Week 12; Lockdown, Jarig, Diep Ontroerd, Thuisonderwijs, Knuffelbijen en Beroemd.

by - maart 25, 2020

Welkom bij een nieuwe weekoverzicht. Het was een bijzondere week, voor wie niet!? We vierden de verjaardag van de jongste, werd ik diep ontroerd, begonnen we met het thuisonderwijs en mochten eindelijk onze knuffelbijen naar buiten. Toch nog best veel te vertellen over een week die we vooral thuis doorbrachten ;)


Maandag
Vandaag rij ik toch even naar de zaak. Mijn bazin appte gisterenavond om thuis te werken, maar aangezien ik een paar dagen vrij ben geweest en manlief de komende twee dagen sowieso thuis is rij ik liever even naar de zaak. Daar werken we verspreid op ver van elkaar staande werkplekken.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Met de nieuwe maatregelen die gisteren zijn genomen vanwege het Coronavirus besluit ik om een dagrooster voor de jongens te maken. Mocht het dan nodig zijn kunnen we hier altijd op terug vallen.


Dinsdag
Vandaag nog een dagje naar Tiel en de rest van de week lekker thuis. Het blijft een rare gewaarwording zo ver uit elkaar werken en koffie halen voor jezelf. Maar het is goed te doen.

Als we thuis zijn heb ik een verrassing voor de jongens. Omdat ze allebei jarig zijn deze periode kocht ik een cadeau voor het hele gezin. Deze zuinigerd kocht van haar kortingscodes en een kortingsbon deze Google Nest Mini voor maar negen euro.


Het is echt een aanwinst en eigenlijk nog veel leuker dan gedacht. We kunnen pratend een boodschappenlijst maken, je kunt spelletjes spelen, om moppen vragen, in een glazen bol praten, het laatste nieuws luisteren, gewoon lekker de radio luisteren en nog veel en veel meer.

Oh ja en er gaan nu vast mensen roepen dat we worden bespioneerd door het boze oog, of moet ik zeggen oor, van Google. Ik weet het mensen, maar goed zoveel spannends gebeurd er niet binnen ons gezin denk ik dan maar.

Woensdag
Vandaag is onze allerliefste jongste zoon jarig! Dacht ik afgelopen zondag nog dat ik hem voorgoed kwijt was, nu vieren we gelukkig zijn achtste verjaardag. Al is het wel een gekke dag zo en hebben we helaas zijn kinderfeestje van vandaag moeten uitstellen.


Vandaag worden we ook gevraagd om de schoolboeken op te halen om thuisonderwijs te gaan geven. In kleine groepen gesorteerd op de eerste letter van onze achternaam worden we op school verwacht. En wat er dan op school gebeurd, zal ik echt nooit van mijn leven meer vergeten. Het is misschien een anekdote waar je bij moet zijn geweest, maar het was zo mooi en ontroerend.


De jongens gingen alleen de school binnen en ik stond bij het raam van de jongste te kijken. Toen ik zag dat er een juf was om hem te helpen deed ik een paar stappen achter uit. Dan hoor ik ineens uit volle borst; 'Lang zal hij leven....'! Daar staan de paar juffen die aanwezig zijn op school te zingen voor mijn zoon. Alleen de juffen en mijn zoon, zo ontroerend en ik was niet de enige die het niet droog hield.

Thuis mogen we gelijk aan de bak met het huiswerk en dat valt niet mee. We moeten er echt even in komen. Later op de dag krijg ik een appje van één van de juffen over het ontroerende voorval van vanochtend en ik word zelfs benaderd door de dochter van een juf die het ontroerende verhaal van haar moeder had gehoord. Zo mooi...... Ik begrijp dat de hele situatie waar we nu in leven bijdraagt aan deze ontroering. Maar het is iets om nooit meer te vergeten.

's Middags verwennen we ons zelf met een heerlijk luxe verjaardagsgebakje en aan het eind van de dag drinken we nog een wijntje in de tuin met achterbuurtjes op gepaste afstand.


Donderdag
Ik start mijn dag vroeg met een rondje hardlopen. Ik ga bewust wat verder zodat ik na vijf kilometer hardlopen nog even twee kilometer kan uitwandelen voordat we weer de hele dag binnen zitten.

Daarna aan de slag met huiswerk. Het verloopt allemaal al een stuk makkelijker dan gisteren en dat geeft de burger moed. Ik log zelf ook nog even in op mijn werklaptop om wat werk te doen.


De rest van de dag ben ik niet vooruit te branden. Ik moet echt even wennen dat dit de komende weken ons leven wordt. Met zijn allen thuis zijn, daar wordt je best een beetje lui en gemakkelijk van. Wel rommel ik nog wat aan mijn blog en geeft het alsnog een nieuwe lay-out. Weer een beetje terug naar het oude, maar wel met allerlei nieuwe foefjes.


Vrijdag
Vandaag het gevoel dat ik voor het eerst in een echt ritme zit. De afgelopen twee dagen waren echt een beetje sloom en er kwam niets uit mijn handen. Ik begin vandaag met wat noodzakelijke boodschapjes. Dan staan de vaste uurtjes thuisonderwijs weer op het programma.

De jongste heeft er niet zoveel zin in vandaag, dus deze juf haalt haar hand over haar hart en splits het werk in tweeën. Vanavond na het eten maken we het af. Na de gezamenlijke lunch lekker aan de slag met het huishouden, administratie en ik maak de verjaardagsslinger af waar ik vorige week mee begonnen was.


Ook hebben we vandaag een bekende influencer in huis. Sinds kort zitten de jongens een beetje te rommelen op TikTok en een filmpje van de jongste is gewoon 100.000 keer bekeken. Niet normaal! Wil je hem volgen klik dan hier.


Zaterdag
Wat een heerlijke dag mensen, het is echt lente, daar wordt een mens toch blij van. Gelukkig hebben we het voorrecht om een tuin te hebben, waar we lekker kunnen genieten tijdens deze thuisblijf-periode. En met de was die lekker buiten kan drogen is het helemaal fijn.


Ook hebben we gisteren onze knuffelbijen naar buiten gedaan. Ik kreeg deze bijen voor mijn verjaardag en nu is de tijd om ze naar buiten te doen. Het gaat super snel en er komen er al een paar uit hun coconnetje, zo vet om te zien. Het liefst wil ik er de hele dag naar blijven kijken. Echt een aanrader en een topcadeau om te geven.


Zondag
Ook vandaag schijnt het zonnetje weer volop, toch wel een opbeurend iets voor deze periode. Manlief is vannacht wezen vissen, ook een prima ding dat je kunt doen deze periode. En ondanks dat de hele wereld op zijn kop staat, hadden de mannen een mooie vangst van maar liefst vijf vissen.

carpfishing

De rest van de dag rommelen we een beetje rondom huis en spannender zal het niet worden de komende tijd. Mocht je tips nodig hebben om de komende periode door te komen, lees dan dit artikel wat ik toevallig vandaag plaatste op mijn blog.

coronavirus covid-19 lockdown

Ik wil jullie allemaal hartelijk danken voor het lezen. Ik hoop dat jullie het allemaal en beetje redden om grotendeels van je tijd thuis door te brengen. Maak er het beste van en heb vertrouwen. Tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: