het heeft nog geen haast.


Woensdag
Vandaag wordt op het laatste moment onverwachts de bootcamp afgezegd, daar sta je dan in je sportkleding. Nu kan ik naar de sportschool fietsen, maar ik kies er toch voor om alvast wat boodschapjes te doen voor de verjaardagen die er aan zitten te komen.

De rest van de dag verloopt redelijk normaal; gymmen, spelen en het huishouden. Na mijn yogalesje spelen we nog een potje PimPamPet voor de jongens naar bed gaan.


Donderdag
Vandaag dus lekker vrij en ik maak er een creatieve ochtend van. Eerst wilde ik boodschappen gaan doen, maar dat doe ik morgen lekker met manlief. Nu aan de freubel, ik maak de afscheidszakjes voor het kinderfeestje van morgen.


Gelijk aansluitend mag ik ook nog werken aan een leuke bestelling die ik gisteravond in mijn webshop kreeg. Met als eindresultaat een schattige kleine naamslinger.


Verder wordt het een rare dag, manlief is vroeg thuis en we kijken samen naar de persconferentie op televisie over het Coronavirus. Een beetje onwerkelijk allemaal eerlijk gezegd.

Vrijdag
Vandaag is het een bijzondere dag; manlief heeft namelijk zijn allerlaatste ouderschapsverlofdag. De jongste wordt woensdag acht jaar oud en dan vervalt het. Dankbaar dat hij de afgelopen jaren om de twee weken op vrijdag lekker thuis kon zijn, al was het onbetaald ;)

Als de jongens op school zijn besluiten we de verjaardagsboodschappen te doen voor de verjaardag van aanstaande zaterdag. Ik heb echt spijt dat ik gisteren niet ben gegaan. We liepen daar letterlijk tussen een stel monsters die alles graaiden wat ze konden graaien. Het was heel onprettig en bijna beangstigend.

's Middags vieren we het kinderfeestje van de oudste Nog even een kleine twijfel om het door te laten gaan, maar omdat de jongens en meiden toch al de hele week bij elkaar in de klas hebben gezeten en zij als een groep bij elkaar blijven laten we het toch doorgaan.


Het wordt dan ook een topfeestje. We kozen er voor om te gaan paintballen en dat was zeer geslaagd. Een leuk feestje met goede begeleiding en als afsluiter een feestelijke maaltijd. Absoluut een aanrader zo een Paintball-feestje.

Als iedereen weer veilig thuis is haal ik de verjaardagstaart op voor morgen op het verjaardagsfeest. En maak ik nog wat afscheidsfreubels om morgen morgen uit te delen.


Zaterdag
Vandaag is het feest! De oudste wordt vandaag elf jaar oud, wat een leeftijd! En omdat de jongste woensdag acht jaar wordt vieren zij vandaag samen hun verjaardag voor familie en vrienden.


We vieren het vandaag in twee etappes,  in verband met het Coronavirus. 's Ochtend komen de opa's en oma's even op de koffie en snijden we de mooie taart aan. Voor het eerst koos ik voor een taart als deze. Voorheen koos ik altijd voor een taart van de HEMA met een plaatje er op. De jongens vonden hem helemaal top.


En ondanks dat we het feest in twee etappes vierden en het 's middags wat rustiger leek, werd het nog een super gezellige middag en avond. Bedankt allemaal!

Zondag
De day after, lang uitgekeken naar deze dag, want als al het feestgedruis voorbij is kan voor mijn gevoel het 'normale' leven weer beginnen. Vandaag voelt het toch anders met al die onzekerheden wat betreft het Coronavirus. Maar zoals beloofd een lekkere chilldag vandaag en spelen we met de nieuwe verjaardagscadeau's.


's Middags nog even een klein paniek momentje, nou ja klein. Ik was er bijna van overtuigd dat ik mijn kind kwijt was met tranen en al. Maar uiteindelijk kwam de jongste weer vrolijk aangewandeld of er niets aan de hand was. Gelukkig maar......maar dat dit me een paar jaar van mijn leven heeft gekost is zeker.

Om half zes kijken we met zijn allen de persconferentie waarin wordt verteld dat de scholen drie weken dicht gaan. Heel erg onwerkelijk maar ook fijn dat de knoop eindelijk is doorgehakt. Want van al dat gespeculeer in de media wordt je ook niet echt blij. Nu duidelijkheid voor iedereen en dat is fijn.

En zo sluiten we een bijzondere, bizarre, liefdevolle en vooral feestelijke week af. Heel erg bedankt voor het lezen en tot volgende week. Kijken wat het allemaal gaat brengen.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: