9 tips om de 'Lockdown'-periode door te komen!

by - maart 22, 2020

Heel Nederland, wat ik zeg ik, heel de wereld is in het ban van het COVID-19 of te wel het Coronavirus. De wereld staat op zijn kop en dat is compleet terecht. Een bijna 'lockdown' is dan ook van kracht en misschien komt er nog wel een echte lockdown net als in Italië en Frankrijk. Maar hoe kom je op een normale manier deze periode van een bijna lock down door?

9 tips om de 'Lockdown'-periode door te komen! Coronavirus COVID-19
Foto door Travis Saylor via Pexels

Op zich spreekt het allemaal voor zich en kun je dit zelf ook allemaal bedenken, maar ik zet ze graag nog even op een rijtje voor je. Misschien zitten er tips tussen wat je wat aan hebt.

Lees ook: Zeven herfstvakantietips!


1. Blijf thuis

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je thuis blijft. Als je de deur uit moet voor je werk of boodschappen doe dan voorzichtig en houdt afstand. Blijf verder gewoon thuis.

2. Structuur

Ook al ben je de hele dag thuis, zorg voor structuur. Sta bijtijds op, eet drie keer per dag (het liefst gewoon aan tafel) en plan tussen door activiteiten in. Huishoudelijke taken, kleine klusjes, beweging, een frisse neus halen en ook zeker ontspanning. En als je kinderen hebt maak tijd voor de schooltaken en spelletjes.

9 tips om de 'Lockdown'-periode door te komen!  Rooster Schema Coronavirus

Voor de jongens maakte ik afgelopen maandag bovenstaand rooster voor wat vastigheid. Er mag van afgeweken worden. Maar als we even de draad kwijt zijn of als de jongens zich vervelen kunnen we ons weer houden aan het schema.

3. Gezond Eten

Blijf gezond eten, ik merk aan mezelf dat ik veel meer snoep als ik thuis ben. Op mijn werk heb ik vaak eten bij me en dat is het. Thuis loop je toch een keertje extra naar de voorraadkast en als je dan eenmaal begint, houdt het niet meer op. Misschien heb je nu zelfs wel wat meer tijd om uitgebreid gezond te koken.

4. Bewegen

In beweging blijven is heel belangrijk. Maak een ommetje in een buitengebied voor een frisse neus, doe een zelf verzonnen workout met je kinderen of kijk op Youtube voor een gala aan workout-video's in alle soorten en maten. Yoga is ook echt een aanrader en kun je heel goed thuis doen met Youtube.

5. Klussen

Misschien heb je nu eindelijk eens tijd voor de achterstallige klussen in huis. De huishoudelijke taken lopen altijd wel door, maar de klusjes waar je nooit aan toe komt kun je nu mooi oppakken. En misschien heb je alles wel zo goed op orde, dat je de wat grotere klussen kan oppakken; zoals een kamer schilderen of een wandje plaatsen.

6. Opruimen

De uitgelezen kans om dingen uit te zoeken, te sorteren en op te ruimen. Does it spark joy? Nee? Weg er mee! Een goede kledingkastopruiming is ook geen overbodige luxe.  Misschien kom je nog wel wat mooie items tegen die je kan verkopen. Zo hossel je ook nog wat extra geld bij elkaar.

7. Denk aan een ander

Hulp en aandacht geven aan anderen. Boodschappen doen kan nog steeds als je fit bent en voorzichtig doet. Dus vraag ouderen of risicogroepen of je daar mee kan helpen. Zet de boodschappen in de tuin of voor de deur, zo dat ze het op een later tijdstip zelf kunnen pakken. Vraag ook regelmatig via de app, mail of telefoon hoe het met ze gaat.

 Coronavirus 9 tips om de 'Lockdown'-periode door te komen!

8. Ontspanning

En natuurlijk het allerbelangrijkste zorg voor goede ontspanning. Dat is voor iedereen anders; lees een boek, speel spelletjes, ga lekker Netflixen, doe een vlogmarathon op Youtube of ga gewoon lekker een avondje vroeg naar bed.

9. Rust bewaren

Als laatste tip wil ik je meegeven om  rustig te blijven. Het is voor iedereen een lastige situatie en de één gaat er nu eenmaal wat makkelijker mee om dat de ander. Maar pieker niet over wat er nog gaat gebeuren, leef in het hier en nu en accepteer de situatie. Niemand kan er wat aan veranderen en we zitten allemaal in het zelfde schuitje dus maak er het beste van.

Hopelijk heb je wat aan deze negen tips of misschien heb jij de ultieme tip laat het dan weten onder in de comments op via Facebook on Instagram.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: