(Postzegel) Tuin Make over!

by - oktober 26, 2021

Afgelopen zomer pakten we ons postzegeltuintje aan. Na jaren twijfelen en dromen over een ander huis, lieten we het varen en gaven we onze achtertuin een make-over. We wilden met minimale inzet zoveel mogelijk er uit halen en dat lukte. Kijk en lees mee met onze 'nieuwe' luxe tuin!

Tuin Make Over met weinig middelen

De wens voor grotere buitenruimte is de afgelopen jaren hard gegroeid. Niet alleen de tuin, maar ook zeker de schuur zou wel wat ruimer mogen voor alle vervoersmiddelen en  hobby's (lees inboedel van een frequent karpervisser). Met de huidige huizenprijzen beseffen we ons maar al te goed dat we in een pareltje wonen, al was dit tien jaar geleden wel even anders. Blij met deze ontwikkeling op de markt, maar dit  houdt ook in dat we niet verder kunnen en willen.


Dus na de zolder, was nu de tuin aan de beurt; we wilden meer ruimte en meer luxe. We twijfelden al een paar jaar om een loungebank aan te schaffen, maar bleven stoeien met de indeling. Manlief wilde eigenlijk geen afscheid nemen van de buiteneettafel. Na wat brainstormsessies met mezelf, de buurtjes en het universum was daar deze zomer eindelijk het eureka-moment. We gaan ons postzegeltuintje zo inrichten dat het beiden past.

Er werd een natuurlijk wandje gesloopt, tegels weggehaald en tegels weer op nieuw gelegd. We schaften een nieuwe kunstgrasmat aan en we ontpopten ons zelf tot echte tuinman en vrouw ;) Soms waren we een week lang iedere avond wel een paar uur bezig en soms weer even helemaal niet omdat er wat nieuwe inspiratie op gedaan moest worden.

Tuin Verbouwen Kunstgras

Maar toen daar eindelijk het vertrouwen was, konden we op zoek naar een loungebank. Nu kunnen we als gezin niet eens beslissen over wat we 's avonds eten, laat staan een beslissing maken over welke loungebank we wilden. Zomaar één bestellen was niet de bedoeling, want we wilden er graag op gezeten hebben en hij moest onderhoudsvrij zijn. Gelukkig vonden we hem snel en werd in de week voor dat we op vakantie gingen de bank netjes thuis afgeleverd.

Bonita Loungebank Van der Garde

Dat deze metamorfose zo goed zou uitpakken had ik niet durven dromen. Menig buurtbewoners hebben gedacht waar we mee bezig waren al die tijd, maar nu het klaar is zien ook zij de voordelen. De loungebank heeft zijn geld dubbel en dwars opgeleverd, want wat is dat genieten zeg. Ontbijtjes in de ochtendzon, middagdutjes, gezellige barbecues en borrels met vrienden, die zich later verplaatsen naar de eettafel in de avondzon.

Bonita Loungebank

Mocht jij dus net als ons een nieuwbouw-postzegeltuintje hebben waar van je denkt dat daar niks mee kan!? Gebruik je fantasie, laat je inspireren op bijvoorbeeld Pinterest en probeer het gewoon in kleine stappen. Wie niet waagt, wie niet wint en voor ons gevoel hebben wij een hoop gewonnen met het onderstaande eindresultaat.

Tuin Make Over

Tuin make over Kunstgras

Loungebank Bonita van der Garde

Bonita Loungebank Van der Garde

Tuin maker over

You May Also Like

4 Comments

 1. Mooi geworden, en beide naar het zin zo. Leuk. Geen plek meer voor je moestuinje zo te zien? of heb je zo'n bak? Heb je eigenlijk ook nog een voortuin? (wij nu wel in dit huis, ik vind een voortuin lastig omdat de buren er ook altijd zoveel van vinden...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee idd geen plek meer voor moestuin, maar nog wel ruimte voor zo een bak, dus dat kan altijd nog. Geen voortuin, we zitten aan een autoloos hofje met een grasveld in het midden. Wel een geveltuintje uiteraard :)

   Verwijderen
 2. Haha, postzegeltuin echt niet, dit is een riante tuin.
  Waar jullie loungeset staat is ongeveer mijn hele tuin. Ok, nog een metertje extra denk ik. Een krappe 4x4 m heb ik, dat is pas een postzegel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dan kan ik mij ook voorstellen dat deze tuin weer heel groot lijkt. Ik hoop dat je daar ook wat moois van heb mogen maken.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: